söndag 29 mars 2015

x2

I torsdags, nyss hemkommen från jobbgrej i Uppsala, konfaklädd i tunn ull fr Lindex, skjorta fr H&M och skor fr Vagabond.
Igår, hängde med flickorna fina mina, hela dagen bara vi. Fint. Light shopping å korv på stan, sedan superfin dansföreställning - så himla himla fin, sedan fika och lekdate på Technichus och slutligen hem till farfars och lillebror för middag. Jag sportar mkt demin these days, knäpper mkt upp i halsen också...och täcker över med stickat...ser faktiskt fram emot vår och värme nu. Please. (Dock, först en sista tur till fjällen över påsk.)
Jeansskjorta fr H&M, jeans fr lIndex och stövlar fr Whyred

Tant Johannas Månadens lista mars

Hänger i sista stund på Tant Johanna och hennes månadslista! Här hittar du hennes!

Kaffekopp; nio av tio gånger väljer jag den här favoritkoppen hemmavid. Loppisfyndad, tror av Lousie Adelborg för Rörstarnd (ni vet kvinnan bakom Swedish Grace).
Resmål; Den senaste tiden har varvats mellan fjällturer och Sthlms-trippar. Trevligt båda men i Sthlm leker jag bättre.
Musik; Varje vår vill jag lyssna på Lisa Ekdals första skiva där den här såklart finns med. Den säger vår, hög klar luft, ljusa himlar och frihetskänsla för mig.
Bil; Vår nya fina Wolksvagen Touran!
 Skor; De här fina fr H&M Premium vill jag ha till sommarens bröllopsfester. Festliga och rediga.
Citat; Det sa hon bra.

Mat; min senaste passion, gröna sallader. Tex denna med haricoverts, sojabönor, lätt-kokt broccoli, sallad och gurka. Häll över en örtig vinigrette, rostade solrosfrön och pricken över i - citroncest. Jag kan äta en balja själv!
 Swatshirt; Yes please till denna prickiga fina fr Marc By Marc Jacobs
Frisyr; Mitt hår ger snart upp i brist på omtanke...jag drömmer om fräsch färg och långa lämngder...detta kallas tydligane salted caramel och ska vara en mindre skarp variant av ombren. Men jag skulle gärna lära mig att få till lite mer struliga uppsättningar också, som en låg flätad uppsättning tex. Här finns en tutorial!
Bok; På sängbordet ligger Tartts Steglitsan och väntar på min ork. Kanske i påsk!?

tisdag 24 mars 2015

utomhus och blått

Skjorta fr H&M, bästa jeansen fr Lindex (min snart 5-åriga dotter har fått min att lova att hon får dem när hon är 15, haha), boots Vagabond Makens vintageklocka fr Longines.

måndag 23 mars 2015

enkelt med lite spets

Inga konstigheter under dagens vardagsrace. Korta svarta jeans fr Only, boots fr Wera, prickig tröja fr Lindex Holy&Whyte, spetsblus under också fr Lindex Imorgon är en annan dag!

onsdag 18 mars 2015

blir skönt att få längta efter dem lite

Jag älskar ungarna men imorgon åker jag till huvudstaden på jobb. Arrangemanget tarvar en natt på hotell....makes me happy. Sova ostört är den främsta lyxen, sedan äta frukost i lugn och ro....el skita i det och sova en stund till. Sweet!

torsdag 12 mars 2015

morgonrufs

Hello! Nu drar vi till fjälls! Whop!

tisdag 10 mars 2015

annan vinkel

Fotad i salen, med hall och trapphus i bakgrunden. Tröja fr Acne, jenaskjorta fr H&M, jeans fr Lindex och skor fr Vagabond

måndag 9 mars 2015

redan sedd på insta

I lördags var vi på fest hos nya härliga vänner - grymt trevligt häng och stimulerande prat....även en hel del asgarv vilket jag speciellt uppskattar. Jag gick som jag känner mig bäst, slappt, lite skräddat och en klack på det.
Tröja fr Åhlens, byxor fr Monki, kalckar fr H&M...snacka om trotjänare, väska & other stories

söndag 8 mars 2015

lördagspaljetter

Vernissage igår, var lite lagomt lördags-sparkly i min paljettkrage fr Marni at H&M och beige slapp tröja fr Lindex Bra sätt att förändra utsendet på sina kläder det det där, lösa kragar.

3 x bralla och 1 st cool styling

Modeveckor runt om i världen och som vanligt är det mest inspirerande utanför visningarna...även om det är väl knasigt där också nu för tiden. Här är iaf tre roliga brallor och en coll styling som jag sparat ner i mina mappar.


Pics; Tommy Ton för style.com

en fredagskväll

i fredags, efter några dygns vabbande var det i det närmaste livsnödvändigt att få hopp i duschen och sedan dra på sig ngt lite mer festligt än vab-pyjamasen när det skulle firas fredag. Mina sidenbrallor fr Marnis samarbete med H&M är fortfarande så himla dina och perfekta när man vill känna sig både lite lyxig och mysig. Härligt att ha sådana plagg i garderoben. Jag valde en enkel tunnstickad tröja fr Monki till och klackar fr H&M, örhängen fr Eff.Y.Bee.

fredag 6 mars 2015

jag tänker att....

Saker som rullar runt i huvudet (filtrerat genom lämplighetsfiltret ;-). Tex att gilla läget....att det inte alltid behöver betyda att inse att man måste "stå ut" utan att man faktiskt kan gilla läget trots att det inte var förstahandsvalet. Som idag tex, och igår. Vab för lill-Kisen, frustrerande och stressigt att inte kunna göra sitt på jobbet men o en sån lyx att bo i detta land där möjligheten finns till att stanna hemma med sjuka små och att det ibland faktiskt är mysigt med en vab-dag el två. I höstas var det kanske lite väl (läs to fu###g much) mycket vab men på denna sidan nyåret helt hanterbart tycker jag. Tacksam för det! Att känna tacksamhet är ju också att gilla läget, verkligen gilla det. På tal om tacksamhet så rullar den känslan runt som bomull i hjärta och hjärna just nu, det är sportlov i vår del av världen denna vecka. Varken jag eller Maken är lediga men ungarna får vara det ändå tack vare mor och far-föräldrar som bor nära och gillar sina barnbarn och är så generösa med sin tid. Guld och gulle! Lyx att ha (nästan) alla nära. På tal om lyx, att bo i den här lagomt lilla staden och ändå ha så in i bänken många fina och härliga vänner, som grädd på moset verkar nya dyka upp lite då och då. Imorgonkväll vankas det tex fest hos några för oss ganska nya bekanta - hur mycket gillar jag det!! Mycket! Älskar att lära känna nya människor, folk är spännande! Nu återstår bara what to wear-grejen.....

onsdag 4 mars 2015

med krås

Har tänkt på en ståkrage ett tag...egentligen en i ngn sorts spets el iaf på en spetsblus...tänker typ Karin Larsson. Men så rotade jag runt lite i min inre garderob (den i huvudet alltså ;-) och då dök min mammas gamla kråsblus anno 1982 upp i minnet. Et voila!
Tröja fr Monki, blus från 80-talet, jeans Lindex och boots samma gamla Vagabond

tisdag 3 mars 2015

tåg

Först - någon frågade om mina glasögon för längesedan och jag glömde svara. Jag har beställt dem på favoptic.com, har flera par därifrån. Fungerar superbra för mig, mailade dem mitt recept för typ 6-7 år sedan. Idag har jag ränt runt och jobbat lite varstans i regionen, det är roligt. Ta tåget till ett möte i an annan stad....känns som när jag bodde i Schweiz och alla bara tågade runt och använde landet så mkt de kunde....fast utan alper å sånt då ;-) En kväll tex tog vi tåget fr Zürich upp till Basel för att gå på öppningen av Art Basel, sedan sista tåget vid ty midnatt hem igen. Precis hur smidigt som helst.
Jag har mötat i ganska ny tunnstickad tröja fr Lindex, slappa , korta jeans fr H&M och boots fr Vagabond. Kragen som jag aldrig tröttnar på kommer fr COS

söndag 1 mars 2015

out and about

Vi har varit lite out and about i helgen. Jag och döttrarna gav Maken ett spadygn ihop med oss i julklapp och i helgen var det dax. Vi åkte till Södra berget (en anläggning som ligger på ett berg i Sundsvall) och vi har haft det så underbart härligt. Badade på alla sätt möjligt, drack bubbel och trocadero till lunchen, mys-njöt i loungiga fåtöljer, slappade på hotellrummet (alla på sitt favorit sätt, dvs jag läste lite och slocknade på en säng, Maken kollade sport och sov möjligen lite, kidsen kollade Frost på paddan) sedan stassade vi oss och åt middag på en av hotellets restauranger. Sweet dag I tell you. Idag grundade vi med en stadig hotellfrukost innan vi tog en stros på stan, köpte springskor i strl 24, kollade in bokrean och avslutade med sushi innan hemfärd till lillebroren.