tisdag 30 september 2014

just det - modeveckor

När jag har hållit på med att försöka klura ut hur det här med tre barn och två jobbande föräldrar går till egentligen så har det ju varit modeveckor runt om i Europa...när missade jag det senast, många år sedan minsann. Blev riktigt uppspelt när jag insåg hur mycket streetstyle jag hade att kolla igenom på style.com. Det är ju underhållande med alla knasiga outfits men jag går alltid igång mest på det bärbara, vardagligt snygga...det som är möjligt att relatera till. Tex de här fyra looksen, helt odramatiska, inga konstigheter men spot on klockrena.
 En kavaj till en sexig sko, en enkel tröja till snygga byxor - perfect.
En helt genomljuvlig sommarstass, jisses, detta sparas i inspo-mappen. Tröjor som den här, en helt perfekt, enkel tröja i bomull ett snitt som gör den så elegant. På önskelistan, tunn långärmad tröja, hög i halsringningen, smal siluett men inte tight. Please!

Pics; Tommy Ton för style.com

måndag 29 september 2014

i mössan

Lite höstigt här men fortf så gemytligt att det bara krävs tunn kappa och tunna skor, men en liten mössa kan man ju allt kosta på sig när det går. Måndag idag, då är det mycket ränna hit och dit, jag hämtar alla tre kidsen för att de två äldsta går på dans timmarna efter varandra och lillebror och jag hänger med. 1 timma då alla ska förflytta sig från tre olika ställen till ett och samma...tur att jag får köra bil nu ;-) Och tur att det är så rasande trevlige föräldrar att hänga med medan kidsen dansar...som värsta kompishänget. Bonuslyx.
Trench i mjukt tyg och tröja fr H&M, byxor fr Monki och skor fr Whyred.

Lately


Har varit lite trött tror jag och då blev jag visst lite tyst. Men det har varit bra dagar, om än hektiska.
Hamnade i ett hem förra veckan, där jag omedelbart kände mig hemma, skulle lätt kunnat stanna en vecka och leva konstnärsliv, föra viktiga samtal och äta god mat.
Klivit upp i ottan fast jag känt för att ligga kvar, det går lättare när soluppgången över vår stuga på gården är rosa och rasande vacker.
Gått på stor-kalas! I stor lagerhall var det dukat som till den flottaste sammankomst, en helt perfekt kombo och jag hade en alldeles underbar kväll.
Till skillnad från Askungen kom jag från festen med båda skorna i behåll, gamla gamla godingar som jag är lite nyförälskad i. Jag hade  helsvart och tight under min kimono fr Lindex.

torsdag 25 september 2014

nä men hörni, god natt

Tröja fr Monki, skjorta fr FilippaK, jeans fr Lindex och boots fr Vagabond

tisdag 23 september 2014

det höstar på

Ovant med kylan men härligt att äntligen få har riktigt med kläder på....konstigt det där. Jag har skyndat mig mkt idag, med splittrat resultat måste jag säga. Tänker inte tråka ut er med det, nä. Jag tar ett bad istället, ja.
Prickig stickad tröja från Åhlens, vintage jacka fr Tenson, byxor fr Only och boots fr Vagabond. Scarf och väska fr H&M

måndag 22 september 2014

prydligt

En riktigt präktig måndagsmorgon var det idag, den krönte en ganska risig natt perfekt. Hela havet stormar å ingen vaknade där den somnade - wtf liksom! Inget hade jag förberett heller när morgonen kom, inte mina kläder, inte kidsens, låg kvar i sängen 10 min för länge....fick tom ta om tre gånger när jag parkerade på jobbet - wtf liksom! Men sedan gick det till sig, jag blåjobbade och hade flow. Efter jobbet hämtade jag kids med god tidsmarginal för att hinna till tjejernas dans, de åt min matsäck utan att tjafsa, Kisen skötte sig helt ok och jag kände att flowet följt med mig hem från jobbet. Hemma väntade Maken med middag som iof var ganska kaotisk men mkt god, nu sover de små och jag börjar känna att dagen tar ut sin rätt.
 Förmodligen sista dagen utan strumpor i skorna, lite för kallt faktiskt.
Min stuckade gröna tröja kommer fr COS, skjortan under fr FilippaK, byxor fr Lindex Holly&Whyte och lackloafers fr Vagabond

söndag 21 september 2014

lite höstigt och lite oskärpa

En riktig familjedag blev det den här söndagen. Hängde på låset vid simhallen, lunch där efter vi slutat bada för att dra vidare till Technichus för Alfons Åberg-utst och fika i cafét. Sedan landade vi hemma en kortis och jag hann röra ihop en laddning köttfärssås innan vi drog hem till Svärisarna på alldeles underbar söndagsmiddag.
Makens tröja fr H&M, svarta jeans fr Only och boots fr Vagabond, väska &Other Stories

mer nypon

Ett budgettips. Haffa en kvast med rosor som ser ok ut på närmaste matbutik, knipsa dem ganska korta och bind ihop med nypon från valfri buske där du tillåts bryta kvistar.

lördag 20 september 2014

lördag i höstsol

Skön lördag utan en enda tid för mig och kidsen. Vi har köpt lördagsgodis, pyntat gården, cyklat, ätit pannkakslunch och nu får tjejerna vara uppe lite extra å titta på Fångarna på fortet medan jag sitter bredvid och svarar på deras oändliga frågor. Va?? Kan man bli inlåst....det är ju olagligt...mamma? Va?? Är det riktiga ormar...det är ju farligt...mamma?
Kavaj fr Acne, stänkmönstrad tröja fr Maison Scotch, jeans fr H&M och skor fr VOX

höstinspirerad

Jag och mina tjejer cyklade iväg till inspirerande Butik Unik innan lunch för att köpa med oss lite höstfint till gården. 
Butiken var så härligt höstpyntad och jag var tvungen att ta några bilder - härlig höstinspiration tycker ni inte!?
Jag köpte med mig vanlig ljung, klockljung och lite annat smått och gott.
Jag inspirerades av butikens skyltning och knipsade nyponkvistar och plockade fallfrukt till mina höstkrukor. Nu är gården iaf halvpyntad inför hösten men behöver nog köra en vända till.
Effektfullt eller hur!?

igår var det fredag

En alldeles ypperlig fredag dess utom. Jobbade som en galning, älskar när jag jobbar som en galning för det betyder nästan alltid att jag har flow, inget som stoppar upp, koll på vad jag gör och det liksom bara flyter. Sedan cyklade jag genom stan hem och ryckte med mig lite fredagsblomster, de sista ingredienserna till vår fredagscocktail och panko-ströbröd som vi skulle ha till våra fishtacos. Sedan susa hem på cykeln, krypa ur jobbkläderna och i ngt slappare och fixa fredagscocktail och middag. Så kom vännerna och huset fylldes med barn, prat, mat och skratt. Bästa bästa!
Urgammal knytblus fr H&M (som jag har älskat i många omgångar), över den min grå skinntop jag bloppat hem fr LindaK, chinos fr Lindex Holly&Whyte, skinnskor fr Whyred, vinatge-klocka fr Longines

fredag 19 september 2014

den här veckan



Har jag sneglat mot Stockholm, framförallt kulturutbudet i vår kära huvudstad. Vill verkligen planera in en kulturhelg i höst som ska innehålla allehanda trevligheter. Exempelvis ett besök på Maximteatern för att se Endre, Hanson och Persbrandt i Strindbergs Dödsdansen, to good to miss tror jag. El varför inte ett besök på Dramaten för att se spännande Sufflören - en teaterviskning
Alltid längtar jag efter Svenskt Tenn och nu vill jag lägga rabarber på deras inspirationsmagasin som de producerat till Estrid Ericssons 120-års dag, det går ju att beställa på webben men som en vis kvinna en gång sa till mig....man vill ju ha påsen ;-) Och konsten! Såg i dagens DN att Lerin ställer ut på Gallery Lars Bohman nu i höst, sina stora bilder av arkiv. Jag älskar dem och Lerin, ett fantastiskt konstnärsskap. Vill inte heller missa Petersén på Fotografiska!
Och ytan! Känner ett sug efter att strosa runt och nypa och känna på höstens begärliga, vill ta rundan på COS och &other Stories (där de snygga örhängena kommer ifrån), glida runt i Mood-gallerian, käka nudlar å dricka bubbel, köpa dyrt fika på Weinercafét och kanske ha sovmorgon i en hotelsäng....så tänker jag den här veckan.

Fredag!

Samma lättnad varje gång, välkommen älskade fredag! Jobba jobbet å sedan fredagscocktail med vänner hos oss ikväll. Ha en fin dag människor!



måndag 15 september 2014

dagen efter

Nya tag. Det är väl det jag funderat på idag när jag ränt runt i min vardag. Att förhålla sig. Det har jag också tänkt på. Ganska arg. Rädd kanske. Riktigt irriterad.
Mesta kavajen fr Acne, tisha fr Kathrine Hamnet, byxor Monki och skor Whyred

söndag 14 september 2014

valde

Utövade min demokratiska rättighet och skyldighet i kavaj fr Acne, tisha fr Lindex, jeans fr H&M och boots fr Vagabond
Nu lägger vi oss och tar nya tag imorgon, tillsammans mot vansinnet.

Helg


Helg i sommarhuset, ljuvligt. Vi tog med oss en extra unge ut och bäddade för de största tre i gästrummet, hur gulliga var de när alla knoppat in! Älskar för övrigt alla mina udda lakan, under udda lakan i sommarhuset är det svårt att greppa att ondska finns.
Har hittat det perfekta äppelkake-receptet, hos Anna som bloggar på Rackarungar. Jag gjorde precis som hon fast tillsatte lite stött kardemumma i smeten också. Recept här.
Jag hade min sovmorgon i lördags så i morse fick jag snällt skutta (eller hur) upp med Kisen när han sprattlat klart mellan mig och Maken. Halv sju gav vi oss ut på grusvägarna och trampade på i typ en timma. Allt för att inte alla andra barn skulle bli väckta (och senare under dagen allt för sura av tröttan). Visst hade det varit skönt att tryna under täcket men vi hade en rätt fin stund, Kisen nerbäddad i vagnen, jag bakom med Stil i lurarna (om fränaste Claude Cahun).
Efter frukost packade vi en korg och hoppade i båten med vännerna som hängt med oss i helgen och körde ut till en av våra stränder. Så ljuvligt att kunna göra detta i september.
Äppelkaka, kaffe och glada kids i solen...försöker minnas känslan nu när jag kollar valvaka och skräms av onda resultat.
Som sagt, val. När vi blev föräldrar bestämde vi att valdagen skulle vara en dag att fira på, oavsett hur Sverige väljer så ska vi lära kidsen att det är viktigt och roligt att rösta. De hängde på till vallokalen och sedan firade vi med tårta, vänner och familj efter middagen. Nu sover de och jag kollar vakan och å har magnip. Rysare. Fy. Kom igen nu Sverige.

fredag 12 september 2014

Meeehh!



Just nu; har krupit ned i vår ljuvliga säng här i sommarhuset.
Status; alla sova i enslig gård utom jag som bloggeribloggar lite.
Minsta lilla grej att störa sig på; vårt internääät här ute tog slut i aug....
Kläder; ny tröja å jeans fr Lindex, boots fr Vagabond.


torsdag 11 september 2014

den här veckan;

Säger jag grattis till Lindex som fyller 60, partyt pågår visst för fullt just nu i Götet. Hade ju varit kul, en bal på slottet och allt det där...jag skulle vara a shoe in - belive you me Lindex ;-) Kollade lite på jubileumskollektionen, många fina grejer, den här tröjan ser ljuvlig ut tex. Enkel, skräddad feeleing (iaf på bild) och så ser den så mysig ut. Den ser ut som ett väldigt bra plagg för kontoret.
Sörjer jag att jag förmodligen inte kommer att få se Hertha Hillfons hem och ateljé i verkligheten, eftersom både hem och all konst gick under klubban i veckan. Vänföreningen lyckades, som jag förstår, ropa hem många viktiga delar av Hillfons konstnärsskap och ämnar visa upp det för oss som går under epitetet allmänheten. Bra, för det är så rasande fint men det hade varit riktigt ljuvligt att få ta sig en stros genom det där konstnärshemmet som på bilderna ser magiskt ut.

Imponeras jag (åter igen) av Underbara Clara som går från klarhet till klarhet verkar det som. Denna gång har hon startat upp Yawama Kids of Sweden ihop med sin syrra och Nicola Fackel (grundare av Yawama of Sweden). Stickade, ekologiska, rasande söta mjukisdjur, fina kuddar och annat fint som både gör gott är är bra
Har jag så smått börjat klura lite på ett par nya bågar....svart plast med guld såg fint ut....har dock letat ett par i transparent plast ganska länge....och varit sugen på ett par pilotbrillor som helst ska vara matta. Tips någon?

att längta dit

Det är intensivt att börja jobba igen...vänja sig ni vet. Det är också underbart, roligt och utmanande och jag behövde det. Men som sagt, är lite trött...vi är nog alla lite trötta av vardagen som vi kanske inte riktigt vant oss vid efter typ 1 1/2 års frist från den samma. Igår kändes et som om det aldrig skulle bli helg och jobbet kändes trixigt, idag är det ju typ helg och på jobbet har jag haft en riktigt bra dag. Nu är upploppet kallat fredag kvar och sedan landar vi ute i sommarhuset lagom till middag. Jag längtar dit oss. Till utsikten, luften, bryggan, bastun och sängarna....som jag älskar vårt sovrum i sommarhuset.
Kisens säng står inne hos oss ännu så länge. Nästa sommar får vi kanske rummet för oss själva...då ska vi fira genom att sova med rullgardinen uppe så att vi får vakna med havsutsikt.