torsdag 28 november 2013

trés simple

Ögininfektion, ögoninfektion, ögoninfektion - kliar! Blir galen. I morgon ringer  jag doktorn. Förutom det så...morgonkaffe med Svärfar, en massa barn, väldigt hård vind, en lussebulle med min pappa, middag, gjorde en nyponkrans till en bästis, bada Kisen, tvätta lite kläder och innan sömn ska ett rum på nedervåningen plockas i ordning.
Fint Attlingarmband, en favorit som jag fick av mor min när Kiddo fötts. Nitarna kom gratis med typ Frida för 20 år sedan ;-)
Höstpremiär för mina finska skinnstövlar fr Myrornas.

that time again

Hyacinter, narcisser, amaryllis - love them all. Jag har plockat ihop årets första adventsgrupp. Gissar att #alltheprettyfreakingflowers på mitt insta @garderobenmin kommer få sig ett uppsving i dec. Hehe.

mer inspiration

En annan variant av hur jag tänkt mig lördagens kalas-stass! Ur senaste Mama.

onsdag 27 november 2013

I'm the hostess

Så, typ 150 köttbullar senare. Jag förbereder ju för storkalas och idag knäckte jag vad vi ska ha som tilltugg till välkomstskålen. (Ja, jo - lite galen är jag men det gäller ju att ha roligt när man kan å då kanske det innebär att steka väldigt många köttbullar ;-) Chips sa någon, hmprf...jag fnyser åt chips....vi ska nibbla på tilltugg och hör sedan. (Jag fnyser inte alltid åt chips...sällan faktiskt, denna gång bara.) Förutom att steka köttbullar har jag handlat hyacinter med min rara mamma som hälsat på, stöttat min rare far som försökt laga ett mystiskt elfel på vår utomhusbelysning samt utfodrat, älskat och nattat mina tre ungar.
Mina difusa kläder är en mörkt blå tröja fr COS, klänning fr Monki, de marinblå strumpbyxorna är fr Lindex (tips, ullblandning och väldigt sköna och varma, fr deras Holly&Whyte linje), boots fr Musling

en stil för julfest?!

Fast min väst är en klänning men det blir nog bra ändå med tighta ankelkorta brallor under. Kanske uppbringar jag lite Newton-attityd om jag har tur.....med röda läppar tom?!

Detta fr Marc Jacobs via Netaporter

tisdag 26 november 2013

tröja


Ingen kamera, ingen fotograf och nästan inget dagsljus....dåliga förutsättningar för dokumentation av kläder. Lägg på en ögoninfektion och allmänt trebarns-sliten uppsyn så förstår ni att drivet inte är superstarkt.
Därför blir jag lite upphackad idag. Har en ny tröja fr COS som jag är lite kär i, den är mörkt grön...svårt att visa, och den är mjuk mjuk mjuk. När jag testade den på COS i lördags dök ett gammalt minne från en bok upp i huvudet på mig. Boken, som jag inte minns vare sig namn el författare till, utspelade sig i Storbritannien på 40-talet och handlade om en "smart och modig tjej" i tidiga 20 års åldern. Så klart var hon kär, så klart märkte han henne inte på det sättet, men hon arbetade med hans mamma (typ i ett soppkök el ngt ;-). En kväll skulle "ungdomarna" ha en liten skiva...vår hjältinna har så klart inget att ha på sig, men hennes vän, killens mamma, finner på råd. Hon tar en av sonens tröjor, mörkt grön, stickad av den mjukaste ull (haha) och nästar på en rar liten spetskrage på tröjan....och typ lånar tjejen sina pärlörhängen....el ngt annat piffigt ;-) Hur som, det där med att ta en killes tröja och enkelt fixa till den och få ett helt nytt plagg stannade i mitt huvud....surprice... Det stod alltså jag och tänkte på i en provhytt på COS häromsistens. Och jo, de blev ihop såklart.
 Byxorna är fr Monki och kängorna fr Tamaris

Butik Unik - Blommor&Ting

För ett litet  tag sedan skrev jag lite om en ny butik som öppnat här i stan, fast inte i centrum utan i vårt eget grannskap....hur mycket älskar man (jag) inte det då! Sedan dess har jag hunnit ränna både en och tre gånger där och idag svängde jag och Kisen förbi för att köpa blommor mm till advent. Vi kom hem med både det ena och andra, hyacinter, julrosor, narcisser, och div pyntigt. Två tips till er som finns i stan; De säljer fina hyacinter för bara 10 kronor styck hela vägen fram till jul och de säljer mossbollar (typ stora som två tennisbollar ungefär...för bara 20 koronor styck. Blir väldigt fina bordsdekorationer men är fina bara i sig själv tycker jag, på ett vackert fat el i tex en mässings el kopparkruka. Förutom blommor finns det roliga inredningsdetaljer och antikviteter att fynda bland plus choklad och ett och annat plagg. Det finns ingen websida ännu men dock en Face Book-sida, ta en titt där för att se bilder och hålla koll på erbjudanden och info. Verkligen en liten juvel till butik!

måndag 25 november 2013

i pyntets tider

Hemma bäst. Hemma igen. Hej älskade ungar. Tack älskade svärisar och föräldrar. Tack kamrater för en av årets bästa helger.
Nu skrotar jag och dagislediga Kiddo på här hemma, Kisen sover men vaknar nog snart. Jag adventspyntar huset....och älskart. Varje år har vi en stor (riktigt stor) julfest hemma hos oss, en tradition som började i Linköping för ca 11! år sedan och har följt med hit till Härnösand via några riktigt lyckosamma år i Göteborg. Flera är de äktenskap som har sin grodd på våra julfester! Dock har festen aldrig varit så stor som här i Härnösand*, husets väggar kommer bågna och taket hoppa. Vi bjuder alltid från alla håll och kanter av vår bekantskapskrets, gamla vänner blandas med nya, det kommer folk från våra arbeten och vårt grannskap. Hör vi talas om någon nyinflyttning som verkar skoj ser vi till att möta hen och bjuder helt sonika in innan vi känner dem. Ett år "överföll" jag en person på Hemköp, förklarade att jag visste att de flyttat hit och bjöd dem på fest. De kom och resten är historia. På lördag är det dax igen....och därför pyntar jag i tid. Inga tomtar eller så men med ljusstakar, kanske en julgardin och ett ståtligt pepparkakshus som kidsen byggde i helgen. Lite så. På inköpslistan står även hyacinter, mossa, en prydnandsgran och julstjärnor.

*En gång var festen röjigare och större än någonsin, lägenheten på Lammelyckan dog nästan glädjedöden. Bra tider det med!

söndag 24 november 2013

Bild-dagbok

Vi hälsade på på Svenskt Tenn och det blev än en gång tydligt att jag har ett ohälsosamt förhållande till Tennet. Jag älskar allt och Tennet vet knappt om att jag existerar. Blev med julpynt, mönster-missmatchade på toaletten och spanade på idel vackert. Sedan finlunch, dvs lunch m bubbel innan vi även hälsade på COS, alla mådde bra där. Hemma på hotellet drack vi te under mäktig lampa och tog en skön vila på rummet. Sedan svida om, hänga i hög fåtölj, fota en suggestiv Humlegården och äta galet god mat. På Tradition. Snapsen kom väl kyld och promenaden hem genom Stockholm var kall men välbehövlig. Fint liv.









lördag 23 november 2013

Igår

Klädde jag mig i randigt med guldbokstäver och katter över, satte mig på tåget mot Sthlm, checkade in på Clarion Tapto, svidade om och blingade till mig, sedan var det Ozzy för hela slanten.







fredag 22 november 2013

det kanske kommer en bild senare

Dagens humör: Glad, förväntansfull, orolig, uttröttad
Dagens promenad: Blir förmodligen på Sthlms gator
Dagens konstaterande: Att nattvaka gör ingen snyggare
Dagens roliga: Åker (förhoppningsvis) på weekend till huvudstaden med Maken och bästisarna
Dagens mindre roliga: Kiddo är inte helt frisk än...vilket känns sådär
Dagens statistik: Orkar jag inte få ihop
Dagens undran: Kommer vi att åka?? Kommer Ozzy orka (just det, vi ska se Black Sabbath ;-) Sanning! Precis när ni trodde att ni visste vem jag var så öppnas en ny spännande dörr....;-)
Dagens låt 1: Iron Man
Dagens fundering: Hur ska vi ta oss till Friends Arena...kommer det finnas vin i baren....
Dagens mission: Komma iväg...hålla ihop tills vi kommer iväg
Dagens uppiffning: Försökt fixa håret nu, inför ikväll....ska inviga min nya kappa fr Minimarket via Affären
Dagens låt 2: Sabbath, Blody Sabbath


Lista fr den här donnan, via denna

onsdag 20 november 2013

37.

Japp, födelsedag idag. Hela kittet, paket på sängkanten, ungarna sjöng.....jag var inbokad på en massage kl 9 - hur bra morgon! Nu ikväll gjorde vi tårt och familjegrejen. Prinsesstårta från Tullporten, eld i kakelugnen och stor familj i biblioteket. Fick vackra och omtänksamma gåvor, den här tex, som jag verkligen ville ha. Tack stora fina familjen!
Halsbandet har mina kids valt som present till mig, fr Indiska, blus fr H&M, pumpsen också, byxor fr Monki

tisdag 19 november 2013

muntra upp mig please

Inget suger gnistan ur en (mig) som en riktigt redig vak-natt, som inatt. Vaken till efter 2, väckt stup i kvarten och helt vaken vid 5. Sabla unge att inte vilja sova...eller snarare inte vilja ligga ner och sova....buren i min famn trynade han som en tung liten kulting. Sabla unge å vara söt....tur det ;-) Hur som, nu är jag som en ganska mycket sämre kopia av mig själv och behöver lite pepp. Kom igen, peppa mig lite.....vad gör ni för kul idag? Lampan? Jo den är helt ljuvlig, i porslin och kommer från Jonathan Adler. Verkligen älsk på den...skulle lysa upp (men ursäkta ett dåligt skämt, har inte sovit) i höstmörkret.

måndag 18 november 2013

lite Lanvin på en annars väldigt grå dag

Lite väl novembergrått ute just nu va, liksom lite för obvious november...vi fattar ändå. Bästa idag var att mamma och pappa tittade förbi och hämtade hem min stora unge fr skolan så jag (och hon) slapp gå i regnstormen med de andra två. Näst bästa var min mellanunges humör och reaktion när jag tog fram en påse med kläder fyndade i förrådet igår. Syrrans gamla kjolar och klänningar, sånt som hon aldrig sett tidigare, som julafton för en unge som vill byta kläder minst tre gånger per dag. Det nyfunna nattlinnet fick mest tid idag, blev tom påtaget två gånger...hyfsat sött med en liten yra som cyklar runt i huset på röd trehjuling iförd springskor och nattlinne. Tredje bästa var när vi såg att minstingen räknat ut hus han ska ta sig fram, rullandes i sidled, från rygg till mage, mage till rygg osv....haha, ser ju fantastiskt roligt ut. Resulterar tyvärr också i bulor vid felberäkningar.
Svårt att vara festlig som hemma i huset sittande föräldraledig... Helt i denim idag, skjortan fr H&M, jeansen fr Lindex, kofta fr Monki och kängor fr Tamaris. Halsbandet fr Lanvins samarbete m H&M är fortf fint tycker jag, present från kär vän vilket gör det än finare.

önsketider coming up


Drömhalsband fr Dyrberg&Kern
Förra året gjorde jag en 20 dagar lång önskelista innan min födelsedag. I år blev det ingen lista, men nu fyller jag ju snart år igen, i övermorgon tom. Så här kommer en liten önskelista...plus...det är ju snart jul också ;-) Det finns ju så många vackra saker och önska kostar inget....kanske får ni bra uppslag att ge (el önska er själva) till nära och kära.
Rolig tisha fr Rut&Circle
Galet underbara kaffekoppar fr Höganäsgruppen
Sedan länge finns den här väskan fr Svenskt Tenn på min ständiga önskelista men den här modellen Minii Elefant är ju också väldigt fin. Tyget, skinndetaljer och guldig metall! Här!
Vacker och enkel ring i silver fr By Mile, skulle nog använda den på lillfingret.
Hortus-krukan fr Svenskt Tenn, ett litet elegant nummer som gärna får bo hemma hos mig, den lilla skulle stå så fint på min hallbyrå.

Bilden på kopparna fr Höganäsgruppen har jag lånat hos Minna.

söndag 17 november 2013

igår

Det var bubbel och skaldjur, risbrännvin från Kina, en kola-fudgepaj från himmelen sänd och barn barn överallt barn. Härlig middag hos vänner i huset vid havet. Jag dinerade i skin-tisha fr H&M, köpt på LindaKs bloppis Var så artig, jeans fr H&M och skor fr Vagabond.

lördag 16 november 2013

att ränna

Rände runt och gjorde alla ärenden så här klädd, rosor och vin till värdparet, veckohandling till oss, lördagsgodis till kidsen...osv osv.
Prickig tisha fr Lindex, chinos fr Tiger och boots fr Musling

fredag 15 november 2013

hela - dubbla blusar och tighta jeans

H&M, Monki, Cheap Monday, Vagabond och Indiska

F R E D A G

Hello och glad fredagskväll på er!
Fredagsaktivitet - lunch på Vägg i Vägg med en av de bästa
Fredagsblommor - check
Fredagsmiddag - chevrétoast m timjan och honung som start, kycklingryta italiano-style till pasta och parmesan
Fredagsdryck - har smygsippat julmust i kaffekopp (sanning) men det ligger ett trevligt vitt och kyler av sig i skafferiet
Fredagsfeeling - gladtrött

onsdag 13 november 2013

hittepå-rapp och en riktig banal skitdag

Alltså, vissa dagar....inte alltid toppen. När bilden togs var det fortf en bra dag men den gick snabbt åt skogen. Orkar inte tråka ut er med detaljerna men saker har tappats bort, varit slut, gjort ont, det har kommits försent och tackats nej, uppskjutits och gnällts en hel massa. Dagens (ny-gamla) lärdom, sur mor får sura barn, sura barn gör mor sur.....ja ni fattar. Som tur var kom några bästisar jag saknat förbi på kvällste framför brasan i biblioteket så dagen fick en liten stunds skimmer på kvällskvisten. Sedan såg jag Schyffert/Rehborgs nya program på SVT, så himla roligt! Och imorgon har jag tid hos min rygg-magiker kiropraktor-Mats, en hjälte i mitt liv. Vi går och lägger oss och hoppas på en roligare morgondag.....även om mitt jävla pass fortf är borta...
Kappa fr Lindex, stickad tröja med fina blommor fr en av H&Ms conscious collections, under farfars-tisha fr Only, jeans fr H&M och boots fr Musling. Jag skrattar mig ur fokus för att Maken liksom rappade en lånsam hittepå rapp medan han fotade mig....hahaha.

loppisfynd

I helgen när jag och mina damer besökte loppis&antik-heaven Blå Porten Antik&Loppis strax utanför Härnösand fyndade jag en hel massa fint, tex detta lite tokiga men pampiga fat i stjärnmetall (en metallmix som mest består av tenn och är helt blyfri, man lär så länge man lever). Fatet fick huvudrollen i ett litet blygsamt stillben vid en av våra fåtöljer i salen.....påminner om något som farmor brukade ha clementiner och vinteräpplen i vid jul....ni vet så där med små fruktknivar instuckna mellan frukten.
De två faten samsas fint med min lilla Bastard (av Anna Nilsson) som står och hukar sig under en cyklamen i koppar-träkruka.

tisdag 12 november 2013

inget raffel direkt

Men hörni, det är ju ingen rafflande blogg jag skriver för tillfället, är visst alldeles för nöjd med att skrota runt här hemma med en två el tre kids. Dax att börja ta sig ut i världen lite mer kanske. Idag blev det iaf en liten tur, jag och Kiddo följde med Kiddet till hennes dans, alltid en uppskattad utflykt. Medan Kiddet dansar hänger jag och Kiddo med andra barn och föräldrar som hänger och väntar. Faktiskt trevligt på riktigt. Sedan när vi kom hem väntade mormor och morfar där med lill-Kisen och köttbullsmiddag, fina lilla livet, bästa mor och far!
Jag inviger en reafyndad jeansskjorta idag, fick tips om den för ett tag sedan då jag skrev om jeansskjortor på bloggen men köpte inte då.....och nu har jag alltså hittat den på rea. Jiho! Finns på HM, reas här. Jag är supernöjd och är inte alls less på vare sig denim el patchwork.

tack Affären och Minimarket

Skriv-skrek ju tidigare ut att jag vunnit en Minimarket-tävling hos coola Linda som driver Affären när de hade modevisning för ett tag sedan, först var det förbestämt vilka kläder jag vunnit men det ändrades och nu har jag fått välja fritt istället. Tänkte direkt att jag skulle satsa på något som jag kommer använda länge, typ sko, väska el ytterplagg. Till slut föll valet på Minimarkets rock Jenny i svart ull. Ganska klassisk men ändå med en intressant form. Den borde dyka upp vilken dag som helst, är verkligen så glad för den här vinsten. Tack tack tack Affären och Minimarket
För övrigt så rear Affären hela sitt sortiment på herrsidan nu, ta en titt....inför jul kanske?!

måndag 11 november 2013

Samtidigt på instagram

Min kamera har pajat (panik, skiiit!!), dagsljuset är minimalt och sällan kvar när min fotograf kommer hem. Suddiga och inte superbra bildrapportering blir resultatet. Slänger in lite filtrerat istället. Fint med kollage, som ett lapptäcke. På instagram hittar ni mig under @garderobenmin