lördag 31 augusti 2013

prickig lördag

Gjorde Ikea-grejen idag, phu. Nu laddar vi om och svidar om, kräftskiva på G!

Haute costume

Surfade runt lite snabbt på mango.com igår, oftast inte min kopp te...eller snarare så att de har lite fina grejer men fler som jag inte gillar och då ledsnar jag fort. Men igår såg jag den här tröjan innan jag hann ledsna, mkt fin....i min bok ;-)
Jag skulle matcha den med ett par kostymbrallor och lackloafers...eller klackar om tröjan skulle på för mer kvälls- och nattlig aktivitet. Schnyggt! Brallor fr COS och skor fr TopShop

fredag 30 augusti 2013

en dagens på fredagskvällen

Hemmamamma med tre kids idag....jag törs ju knappt säga det men det var en ganska harmonisk dag. Bara lite kaos och bara några bryt från samtliga inblandade ;-) Jag hann tom tvätta några maskiner, byta lakan i sängen och städa hallen - löjligt nöjd med mina små vardags-segrar där. Mitt spännande liv ;-) Vi skull egentligen vara i Sthlm i helgen, på snajdigt bröllop, Maken och jag. Dock bestämde vi oss för att låta bli, orken finns inte riktigt för strapatser utöver vardagens små äventyr....nu får vi dröma om balen i stället och lyckönska de vackra paret via sociala medier istället. Gott så. Imorgon IKEA! ;-)
Storskjorta fr COS, jeans fr Lindex, skorna är vintage (Svärmor fyndade under 80-tal, ett gammalt skolager såldes ut och hon la beslag på ett gäng 35or, lucky me.

torsdag 29 augusti 2013

tips på torsdagskvällen



Slog till på en ny tröja igår, från Lindex Holly&Whyte-linje, och nu måste jag tipsa er om den. Superskön, tunt stickad, i bomull och viscose, finns i många färgställningar. 249 pix. En lite roligare baströja.
Jag köpte en större storlek för jag ville ha en slapp feeling på tröjan men den är superfin lite mer figuranpassad också, det syns här.

tisdag 27 augusti 2013

i Acne, tutti

Firar bröllopsdag i bekanta plagg. Bara gamla trotjänare, både klänning och skor fr Acne.

still summer

Det var en ljuvlig kväll att fira sin 8e bröllopsdag på, bara att kunna sitta utomhus till sena kvällen, i slutet på augusti, i Ångermanland. Det är inte varje år som det går, vi gör vårt bästa att ta det till vara. Ikväll på St Petri Logens Sommarklubben, svensk/spanska tapas till förrätt, lamm till varmrätt och en chokladhistoria till dessert. Just lovely!

8 år!

.....o such a perfect day! I´m glad I spent it with you!
Fortfarande snyggt!

måndag 26 augusti 2013

vardag

Några snuviga kids, lite ränna hit och dit, fix och trix i huset, njuta av det sista i sommaren, laga lite mat, säga hej till maken, bada barn å natta, dricka te å säga hej till Maken igen och snart god natt.
Bluskavaj och shorts fr H&M, sidenlinne fr Anna&Frank, skor fr Vagabond

nog

Ok, i morgon ringer jag min frisör! Bland guldknappen bilderna fanns även Astrid och Lee Cotter med (bossar över V AVE Shoe Repair) och hennes blonda hår är så snyggt att jag får ont i skallen....jag sa ju det...helsvart och superblond.

Carin Rodebjer

Kollade igenom minglet från Guldknappengalan i söndags, coolast var (föga förvånande) Carin Rodebjer. Hur jag än kollar på kostymen får jag liksom inte ihop hur den hänger ihop....som en sån där bild av ett hus med trappor som går upp och ner samtidigt....surrealism typ. Cool, den/hon är cool!

söndag 25 augusti 2013

skinny jeans

Tillbaka i stan. Helgen var precis så lugn och skön som jag önskade mig. Maken grillade egna hamburgare som var sagolika, jag hittade inte mindre än 4 karljohansvampar på min gräsmatta (de torkar just nu uppskivade på galler i sommarhuset, visste ni att karljohansvamp smakar mkt mer om de först får torka innan de används?!), jag hann med en springtur, vi badade både bastu och i havet med bara månen som lampa (också sagolikt), två av tre kids blev lite sjuka (ob, barnen fick vaken bada bastu el i hav ;-) således lite nattvakande och snytande men jag fick sovmorgon till efter 9 idag! Vi körde tidig middag idag innan vi drog hem till stan för å hinna med lite här också. Bra helg!
Kavaj fr H&M, sidenlinne fr Anna&Frank, jeans fr Lindex (mina smal-jeans!!!..eller kanske inte smaljeansen men iaf de jag hade innan graviditeten ;-)

fredag 23 augusti 2013

casual friday

Fix och trix här hemma på förmiddagen och så snart Maken kommer iväg från jobbet drar vi ut till sommarhuset. Jag hoppas på en lugn helg med god mat, bastubad med hopp i havet och barn som förhoppningsvis inte blir sjuka....Kisen har börjat snora....
Väldigt avslappnad klädsel idag, mamma-ledigt...haha
Ny tröja fr H&M, ett ritkigt budgetfynd som jag valde en strl större på för att få lite häng, chinos fr samma ställe.

torsdag 22 augusti 2013

i randigt från Gudrun!

Premiärhämtade Kiddet på hennes skola idag. Så underbart! Skolan ligger fantastiskt fint med ett skogsbryn på ena sidan, den är stor (fk-åk9) men känns liten, många mindre och låga byggnader, den är liksom lång och slingrande. Utemiljön är en blandning av skog och parkliknande områden och när vi promenerade genom skolområdet blev jag verkligen jubel-lycklig över tanken på att Kiddet får vara här. Idyll liksom.
Jacka fr Fjällräven, vintage, klänning fr Gudrun Sjöden, herrskor fr VOX, klocka fr o´clock

onsdag 21 augusti 2013

inte konstigt alls

Det är ju oundvikligt tänker jag, att jag blir en kulturtant i Gudrun Sjöden, fast med vassa klackar och lite mindre prickar, ränder och rutor ihop. Elegant kulturtant meets Gudrun typ ;-) Hur som, i höstens utbud har jag funnit mig en riktig vinnare, bylsig men skräddad klänning, i bredspårig svart manchester och med stora fickor på utsidan. Bingo! Den ska jag nog allt lägga rabarber på. Efter sommaren är jag alltid så peppad på det helsvarta igen.....och ett riktigt blekt hår.....åh suck, mitt hår.....en helt annan och egen historia. (Fortf grönskimrande sedan sommarens poolmaraton i Spanien...)
Pic; Gudrun Sjöden

tisdag 20 augusti 2013

sista

Ja herreminje...eller kanske tack och lov. Idag var mina älskade ungars sista dag på deras evighetslånga sommarlov....och den ömma modern hade eventuellt inte stått ut en enda dag till ;-) Missförstå mig rätt. jag älskar att vara hemma med kidsen men det finns en gräns för hur underhållande en trebarnsmor orkar vara, hur många luncher och mellis hon ids svänga ihop och hur mycket gnäll hon kan ta. Plus att jag gissar att kidsen är rätt trött på sin morsa också, och varandra. Så, stor dag i morgon! Kiddet börjar i nollan (!) och Kiddo på storavdelningen på förskolan och jag och Kisen skall börja vår promenrande höst, hit och dit ska vi går för att lämna och hämta systrar. Just nu känns det toppen....påminn mig om det i november ;-)
Sommarlovets sista dag bjöd på strålande högsommar, stekhett, inte ett moln och ett nylagt verandagolv där vi spenderade dagen, till middagen dök mor och far upp på verandan och fram emot 20 gav vi upp verandan för badkaret (utan mor och far iof ;-)
Jag har hamnat där jag alltid hamnar (klädmässigt) efter en bra sommar som liksom bara fortsätter, det är slut på inspirerande sommarkläder i garderoben. Idag blev det endast mammaledigt enkelt. Både shorts och leo-tisha fr H&M.

lördag 17 augusti 2013

stor knut

Kalas hemma i byn - underbart, kaosartat och gott. Både grillen och morikan var glödheta och efteråt vankades det prinsesstårta. Viken härlig kväll vi fick, utomhus hela tiden och solen bara sken.
Jag valde stor knut, min marmorerade klänning fr Monki och klackarna fr Acne, det känns lite mer somrigt att ha bruna än svarta skor när klänningen har lång ärm.

kalas

Så där ja, nu drar vi strax på födelsedagsfest för rar mor min! Vad gör ni en dag som denna? Ngt ni gillar hoppas jag.

fredag 16 augusti 2013

glada i suringen

Sommarens tredje surströmmingsskiva leder so far. Bästa strömmingen på länge, ny sort, Borkbo-Suringen, lyxströmming. Skratta ni av mindre vetande ;-) Jag, svärfar och resten av vårt gäng ikväll var eniga om Borkbos excellens. För semi-ute-party i sensommarnorrland gäller det att klä sig väl, tex sidenbralla under lång klänning. Siden brallan kan jag tacka Marni at H&M för och klänningen kommer fr COS, sandalerna är urgamla.

fri lejd

Det ryktades om det redan igårkväll....att jag skulle kunna ha fri lejd en stund idag. Och visst, helt plötsligt passade det för mig att utan ett endaste kid dra ner på stan. Oh the joy!!! Kisen sov och de andra två hänger ju runt rätt ostöriga så min byggande Make och hans far kunde fortsätta med verandan vi håller på att knåpa ihop. Jag fick mig en ljuvlig stund allena på stan, bara småärenden, mumma för trebarnsmodern vars barn varit lediga sedan början av juni. Nu råder en frenetisk harmoni här på gården, det byggs och spikas på verandan och jag röjer bort alla lömska lönnar som smugit sig in i vår syren och karagan-häck, vips har man ett stort lönnträd på ett ställe där man dagen innan inte såg något sånt alls. Har säkert sågat ner 20 lönnar av varierande storlek idag. Innan jag bytte till mer röjar-anpassade kläder såg jag ut så här. Lång skjorta/rock-grej fr Monki (Älskar den!!), linne fr Åhlens och chinos och halsband fr H&M. Snart vankas dock ombyte, vi ska på surströmmingsskiva hos svärisarna.

fnissar på mig!

Seriously, detta är det roligaste sedan jag vet inte vad! Hittade dit via också roliga å smarta bloggaren Onekligen. Ni måste kolla in Supermom - super kan vara ett verb.....haha, bara titeln är ju rolig.

torsdag 15 augusti 2013

middag vid havet

Maken fick en snilleblixt - vi köpte med oss mat och tog ungarna (plus min mor och far) med oss ut till havet för middag på stranden. Härligt sätt att avsluta dagen, för kallt för att bada men solen var varm. Äta mat man slapp laga, kasta macka med kidsen, bli varm av kvällssol - bra skit. Sälsten är ett smultronställe i Härnösand.
Kofta fr Whyred, linne och shorts fr H&M, sandaler fr Scoop, väska Palmgrens, halsband fr Indiska och glajer fr Marni at H&M

onsdag 14 augusti 2013

familjen Persson

fr COS
Jo, familjen Persson kommer att fortsätta att tjäna pengar på mig i höst, ett snabbt svep genom familjens utbud skapade många habegär. Enkel slapp och lite bylsig kommer även fortsatt vara i topp för mig. En sval och lite yngre kulturtant - ingen är förvånad.
fr COS
 Ser ut att vara en ganska perfekt klänning för mig fr Monki.
 Cool jacka fr &other Stories, en höstvariant som skulle vara riktigt trevlig med en stickad tröja under.
Nya jeans är ett måste och där har jag aldrig varit särskilt märkesbrydd, dessa i pojkväns-stil ser fina ut, gärna i en mörkare tvätt. Fr HM

tisdag 13 augusti 2013

tillbaka i stan

Vi har lämnat sommarhuset för den här semestern, vi har ju fortfarande alla hösthelger att se fram emot där ute så nu tar vi de sista semesterdagarna hemma i stan. Der har varit en riktigt bra sommar när man ser fram emot att få lämna sitt sommarviste.
Jacka vintage fr Fjällräven, klänning fr HM, skor Vagabond, väska Palmgrens

lördag 10 augusti 2013

hålla i

Min slappa sommarstil håller i sig stadigt under denna vår eviga sommar. Inte så värst mycket att inspireras av men jag håller i för att inte helt förslappas här ute i ledigheten. Idag blev det tisha fr Acne, chinos fr HM och sneakers fr Roots. Samma gamla Palmgrens på armen med pippitröja i.

måndag 5 augusti 2013

after sun

Efter en underbart solig dag på bryggan med kompisar (seriously, den här sommaren är så freaking great!) svidande vi om och käkade pulled pork som gonat sig till perfektion på grillen under dagen. Just nu lägger jag barn....trodde att jag slog ngt slags rekord i enkel läggning tills jag hörde 6-åringen börja fnissa högt för sig själv på överslafen. Där låg hon med I-paden och smygtittade på Djungelboken....haha, är det inte värre än så får man väl vara glad.
Nu väntar bastu och hopp i hav!

Stilleben

Veckohandling tarvar mer än bikini. Jag drog på allt i allo-klänningen fr Monki, skinn-sandalerna fr Skoop, bästisens mammas gamla väska och glajer fr macken.

torsdag 1 augusti 2013

mitt bling

Vi är på Sågverket i Rö, äter gott, dricker cava och lyssnar på skön musik. Jag är både taggig och retro runt handlederna.

rand på rand

Randig stass på lunchen. Kofta å tröja fr HM, jeans fr Lindex-pojk, skor Vagabond, väska Palmgrens

Gårdsbutiken

Jag och vännerna lunchar på Gårdsbutiken i Själand idag. Ett givet besök när vi har gäster här i sommarhuset och vädret inte bjuder till brygglunch. God mat, hembakt superfika och allmänt skön stämning....speciellt om man kan sitta ute på deras mysiga inhägnade gård. (Rättigheter finns.) Det går även att shoppa loss om det suget finns, både inredning, godsaker och trädgårdsprylar. Rekommenderar ett besök!