torsdag 31 januari 2013

önskar mig

Ett väder som är stros-bart, snöfria gator...kan vara en grusväg, en väldigt långsam promenad i helt mjuka och sköna kläder. Alla dessa skulle kvala in, fr Topshop, klänningen från deras maternity-linje.



Pics; topshop.com

onsdag 30 januari 2013

Missoni i öronen och finskt på fötterna

Igår var som sagt en (fram)tung dag då allt kändes otympligt, jag spillde på magen och stötte i hörn ;-) Så idag valde jag hel-tight och svart för att minimera känslan av otymplighet.....jag är ju inte så otymplig, har det lätt jämfört med många andra....men det är liksom trångt på insidan, fullt. Idag var iaf en lättare dag, mer stuns i stegen, kanske lite högre tryck i kroppen och i allmänhet en gladare känsla. Gårdagens rolighet bestod i att jag, på strumpjakt till kidsen, hittade ett par Missoni-örhängen i plexiglas på Lindex, halva halvapriset. 35 pix. Jag är ingen fan av plexiglassmycken i vanliga fall men ibland behöver man göra kovändningar. Jag kände att det blev helt rätt att köra på tokiga örhängen till en i övrigt o-detaljerad look. Egentligen hängde det plexiglasfjärilar i hängena också (men jag känner mig inte så fjäril-ig for the time beeing....mer humla just nu ;-), så jag avlägsnade flygfät och fick kvar ett par mer strikta hängen.
Iklädd ngt tight är den ju nästan komiskt rund magen min, det är väl därför krabaten sprattlar runt så himla mycket, för det finns en massa svängrum. Med Kiddo hade jag ju också en stor mage men när hon kom vägde hon bara strax över 2 kg den lilla skruttan.
Polon i osannolikt stretchig trikå är gammal och kommer fr Indiska, jeansen är fr H&M-maternity och stövlarna fr Myrornas och Finland.

Busnel A/W 2013

Mer fint från Stockholms modevecka, här fr Busnel som har en av mina personliga stilfavoriter som krativ chef, Marina Kereklidou. En av Sveriges stiligaste kvinnor! Jag tycker att Busnels höst ser rasande stilig ut, kvinnlig och vuxen men cool....och kul.

tisdag 29 januari 2013

man skulle ju nästan kunna tro att jag ska ha barn snart

Lite tungt idag, magen alltså. Tror att krabaten både slagit växt och sprattelrekord idag för det har inte varit stilla där inne många minuter plus att den gör ont....för trång eller träningsvärk el ngt sånt. Gnäll gnäll, pust pust. Nog så.
 Koftan fr H&M är marinblå och senapsgul, mycket snygg men svår att återge i glödlampssken.
Tröjan under fr COS och jeansen i gravidmodell och fr H&M.

Carin Wester AW 2013

Men hej hej hallå, så fin höst Carin Wester tänker bjuda oss på! Flaxiga rockar (ok, I need help;-), skräddade kostymbrallor och en väldigt tilltalande femininitet blandat med det maskulina. Inspirerande att se!
Pics; stureplan.com

måndag 28 januari 2013

HÅR

Sist jag gick till frisören hade jag med mig en bild som jag hittad via favoriten Annas bloggDen var typ så här fast med mer blont i. Till nästa besök.....ca 3 v bort, tänker jag mig något i den här stilen, ganska mycket brunt men med blonda "kanter".
Minns även (såklart) att SJP/Carrie såg ut så ett tag.

Tips Puerto de Mogan

Nyss hemkommen från vårt korta helgäventyr fortsätter jag att minnas tillbaka, frossade just i julsemesterns bilder från Puerto Mogan och här kommer fem tips från mig. Fyra gäller mat ;-) och ett "att göra".
Först ut; TAPAS - eller många varianter av ost;
Restaurante Guantanamo, ligger i byn Tauro. Vi hade bokat bord, ett måste om ni är fler än 4 tror jag. Vi tog oss lätt dit med taxi, ca 10 min fr Puerto Mogan. Här firade vi Svärföräldrarnas bemärkelsedag på ett alldeles ypperligt vis. Ohemult mycket mat, vi beställde endast tapas-rätter, stoj, mycket folk och glad personal. Kyparen gav oss den bästa komplimangen en ängslig svensk turiskt kan få "ni är som en spansk la grande familia". Äsch, det säger du säkert till alla turister sa vi rodnande men tittade ändå menande och nöjt på varandra ;-)
KÖTT och sagolikt grillat bröd;
På den något undangömda restaurangen Zona Verde i Puerto Mogan fick vi resans två bästa middagar....jo vi gick tillbaka två gånger. Här är det svårt att få bord om man inte bokar i förväg. Vi hittade hit för att Svärfar hade scoutat restaurangen redan hemma i Sverige. Vi såg många hoppfulla komma bara för att bli ivägskickade med snopen min. Restaurangen ligger på en bakgård en bit ovanför Puerto Mogans stadskärna, längs den långa hotellesplanaden. På framsidan ser det ut att bara finnas skrot bakom huset men när man rundar knuten så visar det sig finnas en liten undangömd grönskande gård, omgiven av kulörta lampor, typ 10 bord av varierande storlek och en stor vedeldad grill där maten tillagas direkt.
Kocken in action vid elden! Inga menyer delas ut, vill man kolla priser innan beställning finns en griffeltavla inne i baren som finns i huset. Ca 6 olika kötträtter plus ngn fisk el skaldjur fanns att välja på. Alla rätter med samma tillbehör plus grillat bröd och röror som fick smaklökarna att hoppa runt av glädje. Köttet? - några av de bästa köttbitarna jag ätit, så in i bänken bra. Enligt mitt sällskap, de icke-gravida, var vinet också mycket bra, vid båda besöken. Vi beställde även in ett par uppsättningar av kvällens tre deserter, oh the joy! Zona Verde gav oss verkligen en helhetsupplevelse där både atmosfär och mat levererade på högsta nivå. Här finns otaliga recensioner av restaurangen, just nu ligger den på 4e plats av Gran Canarias restauranger.
 Nota på brun papperspåse.....allt bidrog till atmosfären...utan att kännas iscensatt. OCH om det var det - hatten av.
LYX å snajd;
Amadores Beach Club. Under en dagsutflykt som började med båt från Puerto Mogan till Puerto Rico hamnade vi den här lyxiga strandklubben för lunch. Det var Svärmor som släpade hit oss efter ett minnesvärt besök ett år tidigare. Det var precis vad vi behövde, rar personal, skugga, snygg miljö, kallt bubbel (för de som fick), god mat och stora ytor och soffor att bre ut sig på.
PUERTO MOGAN - när du vill vara lite rivierasnygg eller titta på andra som vill;
Om man är ute efter lite skön "fin-gå i hamnen känsla", lite "äkta" Puerto Mogan-feeling så är ett besök på Patio Canario i Puerto Mogans hamn att rekommendera. Jag åt klassiker, gazpacho, vitlöksbröd, tomatsallad å sånt, perfekt i all enkelhet. Några andra åt paellan, den imponerade inte så värst om jag mins rätt...fast kanske hade de ätit för många rätter innan ;-) Jag tyckte att det var ett perfekt ställe att vara lite rivierasnygg på ;-) Kanske är det ännu bättre att luncha på, då ser utsikten ut som ovan.

GÖRA - wild life;
Utan att ha några förväntningar alls så hade vi bestämt oss för ett besök på Palmitos Park på den dagen som var Svärföräldrarnas dag. Palmitos är en djurpark som har specialiserat sig på all sköns fåglar och ärligt talat så tänkte jag nog lite att "hur kul kan det bli". Hur kul och spännande som helst visade det sig. Parken ligger uppe i bergen ovanför Maspalomas och gav oss den ena överraskningen efter den andra.  De hade verkligen ansträngt sig så att man som besökare kunde komma nära djuren, det var faktiskt speciellt häftigt när det gällde fåglarna. Det är ju väldigt sällan som man får komma nära fåglar. Det var flera små parker uppbyggda inne i gigantiska burar där man gick tillsammans med fåglarna och andra där man kom nära på annat sätt...som med pelikanerna nedan.
Fåglar var i fokus men det fanns såklart allt möjligt, surikater, delfiner (märklig känsla att åka upp i bergen och hitta ett gigantiskt delfinarium), reptiler, minikängrus, apor mm. Alla djuren var så alerta och synliga och det kändes som om de showade lite för oss.....inte på ett uppvisningssätt utan mer att de var glada djur som hade det bra. Förutom att det var så intressanta djur så var parkens omgivningar verkligt fina och utsikten slående eftersom den ligger så högt upp i bergen. Åk till Palmitos med kidsen, stora som små....eller med andra vuxna om ni är sugna på lite wild life. Vi hade en toppendag där!

söndag 27 januari 2013

Copperhill Mountain Lodge

 Det är ett magnifikt hotel, maffigt, snyggt och väldigt genomarbetat i alla detaljer. I rumspriset ingick såklart frukosten och det var en helt vansinnigt bra frukost. Dess utom ingår spa-avdelningen i priset vilket känns väldigt lyxigt eftersom den är så vacker och ljuvlig.
Loungen med den stora öppenspisen, loungen övergår i hotelbar och sedan bakom den, restaurangen.
En av de otaliga sittgrupper att välja mellan i loungen. Här avslutade jag och Maken vår fabulösa middag.
 Petter Stordalen (som äger hotellet) ville att hotellet skulle visa upp riktigt bra konst (heja heja säger jag!), han säger sig vilja "omdefiniera begreppet hotelkonst". Han anlitade Sune Nordgren (superstjärna i min bransch) för att fixa konsten till hotellet. Två av grejerna jag gillar bäst är dessa, skulpturen Ute av Charlotte Gyllenhammar som står i hotellets entré. Fantastisk! Även de två gigant-skulpturerna på restaurangens terass är verkligt fina, speciellt där de står. Upplysta inifrån när mörkret faller.
 Irma and Nuria av konstnären Jaume Plensa.
 Vårt rum! Tänk vad fantastiska lakan gör för känslan.
 A bed with a view, Åreskutan rakt utanför balkongen.
 Snygga rum dessutom med fina detaljer och material.
Morning glory.....Maken och jag var helt ensamma om spa-avdelningen i morse när vi gled ner i poolen.....det var en god morgon.....
 .....och sedan värmde vi oss i snygg-bastun.
På söndagar serveras ett galet lyx-fika......sedan utcheckning och jag har inte blivit hungrig än.

4,5 av 5 garderober till Copperhill!

lördag 26 januari 2013

Och blank blus

Sweet lord så mätt jag är! Restaurangen Niesti på Copperhill där vi bor serverade oss en fabulös trerätters som började med hummer under kopparlampor och slutade med crème brulle vid brasan. Vi har det så bra så.

I afton glittrig väska

Fr Jennie Wierdo

ÅRE!

Jag och Maken har alltså bilat upp till Åre, solen skiner och snön glittrar. Maken är i backen, jag har promenerat och nu softar jag i lobbyn på vårt fantastiska hotel. Just nu med en kopp te och en liten semla. Jo jag är visst lite gravid ;-)

Avund granne med inspiration

Har åkt bil i 4 timmar, i vanliga fall en resa nästgårds men just i detta tillstånd lite jobbigare. Känner mig en smula proppfull, tjock och framförallt ihoptryckt. Därför känner jag lite mer avund än inspiration för Stellas fantastiska helsvarta slanka look. Vilka drömbrallor!

fredag 25 januari 2013

Som sagt, kulturtantsprilligt att matcha min randiga rea-klänning fr H&H med halsbandet fr Indiska. Ett halsband som när jag köpte det för typ 8 år sedan inte visste om jag skulle få någon användning för men ändå kändes rätt. Som jag har använt det! Det är liksom lagom knäppt, piffar till något helt basic men kan även funka med andra not so basic-kläder. Jag har förutom att föreläsa om kultur för kultur varit hos min barnmorska idag. Perfekta värden, lågt blodtryck och pigg bebis! Låt oss fortsätta så.