fredag 30 november 2012

dagen före det stora taberaset

Idel glatt! I morgon går vår stora årliga julfest av stapeln, den första här i huset....lite som inflyttningfest är det ju faktiskt. Vi har förberett oss ikväll, skalat palsternackor tex, gjort bruschettablandning, skurit kött med inlånad skärmaskin. Samtidigt har vi socialiserat med en bästis som kom med bussen från huvudstaden nu ikväll, hon premiärinviger vårt gästrum och när hon kom (in från stormen som härjar här nu) så brann det i gästrummets kakelugn och sängen var nybäddad. Äslar att ha ett gästrum å dockskåpa i ;-)
Förutom kvällsliga sysslor var jag särdeles produktiv på jobbet och fick ett viktigt dokument ur både huvud och händer, inhandlade som tidigare rapporterat ca 752 små klappar och en angora mössa i leoprint. Jag hastade runt genom tillvaron i mina vita MMM at H&M-sneakers (Älskar dem!) och min blå klänning fr Åhlens.

Leo jag oxå

Jag gjorde som tipsat och slog till på leo-mössan fr Lindex. Angora, ull och polyamid. Så fin och varm. Förutom det så rände jag runt på lunchen för att hitta 48!!! små presenter till paket-kalendern.....ibland kan man ju verkligen undra vad man håller på med ;-)
Uppdate....ah men...hur slitens er jag ut då...tar kanske en ny bild...

torsdag 29 november 2012

Nu är det minsann jag som raketduschar, drar på mig något representabelt och skyndar iväg från man och barn för en kväll i julens tecken med ett gäng härliga kvinnor.

det där midje-avundet

Garancé har fotat Mary Kate, som arbetar på Teen Vogue US. Jag älskar när mössor blandas med tjusigare grejer, väldigt relaxed chic....samma gäller för skinnjackan ihop med brokadkjolen....och bootsen, även om jag hade önskat ett par utan metalldetaljer. DOCK kanske hela fascinationen grundar sig i hennes smala lilla midja som möjliggör en sådan kjol ;-) Snyggt är det hur som och Garancé Dore tar alltid så fantastiska bilder, väldigt poetiskt och enkelt fotat.
Boots till vadlång kjol!

onsdag 28 november 2012

eeeehhh, va...nä minns inte...vet inte..vadå

 Tröjan från COS är skön som en pyjamas....i övrigt är det tomt i skallen. Hjälp...trött...huvudvärk, hörni, vi nöjer oss med detta idag.
 TRöja COS, kavaj Acne, gravidbyxor fr H&M, skor Whyred

För att liva upp en onsdagsmorgon

I all sin enkelhet så inspirerande. Ganska seriös outfit i grått, blått och lite skinndetaljer men det ser så coolt ut ihop med hennes femme fatale-hår och röda läppar.
Joanna Hillman, Harpers Bazaar, fotad av Citizen Couture

tisdag 27 november 2012

Jag tänker att - klurigt

Det trixiga i att ha tid för koll hos mvc på eftermiddagen och vara ombedd att komma med morgon-urin....och vara på jobbet hela dagen innan.
Klura på den ni ;-)

Tänker på att jag nog aldrig skrivit urin i min blogg tidigare och nu har jag fått in det två ggr i ett inlägg ;-D

måndag 26 november 2012

minnet.....hallå???

Kanske är det hormonerna....kanske tröttan från en dåligt sovande Kiddo...möjligtvis en undermedveten medveten och behövlig glömning...men pappersbunten som skulle med hem för att sammanfogas med digitala dokument ikväll ligger kvar på skrivbordet. F#N! Det blir att raketjobba i morgonbitti. Morr. För övrigt en skrivande dag, årsrapporter av olika slag står på agendan. Skriva om saker som åstadkommits....faktiskt riktigt kul och givande.
Jag har på mig gravidbrallor fr H&M, favoritlinne med text fr Monki, boxig kavak fr H&M och skor fr VOX.
 En av mina finaste broscher, vintage och fyndad i Haga, Göteborg.
 Håller på att tappa balansen, om ni undrar varför jag står så snett ;-)
 En del plagg är verkligen precis som man vill att de ska vara, mitt billiga linne fr Monki är ett sånt plagg. Varför är svårt att sätta fingret på men det känns rätt, alltid.
Sprunden är snygg även till låga skor.

Jag tänker att - Lars Lerin

Tittar på Sommarpratarna och den ljuvliga Lars Lerin filosoferar om sitt liv och hur andra kanske uppfattar det. "Jag förstår att vissa tycker att det verkar krångligt att resa jorden runt för att hitta någon att älskar...."
Jag tänker att det kanske inte finns en enda bättre anledning.

Fixerad

Efter gårdagens adventsförberedelser (gardinupphängning, hyacintinköp, ljusstaksinspektion mm) är jag fullständigt överrumplad av julkänslor och ett pysselsug som heter duga. Inne på Panduros (I told you) pysselblogg hittade jag två tips på temat paket att efterapa. De gröna tänker jag ha i kruka vid dörren fast med tygband eller papperssnöre.....och de vita gör jag om orken finns när klapparna ska slås in. Put om list; köp schablonsvamp.

söndag 25 november 2012

igår - blank till middagen

Instant-middagssnygg känner jag mig i min rosa sidenblus fr Whyred (som jag bloppade hem från LindaKs bloppis häromsistens). Igår till nya svarta gravidbrallor, som H&M reat ut till mig. Gillar den lilla sprunden i bensluten, gör att byxorna inte känns så väldigt typsikt gravidbralliga. Pumpsen är också H&M och halsbandet Lanvin loves H&M.
Tips tips, H&M rear brallorna just nu. Här.

att vara nära sina kära

Livslyx att vi kan bo så att min bror och hans fina familj finns nära oss. Igår kom de på middag, Maken kockade och bjöd enligt mitt önskemål på sin fantastiska marockanska citron och saffransgryta. Ungarna härjade, jag och Maken blev uppvaktade (jippi) och livet var gött. Tack finingar!

Jag snodde ihop en adventig liten bukett till middagsbordet, köpte ljuvliga röda anemoner och vaxblommor hos min blomsterfavorit Sagas och mixade det med mörkt rosa rosor som jag hittade i mataffären.

lördag 24 november 2012

out and about

Bra vernissage, mycket. Det grå och blöta trotsade jag och minstingen min genom en varm filt i vagnen och min gamla rock (som jag älskar!), köpt på typ Erikshjälpen första vintern vi bodde här uppe.
 Skjorta och skor fr MMM with H&M, byxor H&M

MMM with H&M!

skulle ha...

Det vankas vernissage för mig och kidsen efter lunch, skulle gärna ha gått i en liknande outfit som Hedvig har ovan, speciellt stövlarna och jackan. Men det är lite gråare här så det får nog bli ngt mer täckande...och lite plattare skor.

Pic; Northern light

morgonläsning - FINE DECOR

En av bloggarna jag följer, Stina Auers, är även involverad i ett nätbaserad magasin, fritt för alla och envar att läsa. Fine Decor, kan läsas här. Jag tackar och tar emot, perfekt morgonläsning, kidsen framför morgon-tv med välling, Maken slumrar bredvid och jag får mig en skön blandning av lyx, vackra saker, reportage och inspirerande outfits. Gillar speciellt Hanh Merriman och hennes vassa stil.
Merriman driver bloggen A life in travel och precis som titeln avslöjar handlar den mycket om hennes egna resor runt om i världen...och om att resa med stil. Även inspirerande street-style och annat kul. Cool person.
Pics; Mike Marriman and/or Kristi&Scott Redman

fredag 23 november 2012

HELG

Nu så, helg. Paket uthämtat, ungarna likaså och hela lasset hemsläpat. Det gick med myr-fart hem idag, hade ingen vagn el cykel, däremot hade jag foglossning och en två åring som tycks få ont både lite här och där när det vankas promenad (som jag ;-). Maken ramlade just in och snart snör vi på oss promenadskorna igen och går iväg på middag. Sweet lord så härligt det är att bli bjuden på fredagsmiddag. My kind of mys. Jag är således gladare än bilden visar men precis lika trött. Låtom oss fira helg!

Fredag

Ikväll väntar middag hos och med goda vänner! Nu är himlen blå, solen skiner och jag har ett paket på posten som väntar!

Update; bytte bild....armbandet i paketet ska tillbaka, för stort. Skjortan däremot blir ev kvar. Fr MMM for H&M

onsdag 21 november 2012

bak och fram

I somras klickade jag hem den här tishan, Minimarket via kotyr.se. Jag var så nöjd men hann dock bara ha den en gång, för första gången jag tvättade den måste den ha fastnat i ngt i maskinen eller någon annanstans, för den andra gången den skulle på var den full med små hål i trikån på framsidan. Buhu och j###a skit har jag tänkt varje gång den dykt upp i garderobenmin sedan dess. Tills igår. Nästade ihop hålen och vände tröjan bak och fram, visst, den ser inte perfekt ut bak men bra mycket roligare än att den ligger trasig i garderoben är det iaf.
Halsbandet kommer fr Lindex.

gårdagens inspiration

Donnor i helt svart, suck så fina kombos. Jessica, ovan, är fotad av Garance Doré och där finns ett helt reportage med fina oufits fr Jessica som tydligen bor i LA och snyggar sig i svart.

tisdag 20 november 2012

spökplumpen på födelsedagen

Älskar helsvart men det är ju rakt omöjligt att fota inomhus i mörker. Klänningen är en av de användbaraste jag har i garderobenmin, köpte den för typ en 50-lapp på Monki för ca 4 år sedan. Sedan dess har den varit på riktigt fina kalas, nyårsfester, gravidkänning och fungerat som strandklänning under flertalet solsemestrar. Den är slapp och ärmlös i vanliga fall och tillverkad i ngt slags tygigare baddräktstyg....om ni fattar. Skrynklar aldrig, torkar på 2 röda och blir typ knappt smutsig....haha, låter ju nice. Enda smolket i bägaren är att varje gång jag använder den tänker jag på att jag borde köpt den benvita varianten också....men det gjorde jag korkat nog inte. Vill minnas att svägerskan slog till på den.....?
Hur som, idag har jag polo fr Indiska under klänningen och herrskor fr  VOX, klockan utanpå ärmen är Makens, vintage fr Omega. Nu så, halleluja å go natt!

Dag 1, år 36

En ypperlig start på mitt 36e år. Blev sjungen för och uppvaktad i arla morgonstund, gullefamiljen. Fick som rapporterat luncha (och öppna paket igen) med bästisar, antal tårtor i dag - 2, den på bild slukades på jobbet (Tullporten kan tårtor). I kväll middag med familjen, mor, far och svärisar, på precis den nivån som det fanns ork till. Hämtpizza, köptårta, eld i kakelugnar, trötta kids, fantastiska presenter och en skön tillvaro. Halleluja å go natt....ska bara slänga upp dagens också kom jag på.

LYXEN.....

.....att bli firad av de bästa av väninnor med lunch på favoritrestaurangen Vägg i Vägg och dess utom få paket. Paket alltså, vilket himla bra påhitt. Thanks sweetharts!

måndag 19 november 2012

35 - ännu ett litet tag

Men klockan 2 i natt är det dax att bli ett år äldre. Just det. Kryper till kojs nu då.
Vary basic idag. Mörkblå kavajen fr H&M, gravidjeansen också, tischa fr Lager 157.
Bye bye 35. Hello 36!

Önskelistan - 19 - dan före dan

Så, dagen innan födelsedagen. Jag passar på att önska mig ngt verkligt bra, som som går att "införskaffa" på direkten, precis i klicket. Ett klädpaket för spädbarn från Rädda Barnen, 250 kronor ger klädpaket till fyra nyfödda kids. 
Så här skriver Rädda Barnen;

Varje år dör cirka 7 miljoner barn innan de fyllt fem år. Hälften blir inte ens en månad gamla. Rädda Barnen satsar mycket på att utbilda bybor till hälsoarbetare i områden som ligger långt från annan sjukvård. Hälsoarbetarna kan de lokala språken och sprider i sin tur kunskap om hygien, hälsa och spädbarnsvård till nyblivna mödrar. 250 kronor räcker till klädpaket åt fyra nyfödda barn i t ex Libanon så att de ska kunna hålla värmen. Klädpaketen innehåller mössor, tröjor och filtar.

Klick för kidsen!

söndag 18 november 2012

Önskelistan - 18

Söndagens önskning blir det coola armbandet fr U its U. Ytterligare en av alla fina fynd hen kan göra i Rädda Barnens webshop. Mässing och makrame - i välgörenhetens namn.

Direktklick!

lördag 17 november 2012

Middagsombyte

Intensiv jobbdag med glada avbrott för nätshopping. Jag hann preppa vårt blivande kapprum och måla allt ett varv. Liiiite sliten i bäckenområdet nu....men det går kanske till sig tills i morgon. Hur som, det kommer att bli toppen och jag har bland annat lyssnat på ett gammal Stil om Alexander McQueen som var strålande medan jag målade. Rekommenderas. Efter avslutat dagsverke svidade vi om och drog till ett dukat bord med bla friterad palsternacka som var himmelsk. Sedan dessert med vänner vi längtat efter att få hänga med. Bra kväll!
Tjock i en gammal ponchoblus fr Only, tights fr H&M och skor fr Vagabond. Halsband Indiska.

Önskelistan - 17

Väskan fr Svenskt Tenn med tyget Manhattan tänker jag införskaffa själv om ingen annan har den goda smaken att ge mig den. Den har stått på önskelistan länge. Går att klicka sig till.

jippi!!!

Alltså, jag knep den! Hur? Jo, en person (en fantastiskt snäll och omtänksam person) som läser min blogg, som arbetar på H&M och som jag typ känner som kompisars kompis smsar mig i fm och säger "detta kanske är ett konstigt sms men jag är Xxxx och jag läser din blogg och vet att att det snart läggs ut några fler ex av den röda klänningen i webshoppen". Tror ni jag rusade mot datorn ;-D Nu vill det bara till att den rackarn passar också.....den kan ju vara för lång....håll en tumme.

Bra lördag so far!

Pic; H&M

Helg!

God morgon människor! Lördagmorgon, dax att dra på sig tjocksockor och trippa ner för trappan, göra upp eld i kakelugnar och koka te. Hoppas dagen blir strålande. Hör är det krispigt och klart ute, våra superfönster håller kylan ute och immar lite snyggt så här på morgonkvisten.