söndag 30 september 2012

livet är nu

Ok, den här photobooth-bilden tog jag i morse, hade säkert någon smart/kul/intressant sak att förmedla när jag tänkte slänga upp ett inlägg, ser ju tom lite fräsch ut.....sedan kom dagen i mellan och nu sitter jag här, på golvet i min klädkammare, som en ihopknycklad strumpa färdig för smutskorgen....alltså lugn, ingen ko på isen som min gamal chef brukade säga. Det har bara varit fullt upp. Öppet hus på Makens jobb, hur trevligt som helst, sedan var jag sällskap till Kiddet på ett kalas, KUL men pjuh, och nu har tre barn 6-5 och 2 år gamla fullkomligt lekt sönder huset och mig. Vi har turen att ha en bonusunge och ikväll är ett av de fantastiska tillfällen då jag inte behöver bryta leken för att hon ska gå hem, det är översovning på G. Det är därför jag sitter i garderoben....gömmer mig lite innan det är dax för kraftasnträngningen.....barn, nu städar vi, det är tid att borsta tänderna och sova....någon som har lite dunderhonung till den ensamma mamman i traversen? ;-) Jag tackar min lyckliga stjärna att jag hade svärisarnas stöd även idag, annars vete tusan alltså. Svärfar, Svärmor, Mamma, Pappa - I löööv You! Nä, nu kravlar jag mig upp och försöker uppbåda lite pondus, wish med luck!

lördag 29 september 2012

mörkblå

Gillar verkligen mörkt blått just nu, gärna flera nyanser och ihop med svart. Idag blev det blå chinos fr H&M och ännu mörkare blå ulltröja från COS, till mina svarta skor fr VOX och halsband fr Lanvin loves H&M 

höstfärger

Regnigt och grått...blev liksom aldrig riktigt ljust idag men det gjorde inget. Jag tog en cykeltur ner till stan för lite snabb presentshopping och fick upp pulsen och värmen, sedan var det dock skönt att kura inne. Elda i kakelugnarna, vila lite under en filt, svida om och duka fint till middagen som raraste svärisarna kom med. Fin dag i alla stillsamhet.
Kalla mig kakelugns-kvinnan.

igår

Igår svirade jag runt i tillvaron i min roströda gamla klänning igen, då för tiden var den ett mycket snabbt spontanköp eftersom jag blixtsnabbt fick göra mig klar till en middag på fin-lokal. Eftersom den är i ullmix men ändå tunn är den en ultimat höstklänning. Det är bara kragen som jag inte är kompis med hela tiden, men just nu tycks vi vara vänner. Speciellt igår då jag fick ett infall och hängde på mig min tok-rosa sidenbroch fr Acne, som också har bott länge i garderoben min, och såg att det blev en ypperlig färgkrock. För övrigt var det en alldeles perfekt fredag igår, blå himmel, klar luft, storfrukost på jobbet (varje fredag), promenad på lunchen med både korv och höstblommor från torget, en komptimme gjorde dagen lagom lång, pizzan till middag gjorde kvällsdisken lagom liten och oss mycket mätta.
Klänningen kommer fr H&M, kavajen fr Acne och skorna Vagabond.

jeans-inspiration

 I senaste numret av Elle följde det med en jeansbilaga, jag fastnade för tre stycken streetbilder i den. Alla tre åker in i min copycat-mapp, jeansen ovan, ganska raka och med lite mer luft i än vanligt har jag varit sugen på länge men det är en svår modell att hitta...snygg...till pytte-mig. Iaf otroligt snyggt att styla med en rak boxig kavaj och de kortare ärmarna älskar jag.
 Slappt och coolt, ingen överraskning att jag gillar detta....leo-loafers....det behöver jag.
Minus remsandalerna är detta klockrent enligt min stilbok.

torsdag 27 september 2012

nada

Eeeh, näe..verkligen inget kul att skriva idag. Håller mig till kläderna. Klänning fr Monki, över en tunnstickad cashmeretröja från FilippaK, krage fr COS och skorna som vuxit fast på fötterna fr Vagabond.
Ärligt, jag skulle bara rätta till glasögonen...inte posera svår.

som äggskal

Just nu har vi ordning. Tvätten är under kontroll, garderoberna i ordning, sängarna renbäddade och skafferiet städat och snyggt. Det är en så ljuvlig känsla, lättare att andas och roligare att komma hem om dagarna. Men, MEN det är så skört....en jäktig kväll eller ett par dagar då bara en förälder är hemma så är cirklarna rubbade och hen får börja om från början. Man jag håller krampaktigt fast i ordningen, lägger duktigt undan kläderna på kvällen, plockar tvätt som en manisk efter kidsen och lägger mina pryttlar på rätt ställe. Detta är, som ni som känner mig vet, en stor bedrift när det gäller mig. Kaos är mitt andra namn....eller som mormor alltid sagt "ja du har ju alltid varit en bohem du..."
Var sak i rätt ask.....vi får väl se hur det ser ut till helgen.

Inspiration

Sartorialisten slutar liksom aldrig leverera fantastiska streetstyle-bilder. Spetsblus och plisserad marinblå kjol liksom, ljuvligt.

onsdag 26 september 2012

rolig om benen.....

....å lite trött i huvudet. Vi har haft en riktig myskväll. Mor och far var här, de hämtade barnen, lagade maten, eldade i tre kakelugnar, huset liksom osade av hemtrevlighet när vi kom hem från jobbet. Lyx.
Jag då, jo jag har på mig en tunn tunn ulltröja fr COS, under en tisha fr Only, båda tröjorna är längre bak än fram vilket förhöjer både siluett och mysigheten tycker jag, till tokiga tights fr Monki och skor fr Vagabond. Men nu hoppar jag ur kläderna och i pyjamasen. Nighty night!

Skinn

Som jag längtat. Äntligen ett plagg med mudd i skinn! Dock inte på idag, suger på karamellen ett tag till.

tisdag 25 september 2012

hoho!?

Hej fina alla,
jag ser ju att ni är här. Besöksstatistik!
Hur är läget där ute?

En annan grej som är grejen...roliga/intressanta skor. Ids hen inte lägga krut på någonting annat så är ju skor verkligen det enkla sättet att kirra en bra stass. Jag kunde göra underverk med de ovan.

Uppdate; Frida rapporterar att hon gjorde lite typ så här igår och bildrapporterar senare.

Pic; Tommy Ton i Milano för style.com

kläder

 På mig idag; Klänning fr Weekday, ulltröja fr Monki, kavaj fr Acne och skor fr Vagabond.

Också en dag

Först stod jag arla ute, småhuttrades lite å väntade på taxin vid våra nyponbuskar.
Sedan kom vi till Stockholm och hade en hel timme tills mötet började......nä men är det inte COS som ligger där borta...
Sedan mötade vi, riktigt jädra intensivt och givande. Vilken underbar känsla.
Tid över igen, innan hemfärd......nä men är det inte Fotografiska som ligger där nere. Vi såg Christer Strömholm-utställningen. Otroligt fint, kändes som hemma. Käre gamle Christer och hans fantastiska livsverk.
Mat har de ju också.....jaha, äta bör man.....
Nu har jag landat hemma...lite förvirrad av allt kringflaxande och verkligen fullmatad med intryck.

måndag 24 september 2012

pussla

Ljuset utomhus nu, den här tiden på året alltså, är ju helt fantastiskt. Så länge solen skiner och det gjorde den idag. Annars då...njae, maximum input, minimal outcome idag. Jag säger gäsp och satsar på i morgon igen, de blir det ett endags-äventyr i huvudstaden. Fly in, fly out som hen säger ;-)
Klänning fr Monki, byxor Tiger och Tröja H&M, skor VOX.

Inspiration

Å så inspirerande! Verkligen coola färger ihop och så snyggt med en enkel grå tröja under.

söndag 23 september 2012

copycat - söndag

 Skulle gärna ha hennes glajer  (å hy;-) men gillar min kappa bättre.
Pic; Tommy Ton for style.com

att vara kär i en kappa

Jo, jag är allt nykär i min fina höstkappa som jag knep på Lindex för ganska många veckor sedan. Underbar och precis som jag vill ha en höstkappa just nu....denna höst. Idag körde jag på konjaksfärgade skinndetaljer till, bästisens mammas gamla handväska och svärmors boots fr Musling. Under kappan har jag kompisens kvarglömda skjorta fr Weekday....han är typ 2 m lång så det är ändå lite kul att jag använder den nu. Detta är föresten en copycat...visar i nästa inlägg....måste hitta bilden.

Söndagsmiddag de luxe

Svärfar kan mat, it´s a fact. Idag bjöd han på.....typ vildsvinsstek, skivad tunt, lagd i den allra ljuvligaste buljong/sky som dess utom var fylld med stekt svamp och lök. Oh the joy! Till det serverades tilltryckta kokta(?) potatisar som gratinerats med ost och med flisad tryffel över. Sannerligen en söndagsmiddag när den är som bäst. Den där skyn...suck.
Inte bara gott, snyggt också när Svärfar kockar.

Höstfärger































Lördag - en dag som började med sol och slutade i regnstorm. Jag och tjejerna spenderade dagen med svärisarna, först på badhuset och sedan mysandes framför brasan hos dem, vilandes och ätandes köttspoppa med klimp. Inte alls en pjåkig dag, I tell you.
Jag var höstig i roströd klänning från H&M, grå kofta i mjuk cashmere som Svärmor köpt på Azorerna, sjal från Rtssland och mammas gamla jacka från Tenson. Väska Sandqvist och skor Vagabond.

lördag 22 september 2012

Jil Sander tillbaka på Jil Sander

Märket Jil Sander har precis visat upp sig på modeveckan i Milano och jag ögnade snabbt igenom bilderna från visningen och fastnade för några ruskigt snygga grejer. Speciellt kappan nedan, så j###a snygg!
 Freaking perfection!
Så grymt att göra så fint...så totalt utom räckhåll.
Pics; style.com

fredag 21 september 2012

Äppelpäppel


Idag plockade vi äpplen, jag å kidsen. Jag har ett superenkelt äppeldrycksrecept som jag tänkte dela med mig av. Kiddet, som är 5, hjälpte mig att göra iordning allt.
5 kg äpplen
6 liter kallt vatten
4tsk citronsyra
6 kryddmått natriumbensonat
Klyv alla äpplen på mitten, i mindre bitar om du ids men det behövs inte. Därför kan kidsen hjälpa till, klyva ett äpple rakt av kan hen ju göra med en matkniv typ. Lägg alla äpplen i en stor ren hink. Blanda i citronsyra å natriumbensonat i vatten å häll över äpplena. Låt hinken stå svalt i 4-5 dagar. Jag brukar täcka med en ren kökshandduk. Sila sedan bort äpplena och tillsätt 1 hg socker per liter vatten. Häll upp på flaska och förvara svalt. Jag brukar späda med en tredjedel vatten när den ska drickas.

kvällens

Snabbshoppingen igår var den här blå trasan fr Åhlens.....finns i svart också om någon är intresserad. Precis hur skön som helst, som att gå på fest i pyjamas.
Mina gröna hängen fr Misst passar till allt, hela tiden å överallt.
Invigde nya höstkappan också, fr Lindex. Den har hängt i garderoben min och väntat på kallare temperaturer. Den lilla väskan som knappt syns är Caia of Sweden.

flygande fläng

Gårdagen gick i ett flygande fläng, startade tidig morgon och flängde fram till midnatt. Det var jobb, lunch, lite snabbshopping, mer jobb, fläng än hit än dit, hämta barn, laga mat och allt det vardagliga, sedan svida om, premiär på Norrdans scenaste föreställning Doppelgänger, röda mattan, snittar, bubbel och sorl, fantastisk scenkonst, efterfest, nattsupé och slutligen en iskall cykeltur genom mörka gator.
Inget komplicerat i klädväg på dagen. Blus fr COS, jeansiga tights fr H&M och skor fr Vagabond.

torsdag 20 september 2012

Lunch på Mormor Hilmas och mer ljung till gården gör iaf mig glad!

onsdag 19 september 2012

jeans och kort kostymbralla



Totalslapp och pösig - love it. Riktiga "man repeller" kläder - I love it.
Jeanströja (hatar ordet topp) fr Lindex, byxor fr Monki och kavaj fr Acne. Pumpsen är H&M och halsbandet Indiska.
Hej å hå, imorgon är en annan dag.

Svårmodet

Dagen började med solsken och rosa ljung men någonstans på väg in i landet fångade Norrlands svårmod mig i ett järngrepp.

Tur att familjen botar.

SVART

Helsvart, it gets me every time! Alltid snyggt, alltid rätt.
stylebykling och emsedge.

att ångra det hen inte köpte

För några(?) säsonger sedan hade Tiger en sån här stövelmodell, i somras när jag var på wingåker factoru outlet sålde de ut just den stöveln för typ din sko-pris. Jag provade och de såg heta ut men jag var förnuftig och resonerade fram att det nog inte alls finns plats för sådana stövlar i mitt liv just nu.....dumt. Väldigt dumt tänker jag nu....kommer förmodligen att ångra mig hela hösten...ett riktigt typiskt i-landsproblem.