tisdag 31 juli 2012

LYX

Fint med vänner som plockar värdinnepresent i sin trädgård innan de går på kalas.

LUNCH


Hos lillebror....han fotade å då blir det alltid extra fnissigt....oftast kommer han med så många bra förslag på hur jag ska stå ;-) Linnet är Monki, kjolen Zara å sandalerna är Roots.

Att angöra en brygga

Vännerna la till hos oss i några dagar, nu har de seglat vidare och vår brygga ser bra mycket tristare utan den fina båten och vi utan dem. Men på't igen, om några timmar kommer nästa middagssällskap och jag ska servera en pintxos med rökt fisk till mingelsnacks innan grillen. Later!

Kvällspass med utsikt

Jag hjälper Maken att skruva trall på frukosttrappan som han snart byggt klart....i månsken över havet....nice. För övrigt skrotar jag mest runt så här dessa dagar. Fast nu väntar dagar med vänner, middagar och en festival, då blir det väl roligare med klädrapportteringen får en hoppas.

lördag 28 juli 2012

Bekväm

Svängde runt i skönaste klänningen fr COS och jacka fr Tenson.

Över dagen

Lite halvspontant sådär åkte vi till släktens stugby och hängde igår. Catch up med kusinerna, bebissnack (2 på g hittills iår!), bad i badtunnan, middag för 22 pers (det är bara halva gänget), dubbla desserter varav en rabarberkräm som var den godaste jag smakat. Fin dag på Siri-Hill!

torsdag 26 juli 2012

Strandhugg

Världens bästa dagar. Note to self, livet är nu.

onsdag 25 juli 2012

Klänning - COS, jacka - Tenson, skor - VOX


På vägen på vägen

På väg ut till sommarhuset stannade vi till hos mor och far i byn. Lite kaffe å glass på sommarens varmaste kväll kändes helt rätt. Kidsen sprang runt å letade katten, smultron och smågrodor. Inget speciellt svårhittat. Speciellt inte grodorna, hela vägen liksom hoppade omkring, varannan småsten var en liten liten groda. Tänk att hen har sett grodvandringarna hela livet men blir ändå lika fascinerad varje gång.

LISTA!

Fr LindaK som fått den av Miss upsey Daisy


vad har du på dig?
giftgul klänning fr COS 

Hur mår du?

ypperligt
Vad önskar du just nu?
mer sol och bättre badtemp
vad har du ätit idag?
Gaspacho, nybakt bröd med med brännvinsost och lammkorv
vad ska du göra imorrn?
hänga i sommarhuset...kanske börja renovera ett hörnskåp till biblioteket i stan
och på söndag?
se ovan
vem saknar du?
det var ett tag sedan som vi hängde med Svärisarna så jag säger dem
senaste köp?
ett 30kronorslinne på H&Mrean
vad skrattade du senast åt?
ngt som väninnan sa över lunch

vad grät du senast åt?
?

vem sov du senast med?
Kiddo

vad läser du just nu?
PD James

senast sedda film?
Kmmer inte ihåg....har dock köpt Eat,love pray och ämnar kolla ikväll

Vilken svordom använder du mest?
h--vete
Vem var den senaste som ringde dig?
väninnan
Har du dejtat någon av en annan religion?
alltså....jag vet inte faktiskt
senast 3 inkomna sms?
maken x 3
Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
vi hörs när det närmar sig
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
engelska, historia
Vilken är din favoritfrukt?
jordgubbar, körsbär och äpple
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Chloé Sevigny! Jag <3 LindaK 
Vad är du rädd för?

-
En person du tycker är snygg?
Maken kom hem och duschade på lunchen....han är fin han
Blir du lätt svartsjuk?
nej
Din favoritkaraktär ur en serie?
Miranda i SATC är rolig, pappan i Friday night dinner (världens roligaste serie btw), 
Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
haha, facebookchatten! 
Vilket språk hade du velat lära dig?
väljer mellan italienska och franska
Vad för sorts killar faller du för?
de glada och spralliga, glimten i ögat å allt det där
Vart vill du åka just nu?
tillbaka till sommarhuset...och lite till Mallis
Vad önskar du dig i födelsedagspresent?
?

overload

Hej hej hej! Jag och flickorna fina mina är i stan över dagen och har en del på agendan. Just nu håller jag på att gå in i total blogg-overload av alla bloggar jag saknar när jag är ute vid kusten och inte kan hålla mig uppdaterad. Den här tjejen tex, hon är ju så sommarsnygg (och ung) att jag smäller av...eller mina turkiska it-girls.....alla dessa fantastiska outfits! And on and on and on..... Ja herreminje så mycket coola och inspirerande kvinns det finns där ute!
Nu ska vi susa ner till stan, diverse måste inhandlas för vi bjuder på lunch här idag.
Senare!

Det gula som skymtas är min giftfärgade klänning fr COS.

tisdag 24 juli 2012

Dagens pyjamas

Med suddig lins märker jag ;-)
Fladriga chiffongshorts fr H&M till tunn slapp tröja fr Monki å sneakers fr Roots, bekvämare blir det inte en skön sommardag.

Morgonens skörd blev lunchens dessert

måndag 23 juli 2012

Sommarens

Vännerna är på plats, bästisar igen...nästan familj faktiskt. Vi bjuder på brygghäng å sommarens it-drink, Aperol, prosecco och mineralvatten.

Morgonens outfit

 Jag törs knappt skriva om det för då kanske drivet försvinner men jag har joggat minst var annan dag hittills på semestern....och klämt till med lite arm och magövningar efteråt hemma på gräsmattan....jag har även setts hoppa hopprep ;-) Hur länge det håller i sig vet jag inte men just nu känns det toppen att orken finns för en löprunda innan frukost.
Tightsen har jag köpt på H&M och tröjan fick jag i femte klass.

lördag 21 juli 2012

Bästa dagen....igen

Sommar som det verkligen ska vara fick vi igår! Solen gassade och vår brygga var skyddad från vinden, vi solade och badade (snabbdoppade) hela dagen. Jag var själv med kidsen men rara mor å far kom och förgyllde min dag. Mamma hade med sig en liten brygg-picknick och bjöd både på iskall prosecco och närproducerad getost, trevligt så det förslår. Far så rar hjälpte mig att laga odlingslådan till mina sockerärtor och fixa nätet de ska klättra på. Tack bästa

torsdag 19 juli 2012

Middag med utsikt

Tillfälligt avbrott

Har problem med bilderna. Huvudkontoret arbetar på att lösa problemet. Back soon.

tisdag 17 juli 2012


Vännerna väntades in igår ca middagstid. Menyn fick bli rökt fisk av olika kvalisort och en fransk potatissallad à la moi, inget värme eller tidsberoende. I Barsta fiskeläger här i Nordingrå finns en fisk-kiosk och där shoppade vi middagen och passade på att äta lunch på lokal. Dagens utflykt, nytta med nöje. Det blev rökt sik och öring, rackarns enkelt och gott. Vännerna fr Gbg anlände, det vita vinet var iskallt och vi pratade utan svårighet bort hela kvällen å lite av natten. Jag lunchade i byxor fr H&H, jeanströja fr Lindex och jacka fr Tenson. Skor fr Vagabond och väska fr Palmgrens.

måndag 16 juli 2012

Gårdagens ork

Bullbak med kidsen. Kanel i hälften och mandelmassa i resten. Ett tag kändes det som att baka med två uthungrade sockertokiga gamar. Mer deg mamma...bara en liiiten bit till....snääälla....lite mjöl då?

söndag 15 juli 2012

Sommarens vidaste bralla

En bralla som legat i garderoben min riktigt länge, i linne fr H&M, sköna som få, till stickad tröja fr Boomerang å sneakers fr Roots.

Vännerna kära och nära

Vi tog oss en tur till vännerna i grannbyn härom kvällen. Lyxen i att ha bästisar som sommargrannar är så total. Eller som kompisen sa; å det här har vi ju för alltid. Vi kommer ju alltid ha sommarstugorna....hur vi än flyttar runt så kommer vi ju alltid komma hit på somrarna. Vännerna har också sommarhus med trevligt läge. De bjöd på kaffe å solvarma smultron och det var svårt att hitta ngt att klaga på.

lördag 14 juli 2012

Verkligen inte fashion

Ledighetsklädseln pikade igår i makens tisha fr Acne å mins jeans fr samma ställe,Gunilla-slippers fr Docksta.

Igår

Vännerna som valde att vandra Höga Kustenleden under den blötaste sommaren i manna minne strandade hos oss igår. (Vi bor i princip längs leden.) Blöta, kalla men ändå svettiga var de. Vi rådde bot genom att bjuda på rosa bubbel på bryggan, citronmarinerat lamm och egenskördat till middag, jordgubbar m apelsinchoklad och lättvispat till dessert och såklart en bastu m havsdopp.
För övrigt har vi (Maken) byggt bastun själv, träden växte på brors gård så han högg och sedan gjorde Maken resten.

fredag 13 juli 2012

På tur med mor min

Jag, flickorna fina mina och min kära mor tog oss en tur igår. Genom vackra men regntunga Nordingråbyar gick färden. Vi hälsade på min morfar i minneslunden, svängde åt fel håll och fick njuta av oplanerade vyer innan vi kom fram till Gårdsbutiken i Själand. Där finns det både café,restaurang, butik med både matvaror å inredning och trädgård. Vi slog till på go-fika och njöt av himmelsk citron och marängpaj. Sedan blev jag med ny kaffeburk å rustik kruka till mitt olivträd. Hur mysigt som helst i sommaren som inte riktigt vill sig ännu.