måndag 30 april 2012

i solen

Jag gled runt i vår soliga huvudstad i min trench fr Burberry, jenas fr Lindex, randig tröja fr COS, scarf fr Hermés, vintageväska fr Jofama. skor fr Whyred å glajer fr Marni at H&M. Förutom vår långa sejour på Svenskt tenn så hann vi även med Nationalmuseum....utställningen Passioner hade några roliga inslag, bland annat videoinstallationerna av makalösa Bill Viola men i stort tycket jag att den var för spretig och ofokuserad. Helt otippat var dock den lågmälda utställningen De fyra årstiderna  väldigt fin och stämningsfull. Utställningen Det moderna livet var.....intressant att se, kul med alla Renoir, Zorn och Manet...och Degas för den delen.

Svenskt Tenn i mina drömmar

Vi tog en sväng till Svenskt Tenn igår, jag och väninnorna. Jag hade inte sett butiken sedan ombyggnaden...som om jag behöver en anledning att besöka paradiset på jorden.
Såklart kunde vi inte motstå en kopp te i den alldeles ljuvliga tesalongen, rarare te-fröknar får man leta efter...godare te med för den delen. Bakom tesalongen finns Estrid Ericsons arbetsrum bevarat intakt, som ett tittskåp i verklig storlek. En av hennes grundteser inom inredning var att "Det spelar ingen roll om man blandar gammalt eller nytt, möbelstilar, färger eller mönster. Saker man tycker om kommer ändå av sig själv smälta samman till en lugn enhet. Hemmet behöver inte vara i detalj planerat och utstuderat bara det är sammanfogat av delar som dess invånare trivs med och älskar."
En liten vas att drömma om....eller leta efter liknande.
 Underlägget under tekannan finns med på min önskelista...om någon håller koll.
Ett ultimat ställe att ta igen förlorad tid och komma ikapp när man inte setts på länge. Lungt och lågmält och underbart i största allmänhet.
 Jag valde ett svart te, Svenskt Tenns egen blandning, ett svart te som förstärkts med citron och fläder.
Hela butiken är som en dröm och jag ville bara flytta in i varenda skyltning, ärligt talat så vet jag inget vackrare sätt att inreda än som Estrid Ericsons Svenskt Tenn. Jag känner mig så otroligt inspirerad inför inredningen av vårt eget hus. I butiken fanns en specialtidning med artiklar skrivna utifrån Svenskt Tenn....så nu kan jag hela historien. Visste tex inte att SvT var en av de första företag att ge delar av sitt överskott till välgörenhet. All utdelning går via stiftelsen till forskning och utbildning. Vilken grej! 
Och överallt i hela butiken och tesalongen de allra mest fantastiska vårbuketter med favoriten ranunkel, på min inredningslista finns nu en rund liten vas i silver eller tenn.

rekommendation

Den som inte känner sig tillräckligt mätt efter frukost de luxe på sitt ypperliga hotel kan med fördel bestämma morgonfika-date med goda vänner på Café Saturnus på Eriksbergsgatan 6 i Stockholm. Efter den godaste cafe au lait på länge och den största bullen i världshistorien trodde jag aldrig att jag skulle bli hungrig igen.

söndag 29 april 2012

GOD MORGON

Hotelfrukost - check!
Den färskpressade äppeljuicen med ingerfära och morot här på Mornington är värd en egen tripp till Sthlm.

rosa himmel över Humlegården

En kväll på stan, alldeles toppen! Kvällen var om inte ljum så verkligen härlig och vårig och jag njöt av min trench utan att frysa.
Himlen var rosa över Humlegården och Stockholm var vackert bara för oss.
Maten var superb, jag gjorde repris på förra veckan och bokade bord till mig å bästisen här.
Trench fr Burberry, scarf fr Hermes och skor fr Whyred - bra skit!
Klänning fr Monki och krage fr COS.

lördag 28 april 2012

Just nu!

Bubbel, jordgubbar och piff!

plator....hahaha, nä, paltor ska det vara

Blus fr H&M och brallor fr Monki, klackar fr Whyred (som föresetn också fick ett besök idag, suck och pust-fint.

EAT å fika å allt det där

 Är som sagt i huvudstaden igen å hänger runt, med ytterligare en bästis. Solen skiner, vi får använda glajer och är så där allmänt glada och nöjda som två småbransmödrar kan vara när de är ute på grönbete. Lunch intogs på EAT i MOOD-gallerian. Oh the joy i att får nudlar i chilikryddad buljong tillsammans med ett glas champagne i solen på en terass...i bara blusen.
 Finaste bästa bästisen!....med sin bästa "men jag vill inte att du fotar mig när jag äter-min"...;-)
EAT rekommenderas!
Sedan svängde vi runt på stan ett tag, COS fick ett besök igen....alla fick påsar.... När energin och humöret testats i COS provhyttskö smet vi inpå Sturekatten. Budapest och kaffe lyfte oss och sedan blev promenaden till hotellet en dans på rosor.

ränner mellan städer

Det verkar som om jag inget annat gör än å ränner till Stockholm. Den här gången gäller det bara en natt och det är häng med en av de äldsta och bästa bästisarna som står på schemat. Vi sammanstrålar i huvudstaden för lite välbehövligt umgänge. Nu sitter jag färdig och klädd för att susa till stationen med min övernattningsväska....resten av familjen sover och solen håller på att upp över Härnösand. Vi ses i Stockholm!

fredag 27 april 2012

fångad av en stormvind

Ibland är det inte helt lätt att få till en dagens, tex när det blåser åt alla möjliga håll och varken kavaj eller hår hänger som det är tänkt.
 Kavajen är mörkt blå och kommer fr H&M, tishan i glassfärger fr Kathrine Hamnet, jeansen fr Lindex och kängorna fr Wera

torsdag 26 april 2012

Carrie at Vogue

Jag tänker att detta är en väldigt fin frisyr.
Suddig men fin!

onsdag 25 april 2012

helt basic

I Sthlm fick jag ärva en skinnjacka av min kompis. En helt basic svart skinnjacka, så himla snällt ab henne och bra för mig. Egentligen var det lite för kallt för den idag men jag kände suget så så fick det bli. Matchad med min nya halsduk fr Granit och glajer fr Marni at H&M.

tisdag 24 april 2012

getting around

Jobbdag i huvudstaden, typ konferens. Gick på soliga gator....passade på att tänka lite extra på Maken på K-brunnarna.
Fint ställe att konfa på!
 Jag fick äntligen använda min H&M-Marni solglajer.......det var galet fin utsikt.....
 ....och finfint konfahus.
Köpte en skjort-grej på COS igår men som den pytte jag är så är det nästan som en klänning. Syns bara suddig men den är superfin. Kängorna är fr Wera.
och tillslut började knopparna slå ut.

måndag 23 april 2012

att ha det fint

Jag längtar hem till Make och barn, så är det. Men förutom det så har jag det så fint i huvudstaden, bästisen jag bor hos skämmer bort mig i sin mysiga lya med god mat och bubblande konversation. Fina bästa! Föresten råkade jag visst hitta något fint litet på COS idag, ta mig 17 så var allt fint där idag men jag hejdade mig duktigt.
Hon samlar på skakisar bästisen.....ska se om jag kan hitta en fr Härnösand ;-)

att ha en grej ihop

Glädjen i att få bonustid med kära vänner som man inte ser så ofta, inga måsten eller tider att passa på en hel dag. Oh the joy! Jag fick en slapparmorgon innan lunch med ett helt gäng tjejer på Kulturhuset och sedan fortsatte jag och en föräldraledig vän att strosa runt i Stockholm.
Jag och den här bästisen har en grej ihop, en film, som liksom alltid funnits närvarande. Ogifta par - en film som skiljer sig, kanske en av Sveriges bästa filmer någonsin. I en av scenerna är karaktärerna, som Susanne Reuter och Lena Endre spelar, på Sturekatten och fikar......och idag fick vi äntligen kopiera detta upplägg.....efter en sisådär 14 år av skämtande och fniss. Äntligen!

Vi fick dessutom sällis av en fin liten krabat som skötte sig exemplariskt. Gulle!
Kan rapportera att chokladkakan är superb och grädden perfekt vispad på Sturekatten.

söndag 22 april 2012

Maken och vännerna har vänt hem till norr och jag är kvar i Stockholm för jobb. Världens sämsta trista att vara kvar när Maken åker hem, det är fortfarande värst, när vi måste åka från varandra. Plåster på såren är att jag får lite bonustid med vänner i huvudstaden, skönt att tänka på när jag drog runt i ett regnigt Stockholm idag.........som någon annan sorglig person ur en popsång från 80-talet.

samma fast annat

Bästisen med den färgglada dojorna bloggar också om vår helg, samma helg andra ord och bilder. Hon är så rackarns duktig med ord min vän. Här!

igår åt vi hos Pontus

Sista kvällen på vår ljuvliga helg spenderade vi på restaurang Pontus på Brunnsgatan - mycket bra val! Ostron, vietnamesisk biffsallad och chokladfondant med popcornglass gjorde oss mätta och om möjligt ännu lite nöjdare.
Jag körde på kjol fr H&M, linne fr Monki och stövletter fr Whyred
Ostron - äntligen!
Snygg restaurang, nog så viktigt!

hoppar i hotelsängen

Fin dag, underbar faktisk. Nu sömn. Nighty nighty.

Pic; Köpte motivet som affisch på Fotografiska idag, av fantastiska Helena Blomqvist

INSPIRATION!

Sarah Rutson fotad av Streetfsn. Ruggigt snyggt!

lördag 21 april 2012

någonting före

Piffade! Nu vankas det bubbel i rummet bredvid, sedan strosar vi till Pontus! för middag!