lördag 26 maj 2012

Torsdag - ett dygn inte precis som alla andra

Dagens första möte bjöd på überlyxig frukost, ekologisk och närodlad och väldigt god. I trapphuset kunde man ta sig mellan våningarna på roligare sätt än trapporna. Farligt kul i klackar...
 Dagens andra möte och trappuppgång bjöd på vacker design och vackert fönster.
 Sedan hamnade jag här.....
 .....och fick luncha med den här utsikten! Sedan åkte jag racerbil med en konstnär som hade bråttom och det hade jag också, hem å byta kläder och väska för att sätta mig på ett tåg mot Göteborg. Det beryktade sitttåget, via Ånge, 14 timmars resa genom natten.
Försommarnatten i Norrland var rasande vacker och helt plötsligt var det helt ok att spendera natten på tåg...framemot 03:30-tiden gick den känslan över lite...;-)
 Men så var jag framme i Göteborg och allt kändes så hemtamt och bekant och jag lunchade på Avenyn. Solen gassade, regnbågsflaggorna vajade och de trötta timmarna på tåget var mycket lätta att lägga bakom sig.
Det är bitterljuvt att komma hem till gamla jobbet, jag älskar bitterljuvt. Underbart att känna hur mycket man älskat en plats, ett jobb och människorna där, fin grej att ha med sig i livet. Utanför mitt gamla kontor blommade kastanjen igen och allt kändes så bekant men obönhörligen över.

2 kommentarer:

Librarybeth sa...

Mmm, märklig känsla när man "återvänder".
Och dina bilder från sittplats på tåget i natten... det får mig att minnas när jag "pendlade" mellan mina studier i Stockholm till kära Mannen som pluggade i Umeå....!

Garderobenmin sa...

Librarybet - jag har också långpendlat....skrev uppsats i Umeå men "bodde" med blivande make i Göteborg. Överlevde tack vare nattågen.