onsdag 30 november 2011

Onsdag - grönt

Lite inspirerad av Consuelos coola styling igår, grå tröja fr Weekday, grön klänning fr Monki och kängor fr softwalk.
Runt halsen ett konfirmationssmycke som jag tror att jag fick av mormor, grön malakit och silver. Jag har precis ny-upptäckt att det faktiskt är väldigt snyggt. Lite förenklad art nouveau.

Nu är det jag som sätter igång att laga mat inför lördagens julfest, den årliga traditionen....tror att vi är inne på nionde året. Det blir nog väldigt trångt här på lördag....men party! Nästa år har vi lite mer gott om plats i våra rum i fil ;-) Älska Härnösand och alla vackra hus!

Måndagens köp!

ett hus.

Funderar på att starta en renoverings och inredningsblogg också......vad tror ni?

tisdag 29 november 2011

Tisdag - grönt

Åhh bonk så trött å ont i skallen. Ville bara visa Libby att jag har haft gröna örhängen idag ;-) Fr Misst på kotyr.se

Marni loves H&M...eller var det tvärt om...

Som alla påpekar överallt i bloggosfären idag så ska H&Ms nästa designer-samarbete vara med Marni. Tjolahopp säger jag, kan ju faktiskt bli hur bra som helst. Men framför allt ser jag ju hur snyggt Marnis chefsdesigner (Consuelo Castiglioni) har stylat sig själv. Klockrent med en superenkel tröja till mer avancerad nederdel......vill kopiera nu....men här skulle jag ju ha haft den där mönstrade raka kjolen som jag letar efter.....hmm. Klurar!

måndag 28 november 2011

grön vecka

Grönt tema, jag gillar grönt! Hänger på så gott det går alltså. Idag består mitt gröna av en slapp slipover med hängig polokrage, i ull, fr TopShop. Köpte för massor med år sedan när jag levde i Brighton. Ett perfekt kontorsplagg på vintern, tunt, rymligt men värmande. Under en gammal t-shirtlänning fr H&M och skor fr Whyred.

söndag 27 november 2011

uppdelad

Lite upphackad idag. Samma vintagebrosch som jag hade på koftan häromdagen fick pryda mössan idag....ger mössan lite mer...stuns....eehh?
Plockade fram den svarta kappen ur förrådet.
Hade stickat på mig, en present från Svärmor, från Madeira.....koftan alltså, inte Svärmor. Blusen är en återfunnen favorit som dök upp i en kasse i förrådet igår, tillsammans med en massa annat fint som jag trodde var förlorat för alltid.
Glada vinterkängorna från förra året fick också komma ut och lufta sig.

en dag, några bilder

Härnösand blev vitt idag, kanske får det inte stanna men just idag blev det vinter och alla kunde släppa fram allt undertryckt mys och julkänsloaktigt.
Vi hade viktiga saker att stå i idag, Kiddets första brev till Tomte tex.
Sedan julskyltning på stan, jag älskar när stan är fylld med människor som strosar runt. Stanna var tionde (5e?) meter för att prata med någon man känner, fiska fiskedam, dricka glögg å bli bjuden på en pepparkaka. Fint som snus.
Skyltning både i fönster och ute på gatan.
När vi var lagomt frostbitna styrde vi kosan genom Östanbäcken och till goda vänner som lockade med ficka.....
........lussebullar, skinksnittar, och den klassiska pepparkakan med ädelost....myset når oanade höjder.
Efter några timmars häng drog vi vidare mot söndagsmiddag hos svärisarna....verkligen bara bra grejer hela dagen.

Glad advent - den första

Första ljuset brann till frukost.......
...sedan upptäckte jag att den första hyacinten slagit ut......
....sedan började den första snön att falla....ok, adventsstämningen är hög hos oss idag. Snart ska vi pälsa på oss och fin-gå lite på stan - skyltsöndag!

igår - med stickat!

Kopierade jag Librarybeths fredagsoutfit för att vara lördagsfin i. Vi hade en alldeles underbar lördag utan ett enda måste eller inplanerat borde göra. Bara hängde med kidsen, badhuset, lördagsgodispromenad på stan, mys å bus å lek. Tjolahopp.
Långkofta i ull fr Åhlens, tisha fr Monki, shorts fr H&M och boots fr Musling. Jag snodde ihop tishan med en gammal brosch för att få en bättre form och runt handleden stickade! handledsvärmare som en fin vän stickade till mig en gång i födelsedagspresent.

lördag 26 november 2011

Styleby #6

Grymma tidningen Styleby, upplägget i tidningen är precis som jag vill ha det. En massa intressanta människor i modebranschen men även folk från andra gebit fast då ändå med fokus på mode. Love it! Som kort-reportagen om scenkläder, eller intervjun med Evfa Attling i NY, jag tar även med mig infon om den nyöppnade web-shoppen wakakuu.com som drivs av en skön böna i Göteborg. Men speciellt gillar jag list-intrevjuerna.....det ser man ofta i internationella modemagasin och jag gillar formen. Därför knycker jag båda listorna fr nr 6 och mixar dem för att intervjua mig själv. Uppmanar till knyckning!

Stil; rörig eller kanske snarare splittrad
Favoritdesigner; Rodebjer, Acne, Monki, Richard Chai och Prada
Signatursmycken; Min saffir-ring och så klart förlovnings och vigselring
Skor; Klackar på jobb och fest, platta herrskor, sneakers el boots när jag är ledig med kidsen
Vardagsuniform; Ledig med kidsen så blir det oftast byxor, slapp, gärna ganska stor topp och som sagt platta skor
Väska; Just nu min mammas gamla Jofama fr 7o-talet, annars gillar jag min klassiska Palmgrens mycket på vår, sommar och tidig höst, min gubbiga Sandkvist använd också flitigt.
Bästa köpet; min saffir-ring (fast den köpte ju Maken), min kavaj fr Acne (andrahandsköpt av Eleonor på ytligheter.com) och mina partyskor fr Prada
Inspiration; Bloggare, vänner och magasin.....och modehistorien
Stylingtips; missmatcha, byt skor för att förändra en outfit, lite rouge kan göra hela skillnaden,
Modebesatthet; Smycken
Stapelvara; glasögon ;-)
Jeans; Cheap Monday passar min stuss fint, även Acnes sitter bra
Beautyfavoriter; alltid Clarins Beauty Flash Balm, en askungekräm som är det bästa jag testat, behöver även alltid en bra skrubb till hands, Clarins har en bra för kroppen som jag använder till ansiktet
Träning; för lite, för sällan.....men jag ses ofta dra en fullastad barnvagn i uppförsbacke...oftast försenad.....det bränner fint
Musik; Mest svenskt på svenska om jag väljer själv men jag lyssnar på och gillar det mesta som Maken väljer och han serverar alltid nytt.
Bok; Ers majestäts olycklige Kurt, Stieg Larsson-trilogin, Da Vinci-koden och Den som vandrar om natten är fyra favorit-titlar som alla är väldigt olika men som jag sträckläst då det begav sig.
Konstnär; Cooper&Gorfer, Carl Hammoud, Lovisa Ringborg, Gregory Crewdson.....mfl mm. Är också en riktig historienörd som älskar konst och fotohistoriens storheter....och de mindre kända
Mest använda plagg; min tidigare nämnda kavaj fr Acne, mina herrskor fr VOX
Stad; Paris, Stockholm valfri Italiensk stad och Härnösand för att bo
Butik; Colette i Paris (mest för att inspireras), Kii i Umeå, Emma&Malena och Artilleriet i Göteborg, Hemslöjden i Härnösand (Oslagbart konsthantverk, mycket fint urval, bruksföremål, smycken, barngrejer....you name it)

LÖRDAG

Ok, vi sticker till badhuset!!! Ses!

fredag 25 november 2011

Fredag och inget stickat så långt ögat kan nå

En dag som stilla och sakta blev kväll. Vissa dagar är så och det är helt ok, då och då, vissa dagar vill man också stanna i pyjamasen hela dagen, då är det bara att plocka fram det allra bekvämaste men som ändå är ok att visa sig i offentligt. Idag blev det min mest användbara klänning fr Monki, jag har haft den på vernissager, sommarfester, strandklänning och tom 2! nyårsfester, en gravid och en inte gravid och som sagt otaliga gånger som mysklänning. Idag med en tunn bomullströja fr H&M-man under och kängor fr Wera.
Kiddetringen fick stå för fredagsglittret.
Kängorna från Wera gillar bättre och bättre ju mer slitna de ser ut. Jag tänker alltid på Pippis skor när jag ser mina på bild.

torsdag 24 november 2011

Stickat på en torsdag

Idag har jag jagat ifatt julstämningen, utan snö så måste man ju hitta på andra saker för att få sinnena att komma ikapp kalendern. Idag plockade jag fram adventsljusstaken, fixade hyacinter i hyacintvas och har bakat en saffranskaka med Kiddet.....hon åt smet så hon hade magknip resten av kvällen. För att höja myset ytterligare bjöd vi svärisarna på middag co käkade upp kakan till efterrätt.
Tog även på mig min julröda cashmerekofta fr Acne och pyntade den med en vintagebrosch, till koftan mina rutiga byxor fr Monki och skor fr Wera.

onsdag 23 november 2011

Frida Fahrmans julgran!

Kolla in det här! http://kanal5.se/web/guest/fridafahrman Va! Så himla fin julgran hon gör, alltså för detta ändamål menar jag. Vilket vackert sätt att visa upp sin blogg, tycker att hon tolkar uppdraget klockrent. Undrar vart man kan hitta sådana kulor....pandura kanske...ngn som vet?

Onsdag - stickat

Det blev stickat idag också men jag kom inte på att jag följde temat för än senare på dagen, undermedveten påklädning. Det ni ;-) Tröjan kommer fr H&M och byxorna fr Monki.
För övrigt surar jag för att de inte lät sonen leva i Bron, jävla sätt manusförfattare. Hoppas de hittar på mer med Saga, hon är grym....å Martin också, fast han är mer som en smart men klantig nallebjörn. Ok, get a life liksom ;-)

min inre MacGyver

Jo men jag har absolut en intre MacGyver som jag kan plocka fram när nöden är som störst. Följande scenario utspelade sig igår när jag i total stress och försening småsprang upp mot Kiddets dagis med Kiddo i vagn framför mig. Plötsligt rasslar det till under vagnen och jag inser att ståbrädan (som är av största vikt om vi ska hinna till Kiddets dans) har gått sönder. En sprint har lossnat och är putsväck. MacGyver viskar i mitt öra, du fixar det, kolla efter en ny "sprint". Aha tänker jag, jag bryter en pinne från trädet och använder som sprint.....men hur ska jag säkra den.....MacGyver...hallå. MacGyver kommer tillbaka och säger kolla på marken, där går det att hitta en massa bra....jag ser mig runt om kring....aahaa, en gummisnodd - perfekt. Med stor skicklighet snoddar jag fast min nya "sprint" med snodden och kan raskt rusa vidare till dagis. Vi kommer nästan i tid till dansen, jag slänger in ungen och andas ut....måste bara fylla på hennes vattenflaska och skicka in....Kiddo följer med mig in på toaletten.....Kiddo trycker på larmknappen....larmknappen fastnar....eehh, MacGyver....hallåååå...nähä, nu passar det inte att komma.....men detta är faktiskt en helt annan historia....som slutar med att jag efter några svettiga försök att lösa situationen sticker ut huvudet genom dörren och liksom hysteriskt skämt-ropar till de andra föräldrarana utanför (som såklart undrar vad den där galna kvinnan håller på med på inne på toaletten) och ropar....eehh,kan någon ringa psyket....jag behöver skjuts.

tisdag 22 november 2011

tema stickat

Det ska vara stickat i veckan, librarybeth.blogspot.com har bestämt och idag hänger jag på....kanske i morgon också men jag tycks inte ha grepp om paltorna just nu och då kan det bli hur som helst på morgonen.
I morse var jag riktigt arla och kom iväg till kontoret långt innan ljuset kommit till vår stad...undrar om grannarna undrar vilken blådåre som fotograferar den tiden på morgonen när de ser blixten lysa in genom sovrumsfönstren ;-) Eftersom en dimma från 1800talets London har lagt sig över stan så hoppade jag i jeans och boots efter jobbet, då jag rusade till dagis för att sedan rusa vidare till Kiddets dans......ingen picknick för någon i klackar och nylonisar I kid you not.

Tröjan är ju den som alla har, fr Zara, klänningen under fr Rodebjer och skor fr Whyred.

min älskade unge i ett nötskal

Några dagar före min födelsedag utspelade sig följande hos en juvelerare i vår stad; Kiddet leder sitt lilla gäng bestående av bästis, lillasyster och sin pappa in i butiken, går resolut fram till disken. Mannen bakom frågar vad han kan hjälpa till med. Jo, säger Kiddet, jag ska köpa en ring till min mamma, den ska vara i guld och med blåsvarta diamanter. Ja ha, då blir det den här vägen då säger mannen bakom disken utan att röra en min över den kavate fyraåringen framför sig. Maken står bakom, vilt gestikulerande åt det andra hållet i affären....där inte de svarta diamanterna finns, mannen bakom disken fattar den fina vinken och styr sällskapet mot mer passande mor-dotter presenter. Min bästa unge väljer den här undebara ringen, guld och svart, precis som det skulle vara.

igår......

.....tänkte jag att jag har inga roliga byxor....jag behöver roliga byxor som fungerar även när det inte är sommar......men så tänkte jag en sväng till och kom fram till ok då, jag kanske inte har ett par skinnbyxor (som upptar mycket av mitt garderobstänk just nu) men jag har ett par röda jeans som faktiskt går in under kategorin roliga brallor. Fram med de röda jeansen å det blev ju helt ok med dem igen. Jag följer ju annaomel och där kluras det just nu på att minska på inköpen och öka användningen på det man redan har. Smart, jag är ganska duktig på det men man behöver en påminnelse ibland. Det finns mycket i garderoberna, gäller bara att se genom röran......en ny garderob kanske ;-)
Jeansen är Cheap Monday, toppen Monki, kavajen Acne och kilklackarna Wera.

måndag 21 november 2011

35års kalas


Väl hemkommen från vårt härliga dygn la vi i en högre växel och roddade kalas. Makens marockanska saffran och citrongryta på spisen, mina bordsdekorationer på bordet, en uppsjö av levande ljus och en übersnabb tillfixning av lägenheten så var vi redo för stora delar av hela familjen. Underbart!
Jag invigde ett budgetfynd från H&M som jag fann för ett bra tag sedan. Kostade 30 pix! Jag känner mig lite skir och fransk i den....och lite som Jenny Schechter i L word ;-) Shortsen är också H&M, likaså pumpsen och strasshalsbandet var gammalt redan när jag köpte det för länge sedan.
Både jag och maken fick fantastiska presenter, fantastiska! Tack!
Både scwartswald och prinsess trängdes på dessertbordet, från Tullportens konditori - det bästa!

bortrövad i 24 timmar

Knaust är marmorgolven spegelblanka och när vi klackat över dem för att lämna väskorna i babagerummet klackade vi vidare en trappa ner......
....till hotellpubben Bishops Arms för atmosfär, god mat och ett glas vin....
...sedan ringde receptionen och sa välkomna att ta hissen upp till ert rum.....
.....tack å bock sa vi och gjorde så, jag har sagt det förut men en snygg trench är ett mkt snabbt sätt för en ganska sliten mamma att bli iaf lite city-snygg....min är fr Burberry, den röda koftan fr Acne, jeansen Lindex/Witherspoon och klackarna Wera,

vi kollade in vårt fantastiska rum (som låg i tornet), dumpade packningen och drog ut på stan....
....det blev bara light shopping men mycket span.....
...sedan hängde vi utomhus, där det var nattsvart, det var ljus-lördag, då Sundsvall tänder julbelysningen, hur stämmningsfullt som helst med en helt mörk stadskärna som tändes upp till Stad i ljus som sjängs från en scen på torget och av alla tusentals som stod på gator och torg, verkligen en mysig grej....sedan varm choklad på lokal innan vi drog mot hotellet igen....
....och vårt mysiga rum, badkar, ett glas rött och allmänt mys innan vi piffade oss lite och drpg ut på stan igen.....
men först passade vi på att skrida ned för en av Sveriges vackraste trappor, verkligen magnifik......jag var middagsklädd i grön klänning från Zara och pumps fr H&M.....
.....libanesisk mat som försvann fortare än kameran hann med men med drinkarna tog vi det lugnare ;-).....
...sedan promenerade vi över regnvåta kullerstenar mot hotelet och deras egna bar Chambre Sépare för en sängfösare....
....så flott och elegant (och ja, fotad dagen efter)...

....sedan bara skål å go natt. Finefinemang!