fredag 30 september 2011

Minna och spanbloggen.se

Förutom konst gillar jag som bekant fina kvinns i inspirerande stassar. Här är en, Minna som håller till här; http://spanbloggen.se Jag älskade att följa henne och hennes nyblivna man på deras fantastiska bröllopsresa som aldrig tycktes ta slut, runt i Europa.
Bilden då, så fin kjol att matcha till en vit enkel skjorta. Fredagsinspiration!

Pic; http://spanbloggen.se/

i grund och botten en konsthistoriker

Jag är ju som sagt konsthistoriker till utbildning, en riktig historia-nörd. Därför kunde jag inte undgå att se likheten här, mellan min bild från Åtvidaberg och Rickard Bergs målning Nordisk sommarkväll. OCH som den sanne historikern kan jag heller inte låta bli att visa er detta och samtidigt tvångs-informera er om att personerna i Bergs målning inte är några andra än vår egen Prins Eugene och sångerskan Karin Pyk, båda polare till konstnären. Vilken klick!
Mystik och öververklighet, det var grejen tyckte Berg.

torsdag 29 september 2011

efter regn kommer sol.....haha, förlåt, kunde inte låta bli

Kavaj fr Acne, tisha fr Monki, byxor fr samma place.

Ok, dagen kanske inte började optimalt med ösregn, tröttan och det där med att vara över en timma för tidig till ett morgonmöte....men den artade sig riktigt bra. Först fick jag ju faktiskt en massa bra gjort innan mötet trots att jag inte var på mitt kontor, sedan fick jag gå hem till kidsen och min mamma efter mötet å äta lunch och sedan hänga runt med den sköna trion hela em. En sväng på stan, en glass i solen (för när den väl kom så började jag tro allt pratet om den där indiansommaren, herreminje så varmt det blev) och sedan hem igen. Pizza, koma lite i soffan, tvätta tre ton tvätt som vanligt och packa för avfärd till sommarhuset i morgon och nu återstår bara att trycka på publicera, borsta tänderna och hopp i säng.
Lite silvrigt runt handleden idag, Lindex rosabandet-armband, svart armband fr Efva Attling och min mors gamla berlockarmband.
På fötterna nya roliga strumpor fr Lindex och skor fr Whyred.

fr monki.se

Jag tänkte att den här tjockisen skulle få värma mig i vinter. Vad tror ni? En kompis har en variant från förra året (som egentligen är snyggare) och jag blev glad när jag fann denna i webshoppen....jag brukar inte gilla att shoppa täckjackor...inte min bästa sport. Thanks Monki!

1 timma för tidig till ett morgonmöte på annan plats ger 1 timma helt ostört arbete. Bingo! Fast först ba men jävlar men sedan, å gott kaffe.

Villan i Åtvidaberg

Måste visa er vårt fina hotel från förra helgen, Villan i Åtvidaberg.
Byggt i slutet av 1800-talet i nationalromatisk stil blandat med engelsk och amerikansk sekelskiftesarkitektur. Fint som snus!
Omgärdat av tegelmur, jag i slappa resekläder.
Fina detaljer överallt, väldigt genomarbetat.
Ville knycka.....lite för tung ;-)
Fina eldstäder också.
Galet fin intarsia.
Detalj fr trapphusets maffiga öppenspis.
Jag och Kiddet i vårt rum.
Jag packade snålt, gav mig själv inga valmöjligheter till kvällsombyte. En vit spetsblus räcker långt, det är faktiskt ett mycket bra alternativ om man ska någonstans och knappt vill packa ner ngt. En vit blus med spetsdetaljer kan vara både väldigt fin men också ganska vardags beroende på styling. Pga av spetsen behöver man inte heller så mycket smycken, spetsen dekorerar nog själv.
Lite engelskt excentriskt här och var, vovvelampan ville jag knycka.
Sjön Bysjön utanför fönstret.
Som Rickard Bergs målning Nordisk sommarkväll!
På stentrappan ned mot vattnet efter middagen, i spetsblus fr Lindex och vinatge pärlor i öronen.

onsdag 28 september 2011

onsdag

Vi började dagen lite för tidigt som vanligt...efter en ganska uttröttande natt. Inget nytt alltså, Kiddo härjar på nätterna och vi försöker härda ut. En fas, tur det ;-)
När vi vaknat till snodde jag och Kiddet ihop en deg till scones och kokade en kanna kaffe. Sedan kom kompisarna och åt frukost med oss. Skönt att få lite energi av glada och fina kompisar, stora som små.
På eftermiddan gick vi en sväng på stan....hela familjen kittades upp med nya strumpor....Maken fick 19 par ;-), nöjd och glad har han spenderat kvällen med att rensa i socklådan...kanske inte hela kvällen men ni fattar ;-)

Kläder; Blus fr Monki, tunn kofta med lång ärm fr Day, lång ullkofta fr frk., jeans fr Lindex och boots fr Musling

tisdag 27 september 2011

kvinnolunch på Vägg i Vägg

Bättre dag idag, mest för att jag fick luncha med rara kvinnor. Det livar upp. I morgon är jag ledig med kidsen, det livar också upp. Vi ska ha besök, några kompisar till kidsen och några till mig.
Jag har på mig min rara blus med rosettmönster fr H&M och slappa brallor fr Monki och ton i ton skor fr Whyred.

en award


Jag har fått en award av nät-kompisen http://missmatch10.blogspot.com/

Tackar å bockar och svarar snällt på frågorna.

1. Varför började du blogga? Mest för att jag ville hålla koll på mig själv och min egen stil efter min dotter fötts och jag inte riktigt visste vart jag var stilmässigt.....kanske jag ännu inte kommit på men ändå. Jag var också sugen på att uttrycka mig och på att få dela mitt stora modeintresse med andra lika intresserade. Jag grunnade länge om jag kunde och om jag vågade och tillslut så gjorde jag det och staratde bloggen mig,mitt,mina 2008. Garderoben min är alltså min andra blogg och här har jag huserat sedan 2009.

2. Vilka bloggar följer du?
Jag har en lång lista, till höger, som jag ständigt uppdaterar, några faller bort men de flesta stannar i min vardag.

3. Vilka favoritfärger har du?
Finge jag bara välja en så bidde det svart men annars gillar jag allt fast i olika perioder.

4. Vilka favoritfilmer har du?
Så trist att vara en allätare men det är jag, har dock en soft spott för riktigt läskiga filmer MEN skulle jag räkna upp några som varit favoriter genom åren så kan det se ut så här; Fight Club, Nottinghill, St Elmos Fire, Snatch, Amélie från Montmartre, Cocktail, Shirely Valentine, The Bridesmaids, Kings speech, Sagan om ringen...inget överraskande och ovanligt. Sedan gillar (älskar mer än film) jag brittiska deckare, kostym-serier typ The House of Elliot och Matador OCH bra filmatiseringar av Agatha Christies deckar-litteratur. En ultimat kväll kan bestå av soffan, popcorn och Poirot ;-)

5. Vilket land drömmer du om att besöka? Mer städer än länder på listan faktiskt. Rom, NY, Paris alltid Paris, Venedig. Även Provence, Amalfi plus att jag gärna skulle bila runt på engelska landsbygden......och just det Grekland...jag har aldrig varit i Grekland.

Japp, det var det. Jag skickar vidare till vännen Katarina som finns här www.inspirationsbloggen.se och den eminenta Frida (note to self, lägg upp henne på listan) som finns här http://fraidi.blogspot.com/


måndag 26 september 2011

ingen solskensdag....

.....och jag tänker bespara er...
Nästan helt svart idag, vilket jag älskar. Blusen är mitt budgetkap från förra veckan, H&M och jeansen Cheap Monday, bootsen Svärmors, fr Musling och väskan Mammas fr Jofama
Nä men vi går och lägger oss va, å ses i morgon. Då ska jag luncha med tre underbara kvinns och det mina vänner, det är balsam för själen det.

Livet&Lyckan

Att promenera i ljuvlig höstsol med sin unge, en hel dag, utan mål eller måste. Ingen tid att passa, inget speciellt att göra förutom att leka hennes små lekar - jag säger er, vilken lycka.
Åtvidaberg är rasande vacker och pittoreskt, svårt att återge på bild.

Japp, fint som snus.
En park, bara för oss, inte en själ i sikte.....nästan overkligt.
Kiddet fotade också. Mig, i poncho fr H&M, flanellblusen från samma ställe har kort ärm och volang längs knappraden, lånärmad mörkblå trikåtröja fr Indiska under, jeans fr Lindex och svärmors skor.
Ett Kid vilar.

Jag fullkomligt älskar bootsen jag lånat av Svärmor, fr Musling.

Krokodilmåndag

Ibland önskar man ju faktiskt att man bara kunde slänga på sig sin gigantomundo-krokodilbrosch och vara klädd liksom. Den beskurna donnan som bär den fantastiska broschen är Anna del Russo, legendarisk moderedaktör fr japanska Vogue som gett ett ansikte åt de spektakulärt klädda...här med en mer modest framtoning dock.

Pic; nobodyknowsmarc.com

söndag 25 september 2011

Så fin helg vi haft i Åtvidaberg, vill berätta mer om denna mysiga lilla stad och vårt härliga hotel senare.

Kiddet fotade mig på vår promenad igår, här i allén vid Åtvidabergs gamla kyrka.

Lång söndagslista


Hittade en lista hos webbens raraste blogg, damernasvarld.se/emma


Vad är den äckligaste mat du vet? Fläskkorv och rotmos

Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet) Mitt jobb som konstnärlig ledare/curator i Göteborg är min stora bedrift och svårighet, där genomförde jag (tillsammans med de bästa) många projekt som jag är både glad och stolt över. Utställningarna Vintage, Drottninglandet och alla Ny Nordisk-utställningarna tex. Klarade mig även igenom tre bokprojekt där jag var ansvarig, det känns stort nu, att se sitt namn på böcker.
Vad ångrar du i livet (om något)? Kanske att jag borde gett upp vissa grejer tidigare när jag var yngre men egentligen tror jag inte på att ångra, onödigt liksom. Summasumarum är väl att man är den man är pga av allt.

Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv? Inget bra svar där....kanske någon annan kan svara ;-)
Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter? Varma och snygga ;-)

Vilket är ditt dyraste klädesplagg? Mina skor från Prada skulle ha varit rysligt dyra om jag inte köpt dem på outlet. Köper i princip aldrig dyr-dyrt till fullpris...jag är en kap-shoppare.

Har du någon oanad talang? .....eeh, men hallå ngt måste jag ju komma på....jag är händig och mycket starkare än jag ser ut.

Vad gjorde du i helgen? Hängde med Make och Kid i Åtvidaberg

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan? Schemalägga ett program, göra 5 olika affischer, skriva en presstext, få till en lunchträning och jobba extra snabbt så vi kan åka till sommarhuset vid lunch på fredag.
Vad har du på dig just nu? Bekväma resekläder, jeans och slapp tröja och en poncho

Senaste låt du lyssnade på? Helgen har varit musikfri....så jag minns inte

Bästa skönhetsknep? Sömn, rouge och sätt upp håret

Vilken klädstil tycker du är hetast på män? "Ung gubbstil", snygga klassiska skor, rock....påkostade ytterplagg...lite engelskt klassiskt

Vem saknar du? Mina tjejer i Stockholm och gänget i Göteborg

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska? Långt liv i lycka
Vilka tre personer inspirerar dig mest? Många men om jag ska välja tre nu får det bli min man och mina två Saror....lika mycket fast på olika sätt

Bästa filmen nånsin? St Elmos fire.....;-)

Bästa boken nånsin? Den vidunderliga kärlekens historia

Vilka tidningar läser du? alla!

Vad önskar du att du var bättre på? Skulle gärna kunna spela ngt instrument
Är du religiös? Nej

Vad är din största rädsla? Nej sånt vill jag inte skriva ner

Vad är det elakaste någon sagt till dig? Sånt ägnar jag heller inte tid och bokstäver åt
Om du får barn vad ska du döpa dom till? Been there done that
Om du fick köpa vilken bil som helst - vilken? ....eehh, en röd? Hahaha
De tre finaste sms du fått i år? Säkerligen från vänner som sagt rara saker....och från andra vänner som rapporterat om nyfödda kids.

lördag 24 september 2011

Godmorgon!

Godmorgon från Hotel Villan i Åtvidaberg, vid Bysjöns strand. Vyn är utsikten från vårt rum och bakom mig ser ni rummet, det lilla knytet under täcket i sängen är Kiddet som njuter i fulla drag av vår lilla minisemester. Hennes och min alltså, Maken jobbar på. Villan är från början ett privat hus som en baron lät bygga i slutet av 1880talet, numera ett charmigt hotel med 9 otroligt fina rum och en jaktstuga som man också kan hyra. Allt känns hemtrevligt och välgenomtänkt, rummen är rustika och mysiga och badrummen ljusa och moderna. (Rätt avvägt där.)
Inte trist alls att dra undan gardinerna och möta denna utsikt.
Nu beger vi oss ut i höstsolen, jag och min stor-tjej.

fredag 23 september 2011

Åtvidaberg

Vi drar till Åtvidaberg och det übermysiga huset ovan! Ses!

en lyxig snygging från Acne

Olika snyggon runt om i världen har slagit till på Acnes mycket fina stickade, tunna och vida polo. Stylas med fördel både till flaxig kort kjol eller tajt stickad tub-dito. Den ser ljuvligt skön ut.
Pics; the-northernlight.com, iabloggar.blogspot.com

torsdag 22 september 2011

sol mellan skurarna

Vi har mest kurat inne idag, hållit oss undan regnet, bakat småkakor och donat. Fast på em fick jag lov att kamma håret och byta mysbralla mot något mer representabelt. Jag valde en tunnstickad klänning fr H&M, kavaj fr Acne, halsband fr Indiska och kängor fr Wera.
I morgon drar jag, Maken och Kiddet på äventyr och lämnar Kiddo hos farmor och farfar. Fint att få lite tid med bara Kiddet.

Monki

Monki har slagit upp dörrarna till sin web-shop. Makes me so happy.