måndag 31 januari 2011

bra bylsat

De borde kolla in fransyskorna, alla bloggarna som inte kan klä sig intressant för att det är vinter. Jag borde också kolla (morgondagens uppdrag?). Kolla in donnan här ovan! Vilken konst att se så chiq och elegant ut trots alla lager å en papperspåse i näven.

Pic thesartorialist.com

söndag 30 januari 2011

i väntan på Maken

Idag har vi hunnit med både museum och loppis, mina tjejer och jag, allt medan vi (jag) otåligt väntat hem mannen i familjen. Nu är han hemma, barnen sover (peppar peppar) och ordningen är återställd.
Tvinnade till håret idag, blev ju riktigt fint, inte så stor men ändå ngn slags omväxling. För övrigt har jag blivit rätt bra på att fota närbilder på mig själv!
Svart, svart, svart. Kläder skor och smycken. Tröjan och tights fr H&M, skor fr softwalk och halsband fr Indiska och secondhand.

en lördagskväll

Dagen spenderades bla med bästisar på biblioteket med en sångstund för kidsen. Mor och Far kom på middag, ytterst trevligt och skönt. I sista stund kände jag lite lördagsinspiration och svidade om. Långkjol och kort vid tisha fr H&M, halsband fr Lanvin loves H&M. I bakgrunden en glimt av vårt sovrum.

fredag 28 januari 2011

fredagsrutin

Varje fredag samma procedur. Kiddet ledig från dagis, öppna förskolan med dubbla sångstunder, prommis på stan och ev inköp (idag tex tulpaner och ett pussel), korv och glass på café. Grädden på moset ifag är att min lilla mor tittat förbi och att jag och tjejerna ska sova hos Svärföräldrarna ikväll. Detta innebär att jag får nöjet att se På Spåret med människor som uppskattar det lika mycket som jag. Maken spelar poker i fjällen....sanning ;-) Det är en vansinnigt manlig gemenskap, bara bröl, hårda muskler, armbrytning, hemkört och just poker......ehh, eller så är det bara delen om poker som stämmer och att det är ett gäng unga? (medelålders?) män som träffas. Lite surar jag, för boysen är minst även goda vänner till mig, som jag saknar mycket, men mest är jag glad för hans skull.
Tröja fr Tiger och brallor fr Acne.

torsdag 27 januari 2011

träningsvärk!!!

Spökplumpen in the house. En tvådagarsoutfit, inte ofta det händer. Det är så skönt med helt svart ibland, ofta faktiskt. Fint, men svårt att fota, allt flyter ihop. Nåja, skorna syns ju iaf.
Idag har jag lite (ok, ganska mycket) träningsvärk, jag var med ett gäng härliga kvinnor på en gym-introduktion igår. Det var så kul faktiskt, jag bokade omedelbart en privat introduktion. Nu jävlar!
Tröjan är H&M, brallorna Monki och skorna....just det Whyred.

Kalas häromkvällen

Svägerskan kan inte fly längre, nu tillhör även hon de som platsar i epitetet "i trettioårsåldern". Muahahahaha! Vi firade henne häromkvällen, högt upp på berget, vid brons norra fäste. Familj och vänner bubblade fördrink, åt gott och gav presenter. Verkligen ett fantastiskt sätt att spendera en tisdagskväll. Tack söta M!
Blommor och blader så klart. Tulpaner och rosa vaxblomma.
Jag insåg när jag funderade på kläder att jag hade en helt oanvänd klänning hängande från nyårsfesten som liksom kom av sig. Den fick det bli, fr Monki, påsformad, slinkig och nude-rosa. Under en spetsbody fr Lindex, kavaj och klackar fr Whyred. Den stora drgakedjebrochen är en present fr födelsedagsbarnet och kommer fr kyssjohanna.se

Allt är inte guld som glimmar ;-)
En av de ljuvliga efterrätterna.

sämst idag

Dagens sämsta är de något luddiga nyheterna om gift i modersmjölkersättning och barngröt. Livsmedelsverket utför egna undersökningar och återkommer....ge ert barn välling med långt mangan-nivå....JA MEN HALLÅ!!!! Båda mina kids är ju i princip uppväxta på ersättning. Jag vill ha exakta fakta tack.

onsdag 26 januari 2011

en skvätt färg gör susen ibland

Jag ligger lite efter med bilderna, detta är mina plator från igår, på dagen, när jag var mammaledig, gjorde både öppna förskolan och en hel massa ärenden på stan. Tulpaner till svägerskan, pass hos polisen, välling till Kiddo, uppdatering av baströjor och en mycket givande promenad till Erikshjälpen. Fyndade väldigt fina gamla glas 14 st var av 11 felfria för 60 pix!
På mig en knallig och fin tunt stickad tröja fr H&M, längre bak än fram, byxor fr Monki och kängor fr Wera, klocka Makens vintage Omega.

tisdag 25 januari 2011

Grattis Svägerska!

Hurra hurra hurra för rara Svägerskan som fyller 30 idag!
Ja må du leva!
Vi ses om några timmar!
Kram från oss.

måndag 24 januari 2011

Livet livet

Idag har min lilla tjej, Kiddet, börjat på dans. På dans! Å det rara lilla rufset i sin rosa gympadräkt med volang...ååh, jag dog lite faktiskt. Föräldrar fick inte vara med men jag tjuvkikade lite genom nyckelhålet ;-) Hela danssalen var full med små fina drömmar som skuttade omkring. För övrigt har jag jobbat och mötat hela dagen, i morgon - mammaledigt.
Randig kort t-shirt fr Åhlens, byxor fr Monki, kofta fr Åhlens och skor fr Wera

Lista på lunchen

Var är din mobiltelefon? I jobbväskan, bredvid jobbmobilen
Var är din andra hälft? På väg tillbaka till jobbet från lunch med mig
Ditt hår? Måste tvättas i kväll och skulle inte må dåligt av en toning.
Din mamma? Hemma i byn? På jobbet?
Din pappa? På jobbet
Det bästa du vet? Man, barn, familj och vänner.
Din dröm i natt? Hann knappt drömma ngt mellan all vakenhet ;-)
Din dröm/ditt mål? Bra liv med allt vad det innebär
Rummet du är i? Mitt nya kontor
Din hobby? Kläder/mode, konst, sommarhuset
Din skräck? Alla måste må bra, törs inte tänka på motsatsen
Var vill du vara om sex år? Nöjd med mina val
Var var du igår kväll? Hemma hos svärisarna, sedan hemma
Vad är du inte? Pessimist
En sak du önskar dig? Att Kiddos öga blir helt bra så att vi får sova lite mer
Var växte du upp? HögaKusten
Det senaste du gjorde? Åt lunch med Maken
Dina kläder? kommer på dagens senare
Din tv? Är hemma
Ditt/dina husdjur? Absolut inte!
Din dator? Älskar min mac för den tycks älska mig, på jobbet har jag en Pc som är...låt oss säga en smula vresig.
Ditt humör? allmäntillståndet är i regel över medel ;-)
Saknar någon? O ja, det finns ett helt Göteborg fullt med bästisar som vi saknar jämt plus många fina på andra ställen med
Din bil? Inte min bil, Makens bil
Något du inte har på dig? Plyschbyxor med text på rumpan men det är helt ok på andra ;-)
Favoritaffär? Emma&Malena i Gbg, Kii i Umé, Hemslöjden och Farbror Alice i Härnösand
Din sommar? Sommarhuset! En tripp med vännerna i Gbg tror jag står på agendan.... och kanske ngt mer
Älskar någon? Många
Favoritfärg? Svart....om jag måste välja
När skrattade du senast? Asgarvade till HippHipp i lördags och Solsidan igår annars fnissar jag mig oftast genom livet
När grät du senast? Barnaby tackade ju för sig igår.....snyft ;-)

söndag 23 januari 2011

Pinsamt lycklig över berömmet

Fina saker folk skrivit som gjort mig väldigt glad. Först kom ett sms från fina svägerskan där hon skrev "Jag har en ny vana på tuben på vägen hem, jag tittar in hos ddig på webben. Du är mycket liten och bara ett substitut för the real thing men mycket trevligt att uppdatera mig om vad du gör. Alla borde ha en svägerska i väskan!" Va! Hur glad blir man då och som grädda på moset fick jag en hel skeppa med blogglove deluxe igår, fast jag såg det i morse. Från fina Linda som bloggar här lindarling.blogspot.com. Jag rodnar av glädje. Läs bara! Tack.
"en av alla de saker som jag verkligen gillar med bloggar är dagens outfit. tycker inte alls att det är urvattnat, jag suger i alla fall i mig inspiration där jag kan få den. man behöver ju inte rippa allt rakt av, men kanske en färgkombination eller ett nytt sätt att använda en gammal tröja.
en av de bloggar som ofta bjuder på inspiration ärGarderoben min. och hon gör det på sitt eget sätt, varvat med fina kollage och inspirationsbilder från streetstylebloggar. plus att hon är cool tvåbarnsmamma och har smak för inredning och konst. lika mycket vardag som klädd för vernissage - precis de man behöver när man fastnat i sunkträsket.
L! tack för att du bjuder på dig själv och piggar upp en annan mammas vardag!"

It´s the end of an era....

Bye bye Barnaby.

fredag 21 januari 2011

i dold leopard

Ibland, inte ofta, men ibland får jag till en stass som både känns och ser ut precis som jag tänkt. Idag var en sådan dag och jag utbrister i ett tyst och stilla tjiho.
Både skjortan och byxorna kommer fr Monki, tröjan över är H&M, precis som pumpsen.
Älskar skjortan för den korta längden, den lilla kragen och att den är så skir och fin.
Rebellen ellen i mig valde leopard på fossingarna. Lagom hemligt och vågat.....på biblioteket;-)

en morgonpromenad i snöig dis

På väg till jobbet, tidig morgon. Tur att jag tog mig tid att titta upp från den snöiga trottoaren. Magiskt.

innan 7!

Morning! Det är fredag och jag ska precis hoppa in i duschen. Men först en liten kommentar på ngt som jag läste igår. Hotspot som bloggar (och jobbar) på Rodeo gjorde reklam för en ny blogg. Hon avslutade inlägget med att "hon lägger tom upp dagens outfit...nästan en raritet hos modebloggarna these days" Ja kanske hos de största modebloggarna, de (som anser sig vara) kreddiga. Jag anser dem vara utan engagemang och passion, jag anser dem vara trötta och i flera fall pretentiösa. Det är därför vi små pyttebloggare och andra läsare letar nytt och uppskattar de som inte tröttnat på att inspirera. För mig handlar det till 90% om inspiration från vad andra människor har på sig. Undantag finns ju, den strålande LindaK som både klär sig OCH framförallt skriver ypperligt. Men som sagt, det handlar mest om bildinspiration för mig.

torsdag 20 januari 2011

silverkulor

Den här tröjan använder jag egentligen för sällan för att den ska få stanna i gerderoben, har faktiskt bara haft den en gång tidigare, en dag på jobbet för över ett år sedan då jag behövde vara Lisbeth Salander....en helt annan historia....hur som, den är lite svår och svårigheten stavas framtung, inte jag alltså (hahahaha) utan tröjan med alla silverkulorna. Men den är fin och med en trikåtröja under blev den bättre. Båda fr H&M, jeansen fr CheapM och skor frWhyred.

Gillar att blanda olika nyanser av svart.

Färg

Kiddo har en rätt besvärlig ögoninfektion just nu och den gör henne lite spattig, således sover hon som en kratta den lilla kråkan. I natt känns det som om vi knappt sov tre timmar, således rätt mör i morse. Tack och lov då att det finns en fin pappa/morfar att ringa in för skjutsning och hämtning av stor tjej till dagis så att trötta lilla mamman slipper släpa vagn och ståbräda i snö. TACK! Jag och Kiddo var föräldra&barnlediga tillsammans idag och mest av allt behövde vi väl sova, båda två. Jag kände emellertid att jag verkligen behövde vara utomhus i dagsljus och den lilla spattiga Kiddo sover avslappnat i vagnen så vi tog oss ut p stan. Appoteket var en viktig anhalt, även blomaffären stod på listan. När man känner sig trött och sliten bör man ha vackra tulpaner hemma, påminna sig om att våren ligger och bidar sin tid under snön. Det känns faktiskt på solen, att det har vänt, den kämpar sig tillbaka även denna gång.
Efter spridda ärenden gick vi på café, jag fick soppa Kiddo fick djungeldessert.
Jag gillar att gå på café själv, nu sov ju Kiddo iof bara en liten stund men jag fick ändå dricka en kopp kaffe och mumsa i mig bloggarnas favoritgotta i form av en pistage och en hallonmacaron.
En tugga pistagemacaron och senaste Damernas, sämre kan man ha det.
En färgglad Kiddo, ser ni föresten att hela inlägget var rätt färgglatt, allt förutom utomhusbilden, där är det fortfarande gnistrande vitt och fint.

påklätt

Jag kollade igenom vad glitterfoket i Hollywood hade på sig på Goldenglobe-galan häromsistens. Finast tyckte jag att dessa två ganska så påklädda klänningar var. Några til var fina också men det är ju förvånande hur mycket skräp det finns och hur blint en del kändisar verkar lita på sina stylister.
Pics; style.com

onsdag 19 januari 2011

Whyredwhyredwhyred

Idag hade jag ett planeringsmöte på teatern, det är alltid något väldigt speciellt att få komma in bakom scenen, lite magiskt. Som när jag fick gå på cirkus när jag var liten. Man möter en värld som man vet finns men sällan får se. På just den här teatern har alla som spelat där under alla år fått skriva på väggarna i korridorerna, det är fullkomligt nedklottrat av alla slags artister, stora som små. Måste ta med mig kameran nästa gång, det är som att gå runt i någon slags Alice i underlandet värld.
För övrigt så tittar jag på Bibliotekstjuven nu och det kryper i hela kroppen. Huga.
Kofta som klänning fr Monki, under en randig tröja fr Weekday och stövlar fr Whyred...såklart ;-)

tisdag 18 januari 2011

Instant glamour

Det var svårt med piffet idag med. Dagen handlade istället mycket om att dra omkring på barnvagn i snö. Så här; fr hemmet till dagis, till öppna förskolan, till farbror doktorn, på stan för lunch, hem en sväng, till dagis igen, för stängning, åka till affären och veckohandla för dagis (phu), skynda hem för att laga middag i raketfart. Sedan kom Svärisarna hit, brunbrända och härliga. Viken vitaminboost de är! Nu ganska knäckt i soffan. Piffet fick plats en liten stund idag när jag mötte Maken för lunchdate, lite rött på munnen livar upp den mest trötta. Om inte min mun ständigt var så krånglig så skulle jag definitivt använda läppstift oftare. Instant glamour!
För övrigt har jag varit klädd i en gammal favorittröja fr Ida Sjöstedts samarbete med Monki och byxor fr Monki, på fötterna som vanligt ett par fr Whyred. (Jag har minst fem par fr dem)
Föresten, det är ganska läskigt att ta OCH lägga upp sådana närbilder på sig själv. Man ser allt så mycket tydligare på bild än i spegeln. Fast noja över livet ids jag inte, jag bär mina 34 år med glädje...de futtiga rynkorna också för den delen.

måndag 17 januari 2011

bättre kan jag väl

Igårkväll tänkte jag att i morgon känner jag för att vara piffig, klacka runt och klacka....eeh, ja ni fattar. Men i morse, nja, då hade tröttan mig i ett fast grepp och inspirationen fick jag ingen ordning på. Plockade ihop ngt och kände mig hyfsat nöjd. Men när jag såg det på bild, nä inte är det piffigt iaf. Först tänkte jag strunta i att lägga upp ngn bild av min trista vardags-stass men ångrade mig. Det får bli ett avskräckande exempel, alltså endast för mig själv. Det är liksom inget fel på kläderna i sig, inte alls faktiskt men det blev så platt. Tänk om jag lagt till lite iögonfallande accessoarer, typ ett gäng guldiga grejer runt en handled, eller ett par stora örhängen eller kanske en missmatchad scarf eller varför inte satt upp håret på ett roligare sätt. Ngt som gjort intrycket mindre platt. Gör om gör bättre. Åsså ett litet leende på det kanske. Jag har ju faktiskt kul på jobbet.

söndag 16 januari 2011

i mysbrallan

I bekvämast möjligt idag. Tröja fr H&M och byxor fr Monki. Mysdress a la moi!
Snart ny vecka, i morgon kontor. Nighty night.

i skarp kontrast

Ååh vad jag gärna skulle strosa runt i en skir liten blus på någon soldränkt gata i Frankrike el Italien....eller nästan var som helst faktiskt. Precis som cachemireetsoie.fr gör här ovan. Alltså jag gillar den här vintern, mycket faktiskt, men när jag fick rapport från Svärföräldrarna om att de låg vid polen, sol och 24 grader varmt så blev jag en smula längtig efter värme. Ni vet, att bli så där helt genomvarm att inte en enda liten fiber av känns ens lite sval och att känna sig lite svedd i skinnet när man kryper ner mellan svala lakan på kvällen. Nä men ryck upp mig. Vi hoppas på lite blå himmel i morgon åsså en bastu hos Svärföräldrarna när de kommer hem, det är så jag ska gilla läget i vinter. Omfamna vintern istället för att hålla den ifrån mig.
Pic; cachemireetsoie.fr

kiddet sprang ur bild en liten stund

Lördagen spenderades i svart klänning fr Weekday, mörkblå polo fr Indiska och brunröda stövlar fr Whyred.
Makens klocka och några nitar ovanpå tröjärmen.

lördag på stan

Hela familjen drog iväg till stadens fina konsthall för vernissage. Jag gillade akvarellisten bäst, många fina som jag gärna skulle ha på väggen.

Denna tex.
Sedan fyllde vi på med sockerstinn energi på café. Inte Kiddo då, hon fick havre och frukt i youhurt. Det är underbart att få umgås hela familjen utan några speciella måsten.

vägen till en dagens...

är lång om Kiddet är på det humöret...Ok, pappa får ta en bild på oss tillsammans men sedan vill mamma bli fotad själv, ok....
- vadå, får jag inte va me???
- om jag gör likadant som mamma så kanske jag får stå kvar...
- nähä, men skit i det då! Försök fota nu då så får ni väl se hur bra det blir...
(Mamman känner sig lite less)
- hahahahahaha
- så länge du står där och ser ämlig ut mamma så fortsätter jag att springa...