söndag 25 juli 2010

dagar

Mamma och Pappa har en jasminbuske som blommar på sensommaren, den har just slagit ut och doftar så gott att man blir yr i huvudet. Eftersom det var ynka 12 grader igår trivdes jag i både långklänning fr Warehouse och stickad stortröja fr H&M, kängor fr Wera.Dagarna rullar på. Vänner kommer på besök, sover över och byts mot andra vänner. Solen skiner, regnet faller. Tur att vårt inomhus är lika mysigt som utomhus.
En underbart dag hade vi på bryggan. Total idyll och många stunder av harmoni.
Med andra vänner besökte vi Gårdsbutiken. Ett tips till er som turistar i Höga Kusten. Riktigt god mat, smaskiga bakverk, kryddor och växtförsäljning samt presenter och hantverk. Ett riktigt bra utflyktsmål när vädret är lite si och sådär. Men besök det även när solen skiner för utsidan är lika mysig som insidan och det ligger vid foten av ett mäktigt granbeklätt berg som utgör en mäktig kuliss.
Växter en masse. bilden har jag lånat från butikens egen hemsida. www.gardsbutiken.se
Vår insida med öppen vägg och solande vän som dinglar med benen över kanten.

ja det var en kväll i juli....

.....just när sommarn är som bäst...Pizzakväll med lillebror och hans fina familj. Lillebror bor i farmors gamla hus, en idyll utan dess like. Förutom ett charmigt boningshus finns även en liten ladugård och en bagarstuga på tomten, där bakade vi fantastiskt goda pizzor härom kvällen. Grymt gott! Eftersom jag är såld på vackra detaljer gick jag loss med kameran så här kommer således en liten bildkavalkad från farmors värld, numera min fina lillebrors och den nya FruNs på backen. ;-)
Genuint så det förslår.
Bror och jag, in action. Pizza pronto!






Sa någon idyll?
Lite finare var det förr.

En annan fin dörr.

fredag 23 juli 2010

de små sakerna i tillvaron

Kanske världens finaste klädstreck. Stortvätt för bebben.

Med havet i ryggen

Mmmm, kvällar som den som syns ovan lever man länge på. Ljummet i luften spegelblankt på vattnet, bara skrota runt och göra allt och ingenting på sin tomt i min version av myskläder. Den mest användbara klänningen fr Monki (jag hade den även på nyår tex), haremsbrallor fr H&M och gamla ballerinas fr DinSko.
Häromdagen var vi på kalas hos en bästisfamilj, i deras sommarhus. Han i den familjen är en påhittig och allmänt underbar person. Denna dag tyckte jag lite extra bra om honom eftersom han gjorde Kiddet till en mycket överlycklig tjej genom att fixa en skattjakt till henne. Hon fick "hitta" en flaskpost med en skattkarta i och sedan blev allt till ett enda äventyr. Skattkistan ovan var nedgrävd djupt i sanden på en strand, fylld med silvermynt (1-kronor ;-), snäckor och vackra skatter (glaspärlor och figurer). Ni fattar va, sjukt spännande för ett litet fantasifyllt Kid. Bästa L!
En slapp outfit framför vår fina patinerade sjöbodsvägg. Tunika fr Gina Tricot och skor fr VOX.

Grönt är skönt, speciellt mot falusvart

Vi firade Mormor häromsistens. Nästan hela vår lilla släkt, Barcelona-kusinen saknades men annars så var alla där. På min sida (mammas) är vi en liten man naggande god familj, Maken har ju något av en klan på sin sida. Men nu var det alltså min del av släkten som partajade, rasande trevlig kväll hade vi. Bubbel, presenter, god mat och flera desserter gav god stämning men bäst var att få träffa alla på en och samma plats. Mormor blev som väntat mycket nöjd med sin fina kronprinsessekopp och trots att jag sa att hon inte fick så vill hon ställa upp den på finhyllan som en prydnad. Nej sa jag, den skall du använda! Kaffe med en skvätt baileys i, det blir toppen.
Resten av bilderna har liksom inget med inlägget att göra. Ögongodis bara, för oss som gillar grönt :-) Burken har jag hittat i vår bod, en urtjusig gammal teburk, jag gissar på tidigt 70-tal, hur fin som helst om ni frågar mig. Tomaterna är också mina, present från Svärmor, växer och frodas på vårt däck. Min gröna klänning som framhävs så tydligt mot vår nymålade falusvarta vägg kommer fr Zara, sandalerna fr DinSko och halsbandet fr Indiska

torsdag 15 juli 2010

Inte i stan

Vilka sköna dagar! Stekande sol, inte så mycket vind, detta gör att tom jag som fruktar vinden mer än något just nu törs vara ute utan speciellt mycket stoppning ;-) Jag springer mycket ut och in, ner och upp. Kid2 ska matas, bytas, tröstas och så rullar det på men jag har ändå kunnat sitta riktigt mycket i solen idag. Har tom bränt mig lite, har aldrig varit så glad över en bibkinirand. Snälla Svärföräldrar hjälper till med Kidsen så att det finns tid för slapp. Härligt.
Bakom denna vackra dörr sover vi gott (eller så gott det går med en 1 månaders bebbe med hunger i magen).
Vackert är det över allt och hela tiden.
Svärfar flätade ett vindskydd för några år sedan och nu växer humlen så fint på det.
Både på dagarna och kvällarna är mode-inovationerna på sparlåga. Idag en tisha fr Monki och gamla jeansshorts. Nu ikväll, efter en skön dusch på solvarm hud fick det bli tights och luftig tröja fr H&M.
Överallt blommar det.

tisdag 13 juli 2010

Fortfarande i stan

Vi är fortfarande kvar i stan men i kväll styr vi kosan norröver. Kiddet är på grönbete hos Svärföräldrarna i deras sommarstuga och ikväll gör vi henne sällskap där. Ser fram emot de årliga dagarna i världens finaste sovstuga. Idag har jag lunchat med Mor och Far på St Petri Logen, strosat med Mor på stan och köpt present till Mormor som vi firar med party i sommarhuset på fredag. Släktparty! Hon ska få en kaffekopp med fat fr den kungliga bröllopsserien och nej, det är ingen risk att hon läser detta ;-)
Jag har på mig jeansshorts av avklippta Indiska-jeans, Makens avlagda skjorta fr Tailor Shirts och sandaler fr DinSko.

Utbyggt

Sommarhusets utbyggnad från utsidan.

måndag 12 juli 2010

Varma dagar å ingen ac

Så svettigt det har varit idag, fast bara när jag behövt vistas i bil. Vi har gjort en räjäl möbelvaruhus-turné idag. Fynd har gjort och jag ska äntligen bli ägare till en soffa i Howard-modell. Jiho! Eftersom vi skulle storhandla hade vi lånat Svärfars bil med stora flaket...och ingen ac, ojojoj, jag hade glömt hur varmt det kan bli i en bil. Men det gick bra och grejerna (ett berg) står nu här och väntar på montering. Frivilliga monterare bjuds på pizza ;-)
Efter denna brottningsmatch orkade ingen laga mat, istället gick vi på lokal med fina kompisen, sedan mötte fler upp och nu sitter jag nöjd här hemma med en känsla av gapskratt som fortfarande dröjer sig kvar i kroppen. Kanske några av de allra roligaste vännerna! Maken lämnade jag kvar ute på stan, jag och Kid2 knatade hem själva genom ett soldränkt Härnösand. Otroligt vackert kvällsljus och vansinnigt lyxigt med varma kvällar. Jag glider denna kväll runt i långklänning fr Oasis, över den ett linne av okänt märke som jag tror att jag snott av misstag från Svärfar....oops. I öronen mina stora hängen fr Indiska.
Bubbel beställdes.
Fin utsikt från Hamnkrogen. Jag åt suveränt god mat, lammfilé med getostlasagne och rabarberpanncotta med hackade jordgubbar till. Överaskande gott, riktigt riktigt bra. Kul!
Kvällssol på Domkyrkotornet.
Ljuset!

söndag 11 juli 2010

Bra loppis

Typiskt mysig sommardag. Lugn morgon med div projektgrejs, lunch på däcket och sedan en biltur för att gå på loppis. Blå Portens loppis och antikt var vår destination denna dag. rekommenderas om ni är i krokarna av Härnösand. Stort utbud av det mesta, tom kläder och skor, även lite smycken. Mycket möbler och väldigt mycket glas och porslin. En dyrare avd med mer antikaffärskänsla. Du gör inga fynd-kap här, ägarinnan verkar vara mycket kunnig och vet precis vad hon har men däremot är det lätt att göra fynd av vackra saker som man kan vara på jakt efter. Som sagt, rekommenderas.
Efter loppisturen stannade vi i min by och bjöd oss på middag hos Mor och Far. Var tvungen att fota min Mors pelargon, den allra raraste lille pelargon jag sett.

Mycket möbler på Blå Porten som sagt.
Jag hittade även en helt ljuvlig liten saab på loppisen, en 61a, en tvåtaktare. Underbart fin, dock inte till salu på loppisen.
Jag har på mig den gamla antika nattsärken över ett linne fr H&M och byxor fr Monki.

lördag 10 juli 2010

I sakta mak

Livet flyter på i någon slags semesterlunk, tyvärr flyter inte vårt internet på. Hankar sig fram är en bättre beskrivning, lite galen blir jag, fast bara lite. Som nu, när jag har lite fina bilder men nätet är för slött för att ladda upp dem. Men men, de kommer så snart jag får allt att fungera lite bättre. Jag var på loppis med familjen och kära Mor igår, fyndade fina saker. Gamla glas, tekoppar och några fina fat. Annars har vi lite små projekt som vi pysslar med. Maken grejar på som värsta hemmansägaren, aktuellt projekt just nu är en badstrand till Kiddet. Tidigare har vi planterat en lång häck och arrangerat diverse bevattningsanordningar. (Tex så råkade vi vattna slut på allt vatten i källan.....det lilla som kom ut ur kranen såg inte aptitligt ut. Eehh, vilka turister liksom ;-) Själv har jag ett projekt som ligger och väntar, jag ska måla och fixa till en stor skänk. Vitt ska det bli, med nya beslag...i silver tänker jag. Om jag någonsin får ordning på nätet ska ni få se före och efter, precis som förra sommaren. ;-)
Hörs snart!

måndag 5 juli 2010

I nya kvarter


I dag har vi varit i stan och roddat runt, grejat lite här, fixat lite där. Hängt med bror och la familia igen. Jag och Svägerskan har köpt pizza av en mycket stressad och lite förvirrad pizzabagare samt haft det stora förlossningssnacket, det måste man ha. Viktiga saker att gå igenom, läskiga detaljer att avhandla ;-)
På mig har jag en linneklänning fr H&M och kängor fr Wera.

Stugliv

Vi har det allt bra fint i sommarstugan. Kolla in vår nya vägg...eller det som förut var en vägg och nu är en gigantisk öppning mot havet. Här njuter vi av solgass till frukost och underbar utsikt till kvälls. Förra sommaren byggde vi själva hela tiden, denna gång var det en aning mer komplicerat och vi fick kalla in de som bättre kunde sin sak. När jag kom upp var allt fix och färdigt, tom städat till perfektion. Tack rara Mor och Far, Svärfar och Svärmor. Vilket hästjobb, Svärfar, jag fattar ;-)
Igår var min fina lillebror och hans familj hos oss. De hade med sig sill, rökt makrill och annat gott som blev en utsökt lunch, hur nice som helst. Bäst för oss alla är att våra Kids nu leker som bra ihop, oftast, de bråkar bra ihop också ;-) En av de stora vinsterna med att vara på plats här i norr stavas verkligen familj.
Ovan sveper jag runt i en långklänning fr Oasis och en stor collegetröja fr Acne, långt är mitt nya bästa skönaste.

söndag 4 juli 2010

Igår

Igårkväll hade vi det trevliga nöjet att ha mina kära föräldrar på middag, supermysigt. Kvällen avslutade vi med en sval stund på bryggan, vi har nya däckstolar, flotta va. Vår brygga är större än vår lägenhet i Göteborg, sjukt stor alltså. Den kommer att bli toppen för kräftskivor och annat kalasigt, för att inte tala om när hela Makens soldyrkande klan kommer i samlad tropp fr norr. Då behövs det rejäla doningar ;-) När kommer ni föresten?
Jag gick omkring och lekte ljuv i blusklänning fr H&M, under hade jag gammel-gammelmormors antika nattsärk och under den förra sommarens arbetsjeans...som jag bär med gummisnodd i midjan ;-) Barfota är skönast efter en varm dag. I öronen stora hängen fr Indiska.


Sommarväg

Eftersom vi inte riktigt löst internet-nöten här i sommarhuset så blir alla inlägg en smula sena, any way. Häromkvällen tog jag och Maken en kort tur nedåt vägen ihop, det är inte klokt hur skön kvällsluften är på sommaren, speciellt när man svettats hela långa dagen. Sommarvärme, fetvadd och allmänt igånghållande dränerar mig.
Just denna dg svassade jag runt i gamla jeasnshorts, gamla stövlar, tröja fr H&M och hatt fr TopShop herr.
Runt kröken...

torsdag 1 juli 2010

Livet är gott - NOT

Ok, jag gillar inte att blogga om deppgrejer men nu behöver jag köra en klagosång för att inte gå i bitar. Är det då aldrig någon jävla ände på alla mina krämpor som jag dras med pga denna graviditet. Först mådde jag illa, sedan kom den två månade långa huvudvärken, efter det pajade matsmältningen och jag fick en mycket smärtsam överproduktion av saltsyra, efter det kom foglossningen som ett brev på posten och sedan avrundade jag graviditeten med en svår havandeskapsförgiftning som lämnade efter sig ett blodtryck som inte ville gå ner. Så trodde man ju att jag var klar, bebben ute, blodtrycket under kontroll, ungen äter och går upp i vikt, men då MJÖLKSTOCKNING! What the fuck!!!!! Ont så in i h####te, feber och allmän kymighet. Tack och lov att vi är i norr så att vi har back up, tack och lov för Maken (som vid det här laget borde vara rätt trött på att ha en fru som aldrig mår bra), tack och lov för vänner som är läkare och hjälper en med medicin när det inte går att nå någon i sommarsveriges sjukvård.
Jag har kläder på mig.....men över och under har jag otaliga lager av fetvadd, yllefiltar och koftor...inget att se alltså. Men snart kommer jag starkt.

MVH / Butter i norr