onsdag 28 april 2010

Semester

Nu drar vi till Danmark på lång-weekend.
Rapport följer!

Ha en fin helg!

tisdag 27 april 2010

Fredag i happy leggs

Nej, det är ju tisdag men vi åker till Danmark i morgon så det känns lite som fredag idag. Långweekend i Skagen, i ett hus på stranden, tillsammans med goda vännerna, 10 vuxna, 2 kids. Det ska bli så härligt!
Idag har jag jobbat med fakturor, bildurval, väggplaceringar och avrundat dagen med en bokrelease som vi höll i.
Igår shoppade jag lite. Nya tights, som ni ser och nya brallor. Jag får knappt inte plats i ngt byxaktigt längre, därav nyinköpen. Happy happy happy, det säger ju sig självt när man fått så färgglada ben. Tights fr Polarn och Pyret, jeansklänning fr H&M, skor Wera och scarf H&M

måndag 26 april 2010

Barnkalas

Just det, vi firade Kiddets treårsdag med ett klassiskt barnkalas igår. Denna rapport tänker jag mig närmast ska intressera mor och farföräldrar ;-). Nio barn och nästan dubbelt så många vuxna, det blev ett riktigt party. Kiddet var helt med på noterna och älskade varje sekund, speciellt när gästerna kom (hon studsade upp och ner av förväntan) och så klart presentöppningen, varje paket följdes av ett "ooh woow". Underbart att se!
Jag hade, som de säger i Alfons, dukat kalasigt. Varje unge fick ett litet fingermonster på sin tallrik.
Tårtan var på Kiddets beställning fyld med hallon, blåbär och prickar (nonstop) vilket gav den ett smått psykedeliskt utseende. Hon sjöng för sig själv så högt hon kunde och blåste ut ljusen med bravur.
Jag hastade runt i en ngt skrynklig blus från H&M garden Collection, H&M-mammajeans och vita herriga skor....märke? I barret min fina presentrosett fr norska By Jahren.

lördag 24 april 2010

mot solsidan

Solig och skön dag, om nu bara blåsten kunde lugna sig lite så skule det vara riktigt ljuvligt. Vi började dagen med ett barnkalas för en 3-årig sweethart. Klassiskt upplägg med tårta, varmkorv och fiskedam. Ett koncept som vi upprepar rakt av imorgon. Jag är nog minst lika uppspelt över fiskedammen som Kiddet ;-) (På tal om mammor som lever genom sina barn.) Efter kalaset stod utelek i solen och kalashandling på schemat, sedan mer utelek. Kiddet slocknade i Makens famn strax innan sju. Underbart skönt när man slipper undan en läggning. Nu sitter jag egentligen och jobbar ( I know...) men pausar för ett inlägg. Maken tittar på en dokumentär om luftgitarr ( I know...) och berättar då och då om dokumentärens storhet. Eeh, ja så har vi det.
Våren var så vacker idag, blommor som slår ut och knoppar som brister. Jag invigde ett av mina köp fr H&Ms Garden Collection, en flickig och vårig blus, jag har ändrat den lite, satt in en resår nederst för att trixa bort lite storhetskänsla. Den är väldigt tjejig och med LindaKs ord, baby doll. Men det känns bra med färg och femininitet idag, till de lappade gravidjeansen fr H&M och grå skor fr Whyred.

fredag 23 april 2010

till sommaren

Så här vill jag skutta runt till sommaren. Jag har de vita skorna redan, de är viktigast för looken. Ett par herriga skor till ngt ljuvt, luftigt och skirt. Blir perfekt över en tom bebismage. Jag tror att jag rivit bilden ur en Damernas.

desert

Kvällens dessert. På lunchen hann jag även sticka in näsan hos Flickorna Kanolds och köpa några av deras utsökta tryfflar. Maken överraskade med gubbarna. Både fat och skål är tomma nu. Life is good.

Fredag med knapp

Skriv, skriv, skriv mest hela dagen. Hastiga ärenden på lunchen, jag var tvungen att speeda ner på stan för att inhandla småpresenterna som vi ska ha i godispåsarna på söndagens kalas. 3 års-kalas för Kiddet! Det ska bli härligt, imorgon genrepar vi på Kiddets kompis kalas. Också kul. Jag pratade med en annan mamma i tjusiga leksaksaffären, hon skulle också ordna kalas i helgen. Med djungeltema. Jaha sa jag, vi har premiär på kalasfronten så vi har inget tema. Ohh, vi har också permiär, sa hon, men jag älskar teman så mycket. Vi ska ha djungelpaaarty för ettåringarna på vårt kalas....... Eehh, ja ha sa jag och dröp av innan hon skulle fatta att min unge var 3!!! och aldrig tidigare haft ett paaaarty, med el utan tema. Haha, jag ser det framför mig, en bunt ettåringar som knappt fattar nått och en massa väldigt entusiastiska föräldrar som surrar som bin kring dem. Fiskedam när man är 1 liksom, hihi. Men mamman tycket väl att det var toppen och då är det ju det. En gång förut har jag skrivit om en person som jag träffat men inte känner och då visade det sig att hon tittade in här på min blogg och gav sig till känna. Så för att vara säker....kära mamma till ettåringen, det är ju verkligen kul att du gillar att hålla kalas och att du har ett Kid som vill firas. Sött och kul. ;-)
Idag har jag känt mig lite fredagselegant i en gammal klänning som jag köpte när jag bodde i Brighton, fr Miss Selfridges, den har en sådan fin knäppning på snedden i halsen. Den gröna knappbrochen döljer en saknad knapp. Jag köper mina knappar hos Knapp Karlssons och använder dem som brocher, billiga och fina smycken. På fötterna samma gamla Wera.


veckans fina

Veckans finaste vernissagekort bjuder in till utställning av konstnären Britta Ericsson som öppnar en utställning på konsthallen i Norrtälje på lördag. Skule allt kunna tänka mig att ha den på min vägg.

blå blå blå är dressen som jag bär

Igår var jag så trött att datorn fick stanna i väskan när jag kom hem, jag bara snubblade förbi min återvändande Make och ner i sängen. Lång dag. Jobb, jobb, jobb och sedan ett event som vi höll i på kvällen. 60 st karriäriga kvinns som minglade, åt, drack och lyssnade på undertecknad i två omgångar. Så trevligt hade de det att de liksom aldrig ville gå hem ;-) Vilket ju är ett bra betyg. På dagen var jag luftig och bekväm i min tunika/tröja/klänning fr H&M, under den skymtar kvällens klänning i nästan exakt samma nyans, också H&M, herriga skor fr VOX.
Till kvällseventet drog jag tunikan över huvudet och blev tajt, uppenbar;-) och axlig i mitt blå fodral, skinnrosetten är ett skärp fr H&M, klackarna är Whyred. En av de arrangerande gästerna presenterade mig och sa, det är hon som skall visa er utställningen, hon står där borta i blå klänning med en....hhm markant mage. Hahaha. Jo tack, den syns.
Tips till gravida föresten - ett skärp under bysten tar fram en finare form, framhäver magen enskilt.

torsdag 22 april 2010

lite panik bara

Jag vill bara påpeka att jag har ett bröllop att gå på i maj och inte en enda aning om vad jag ska ha på mig.
Jag tänker mig långt, det måste vara tajt över bysten och generös vidd i resten av klänningen, tyget måste vara tunt och följsamt, vill inte se ut som en lampskärm.
Lite som Angelinas, men med lite mindre avslöjande....hhm, bystparti. ;-)

onsdag 21 april 2010

pust...och nya tag

Vilken dag, jag är helt slut. Fyller på med lite mer text imorgon. Kul grej bara, det syns inte att jag har någon kula alls bakifrån. Den är nästan humoristiskt rund och putande, min mage. Nu sömn.
Ny dag! Det var som sagt lite springigt i går, hit och dit liksom. Många små beslut här och där, vilket är lite stressande när jag egentligen har en stor grej att fixa men liksom inte får ro. Idag tänker jag gömma mig i källarn och fixa med det ;-) Nåja kanske inte källarn, biblioteket då. Efter jobbet hastade jag till dagis för Kid-hämtning, sedan hastade vi tillsammans in till stan igen. Tea and cake with the ladies hos Amalita stod på agendan. Mycket trevligt men kanske inte idealiskt på en vardagskväll ensam med Kiddet, även om hon oftast är exemplarisk i kalasmiljö så blev det lite för sent.
På mig hade jag ett budgetfynd i tunn trikå fr Lindex. Finast är axlarna som jag nu ser att jag inte lyckats visa alls, next time. Makens vintage-klocka och skor fr Wera.

måndag 19 april 2010

nya bud

Något som det bara är att lära sig när man får barn är att inget blir som man själv planerar. Det är en bra lärdom även när det kommer till opåverkbara saker, som askmoln och ilskna vulkaner. Maken skulle ha flugit tidigt denna morgon men pga av molnet fick han lov att sätta sig i bilen och börja köra igår kväll istället. Trist för honom och oss men inget att göra något åt. Kiddet och jag hade en mysig kväll ihop och jag planerade en hektisk vecka när hon somnat. Men nu är det nya bud, iaf för idag. Kiddet vaknade med hög feber. Jaha, vab är ett faktum och inget att göra något åt. Jag skulle inte valt det men det är bara att gilla läget....el iaf acceptera det.
Nu ska jag kura under täcket med mitt Kid, solen är på väg upp och Clifford är en stor röd hund ;-)

söndag 18 april 2010

slut helg

Just det, över och ut för helgen och hej hej hektiska vecka. Veckan rymmer allt möjligt, mest pressande är ett förord som just nu ligger och gror i bakhuvudet, är även bjuden på "tea and cake" för att fira alldeles fabulösa Amalita som är hemma i Sverige på blixtvisit, jag ska även brottas med otaliga fakturor, hålla i ett mingelevent för ett stort gäng karriäristiska kvinns och säkerligen bestämma fasligt viktiga grejer ;-) Måste även se till att få någon slags ordning på garderoben, eller snarare hur jag känner för garderoben och dess innehåll. I helgen har jag mest pustat och gnällt över hr skruttigt och fult det känns. Jag får inte plats liksom. Trodde att jag shoppat klart för denna graviditet men se så är det nog inte. Jag måste inhandla byxor för jag har helt enkelt växt ur de jag har. den här magen alltså, står ju liksom rakt ut, inget når över snart ;-). Det känns ju inte superhett attt lägga pengar på brallor som (förutom att vara ganska dyra) bara ska användas i ett par månader till. Cant be helped, den som inga byxor har..... Ska spana in Polarn och Pyrets sortiment, har sett ett par chinosaktiga som verkar ha en smart muddgrej i midjan. Nu, sömn för mig och kulan (om bebben där inne behagar att ta det lite easy någon gång). En fråga föresten, är det några gravidos som tittar in här ibland? Är det någon mening att greja med inspirationskollage på det temat?
Nighty night amigos.

lördag 17 april 2010

på hemmaplan

Lyxigt att ha hunnit med ett helgäventyr och ändå ha halva helgen kvar. Vi har mest softat, handlat och ätit. Tittat på Millenium och nu säng.
Jacka fr Whyred, tröja fr Monki, scarf fr H&M, samma med jeansen, ärvd väska och skor fr Wera

18 timmar Tranås

Igår em drog vi iväg till Tranås för att besöka våra föredetta gårdsgrannar och goa vänner som hittat drömhuset och flyttat dit. Det blev en ca 18 h tripp. God och mysig middag på kvällen, våra Kids fick leka ihop igen och vi fick en chans att prata ikapp oss. Efter en tidig morgon för mig och för ovanlighetens skull två Kids blev det en härlig storfrukost och sedan långpromenad för att se Tranås.
Söt liten stad med en hel massa charmiga hus och förvånansvärt livligt.
Vi käkade lunch på Siesta(?), stans nya italienska restaurang, god pasta, fin lokal och rolig mosaik på toaletten.
Vi hann även med en promenad genom stadsparken, ta en titt på det anrika badhotellet och som sagt se en hel massa fina kåkar. Efter promenaden däckade både jag och Kiddet i bil påväg tillbaka mot Gbg. Tack rara vänner för "ett nästan dygn" i Tranås.

torsdag 15 april 2010

otymplig

Stumpig och otymplig är närvarande tillstånd idag. Trött ett annat. Sov tom en stund på min soffa under lunchen (jo jag har ett stort kontor), misstänker att jag är gravid ;-) Jag längtar lite efter min smidiga lilla kropp även om jag gillar kulan så är magen som en stenhård basketboll och bebben en riktig hoppjerka, det ihop med min allt gravidare hjärna gör att jag har svårare och svårare att fokusera. Glömsk kan ni alltså lägga till mina tillstånd. Skönt är att min gravidyoga börjar idag, har längtat. Jag yogade när jag väntade (och en massa innan) Kiddet också, helt underbara timmar att fokusera på sig själv. Plus att jag fick så bra styr på andningen, använde det massor under förlossningen sedan. Som sagt, det ska bli skönt.
Klänning Jackpot, kavaj Monki, skor Wera (de tycks ha fastnat)

snart spricker det

Knoppar, det är så fint, vackert. Utanför mitt kontorsfönster har jag en stor kastanj vilket är väldigt trevligt. Just nu är knopparna på den tjocka till bristningsgränsen. En solig helg på detta så tror jag att det finns gröna löv på måndag. Ååhh! Det börjar nog bli dags för en promenad till magnolian runt hörnet.

Sanna Lundell

Jag följer Sannas Lundells blogg på Mama med stor glädje (http://www.mama.nu/blogg/sannas-blogg), min beundran för hennes skrivkonst är stor. Hennes kille har gästbloggat hos henne i några dagar medan han är på Tahiti och drar sitt strå till stacken. Det sista inlägget han gjorde därifrån skar i hjärtat och jag har aldrig varit så glad över att jag redan är världsförälder.

"Nadile, 4 år och Gill, 14 månader, krossade mitt hjärta i dag. Nadile såg på mig på ett sätt som var mycket svårt att värja sig mot. En öppen, klar, oförställd blick som liksom bar på en fråga. Som om hon ville veta om jag hade svaret på varför hon var helt inlindad i bandage och variga kompresser. Det kändes som om hennes blick bad mig se till att de kameror vi hade med oss och riktade mot henne och de andra barnen skulle göra nytta. Att de skulle förändra. Jag ville hålla om henne men skadorna hon fått i branden efter jordbävningen gjorde att hon inte kan hållas om av någon på ett bra tag.

Jag sitter på knä vid Gill, hon är 14 månader och väger som en svensk fyramånaders baby. Hon greppar min hand ömsom hårt vädjande, ömsom lätt som en fjäril. Hon ser mig i ögonen och ler. Andra barn ligger helt apatiska och vaggar med huvudena, halvvägs in i dimman. Ingen mamma ser oss i ögonen. I morgon åker vi hem. jag och Allan och Anders. Barnen är kvar, kaoset likaså. Och regnet som är på väg. Gud hjälpe dem." (Mikael Persbrandt för Unicef)

Bli världsförälder du med, klicka in dig här och ta tag i saken; www.unicef.se
Nu ska jag klicka in mig och köpa några myggnät och 10 kg gröt.

onsdag 14 april 2010

Onsdag

Bäst idag var lunch-daten med Maken den käre och två fina kompisar på Swedish Taste, plus middagen med två andra raringar hemma hos oss. Tristast var en hel massa annat. Min egen enorma trötthet tex. Därför ligger jag redan i sängen och tänker släcka lampan nu.
Klänning fr H&M, vintage-trench fr Jensen, skor Wera.

tisdag 13 april 2010

nyanser i svart

Min arbetsdag avslutades med en inspirationssamtal som DIK arrangerade tillsammans med Filter och Berghs. Jag har varit på liknande grejer förut, detta var inte bästa gången. Men tjejen de pratade med var ju skojig, Cecilia von Strokirch. Fd biblioteksmedarbetare numera stå-uppare och pr-konsult. Intressant men en aning svåraplicerbart som inspiration, men som sagt underhållande.
Jag var helt ovårig idag, många nyanser av svart istället. Nog så fint. Klänning fr H&M, kavaj fr Monki och skor fr Wera

hahahahah

BästisKollegan tycker att jag ska sporta denna stil på nästa vernissage...... Då skulle jag se ut som....Ur-cellen Ellen, i klackar ;-)

Igår - en kväll utan uppkoppling

Det blev ingen dagens igår, utan nätverk inget bloggande. Större delen av kvällen hade vi inte ens tv.....och Maken var annorstädes. Jaha det var ju livat. Min underhållning för kvällen blev att försöka få ett alldeles för vaket Kid att sova. Hon hade somnat i sandlådan på dagis vid fyra-tiden och var alltså inte alls sugen på att sova vid sin vanliga tid. Det var jag sugen på att hon skulle göra. Fast det är rätt mysigt att ligga och filosofera och mysa med en treåring i sängen, inget att gnälla på liksom. 
På jobbet fick vi två premiärer avklarade igår, lunch i solen på vår bakgård och glasspromenad vid tre-fikat. Vårtecknen hopar sig. Jag vårade mig i min spetsprydda Madickenklänning fr Indiska, bälte med skinnrosett över magen fr H&M, mammas gamla Tenson-jacka och klackar fr Wera.

måndag 12 april 2010

kan inte vänta

Jag ser fram emot tvåan så mycket att jag känner mig helt pirrig. Precis som förra gången tänker jag varken förklara, försvara eller ursäkta vare sig mig eller filmen. Tyvärr kan jag inte få min jädra länkfunktion att fungera här på bloggen men här på You Tube finns ett klipp som fyller både mig och andra med goda förhoppningar.
http://www.youtube.com/watch?v=RsZEcn-yZ_Y&feature=player_embedded
Såg det på Lindas blogg (lindadarling.blogspot.com), tack för dagens "pick me up" Linda.

söndag 11 april 2010

en lyckans dag


Pjuh vilken fullspäckad dag. Vi startade vid 06:30 med födelsedagsfirande av ett morgonpiggt Kid. Paket och tårtfrukost, hur spännande som helst. Mellan 10 och lunch hängde vi på gården, Kiddet lekte med nya grejer och jag letade små försiktiga vårtecken bland bruna löv och vintertrötta gräsmattor. Sedan gick Maken och Kiddet på långprommis medan jag min vana trogen tog en välbehövd tupplur.
Efter vila och andra mysigheter stack vi till Universeum. Har ni varit där? Ett helt sagolikt kul ställe, för både kids och vuxna. Jag blir alltid helt förtrollad när jag är där. Alla dessa fantastiska miljöer som de byggt upp. Små ekosystem med otroliga fiskar och djur. (Kläder; Klänning fr Monki, under en annan klänning fr H&M, skor Wera)
Bara att få se ett lyckligt Kid försöka få klappa en stor orangeröd fågel är värt hela inträdet, eller när hon smyger i de mörka gångarna och spejar efter haj eller varför inte spänningen i hennes (och mina) ögon när vi tillsamman försöker klappa rockorna. Obetalbart!
Efter Universeum åkte vi till helgens andra bjudmiddag hos vänner. Där väntade vårens första grill med bubbel, ett glädjande besked, tårta och en vacker solnedgång. Bästa O hade styrt upp ett litet äventyr för Kiddet. Ett krabbspö i present och en hink med musslor. Så spännande för vår treåring att dra iväg över klipporna för att försöka fånga krabbor i skymningen. Tack O, underbart gjort.
Inte så trist vy va?
Kiddet hälsar och tackar för alla fina presenter och grattishälsningar. Standardkommentar vid synen av varje nytt paket var oh wow, ;-)

Emma och Malena

Butikstips! En fullkomligt strålande butik i Göteborg är charmiga Emma och Malena. Hela utbudet är underbart, både för han, hon och lite även för kids. Smycken, väskor, skor och kläder mm. Allt är fint och skapar habegär. Rekommenderas verkligen! 
Allt är även fint skyltat! Bilderna har jag lånat fr affärens blogg.
Kolla även in www.emmamalena.com
Jag slog till på en turbanliknande mössa.

Igår Lördag

En lång och lyxig dag hade jag igår. Jag gillar när det blir många olika delar på helgdagarna, då känns helgen lyxig och lång. Min lördag började med sovmorgon och familjefrukost. Sedan drog Kiddet och Maken till badhuset och jag drogo till staden. Kiddets presenter stod på agendan. Underbart att få en massa tid till att trampa runt på stan alldeles solokvist. Tyvärr var det även ett par andra Göteborgare som trampade runt i en soldränkt stad, det fanns inte en enda sittplats på något favvofik att uppbringa. Galet mycket folk som alla var galna av glädje för att solen äntligen tittat fram och uteserveringarna öppnat. Hur som helst, jag fick alla ärenden gjorda, både rörande Kiddet och mig själv. Väl hemkommen igen blev det en skön tupplur och sedan lite allmänt häng i lägenheten.
På stan trampade jag runt i jeansklänning fr H&Ms mamma linje, dansk vintage trench, barndomens utklädningsväska, scarf fr Burberry och skor fr Whyred.
Framåt kvällen piffade vi till oss lite och styrde kosan mot härligt vänhäng i Linné. God mat och rara kompisar fick avsluta vår sköna dag. Den uppfiffade versionen av mig hade på sig ett trikåfodral fr H&M och en för dagen ny scarf fr samma ställe, underbart mönster och ljuvlig färg, passar finfint till pärlorna tycker jag. På fossingarna kiklackar fr Wera.

fredag 9 april 2010

Fredagsfint

Detta var väl en vårfin trio. Eller egentligen duo, den där kostymklädde snubben i mitten var allt lite för monokrom för min smak, men kvinnorna, vilka donnor. Bara ben, något att se fram emot.
Här skiner solen, himlen är blå och Maken kommer hem idag! Trevlig fredag på er.

torsdag 8 april 2010

---

Bra flow på jobbet. Texter, motiveringar, utställningsbesök, produktionsmöte, bokningar och div andra grejer. Check, check, check liksom. Skönt och ännu bättre är att imorgon är det fredag. I helgen ska vi fira en treåring, tre år, svårt att fatta. Kul ska det iaf bli.
Ny blus idag, fr H&Ms Garden Collection, verkligen skön bomull. Extra plus för att den nog kommer att bli perfekt i sommar, efter bebben är ute. Jeansen är också fr H&M och klackarna fr Whyred. 

GRATTIS PAPPA!

Grattiskramar till käraste far i norr! 
Hoppas att du blir firad med både tårta och paket och att skjortan passar. 
KRAM / L

onsdag 7 april 2010

Solblekt

Underbart väder, verklig vår. I Göteborg öppnar uteserveringarna och människor sitter överallt och lapar i sig sol. Fortfarande känns ju varje dag som den enda soldagen någonsin så det är ju bäst att passa på. Jag var tvungen att hasta iväg på lunchen för att göra en mathandling, oftast inte en favoritsyssla men idag ett rent nöje. Trippa fram i vårjackan med solen i ansiktet, mmm, jag börjar tina upp. Tur det, för när magen blir tyngre och tyngre är det skönt med mindre kläder. Seriöst, min mage är som en stenhård, tung, basketboll hela tiden. Asjobbigt att gå runt med ju. Det är tur att det lilla pyret där inne är så livligt och ständigt påminner mig om varför jag kånkar runt på en basketboll. Blir roligare då.
Vissa dagar känner jag mig mindre snygg och vissa lite mer chic. Idag var en bra dag. Förutom min vida trench fr Mint&Vintage så har jag haft en klänning fr Gina Tricot (ett riktigt budgetfynd som inte blev snygg förän efter en tvätt, vid 30°), skärp fr Monki och skor fr Whyred.

fint tips

Tipsigt till er som har en midja;
En el flera fina broscher i midjan, endera på ett bälte ler som här, fästa i kjol-linningen.
http://karlascloset.blogspot.com

tisdag 6 april 2010

innan 05:00

Klockan ringde innan 5 i morse, det är rätt brutalt faktiskt. Vi flög ner från norr idag på morgonen, direkt till dagis med Kiddet, sedan jobbet. Full fart med andra ord. Nu är jag rätt mör och tänker stänga butiken för idag.
Mer bekväm än snygg idag. Tights och tröja fr H&M, Makens kofta fr Weekday, mammas gamla jacka fr Tenson, halsband fr Indiska och skor fr Whyred.