lördag 27 februari 2010

glider

Perfekt dag! Vi är alla lite halvslitna på olika sätt så det har varit skönt med en lugnare takt idag. Kiddet sov till 8:30, jag fick ligga kvar och dra mig ett tag till. Lugn, god frukost med harmonisk unge och rufsig Make. Bad, jag och Kiddet. Sedan en sväng på stan, lite shopping (en Fjällräven-kånken, jo till mig. Måste börja tänka på ryggen.) och god fika på Pour Bon medan Kiddet sov i vagnen. Sedan bokrea för nya böcker till Kiddet. Lagom tills vi skulle dra hem kom ett ganska försiktigt duggregn, bra där, ät upp vintern bara. Vädret lockade fram mina rutiga gummistövlar ur garderoben, köpta på Plantagen (Makens Hunters kan slänga sig i väggen). Kappa fr H&M, med en piffig gammal sidenscarf runt halsen.

Hemma har vi värmt oss med te och mys i soffan (och jag har vilat lääänge på sängen också). Slarvmiddag med räkor och avocado och nu Mello. 
Klänning köpt under förra vändan med bebbe i magen., fr Velvet. Då bodde jag för övrigt i Brighton, gillade mitt jobb men längtade hem. Under klänningen en tröja fr H&M med spets på axlarna.








Märker att jag använt mer smycken på sista tiden, jag är periodare på smycken fast oftast bara ett i taget. Men inte nu alltså, blandar hej vilt. Kul. Just det, läppstiftet och leendet är till lilla Mamma som ligger hemma i norr med Kiddets halsfluss. Eehh, sorry. Krya på dig Mamma!!!
Röda naglar fr Depend, ringen på giftasfingret är min 30-årspresent fr Maken, fr Börjessons Guld och Konsthandel. Runt halsen - ett stenkolshalsband fr Charlston i Haga, fågel fr Arena CPH plus mina vigselringar. I öronen presentpärlor fr Maken, också fr Börjessons.

Hoppas att ni också har en fin kväll. Speciell kram till sjuka Mamma och till vännerna A&N som villa bjuda in men vi var tristingar och bangade.



nya bloggar

Jag har lagt till två nya upptäckter på min blogglista. Coola http://recycleddarling.blogspot.com/ och http://karlascloset.blogspot.com/ som har den allra mest underbara stil och fina fotografier. Det är för övrigt henne ni ser på trappan. Kolla in!

fredag 26 februari 2010

Schas Ove, schas!
Haha, Solsidan!

en Lanvin-tjej

Hos Natalie Shutterman (på nätet) finns det fina bilder, varje bild är uppbyggd av ett enda märkes kläder och skor. Prada Girl, Marni Girl osv. Detta är min favorit, Lanvin Girl. Bilderna från butiken påminner mycket om hur kläder skyltas hos fantastiska Colette i Paris. Hur som, jag väljer att vara en Lanvin-tjej (ehum, kvinna).

fint och skirt

Åh vad dessa bilder andas vår, ljusa kvällar och en luft som är klar men inte kall. Snart, snart. Den första bilden kommer från en ny favorit, recycleddarling.blogspot.com och den andra bilden är från www.netaporter.com, en jacka i silke fr Camilla&Marc. Dreamy. 

kort och brett

Kotknäckt och mör, det är jag det. Min duktiga kiropraktiker Jonas tog verkligen hand om mig idag, nu känns det som om jag gått igenom en riktig work out. Det ska bli skönt att lägga sig ner ikväll ;-) 
Jag har på mig en klänning/tröja på mig i den allra skönaste modell, stor och vid men kort och liksom ihopgående längst ner så att det ändå blir en ganska smidig siluett. Med kilklackar och strumpbyxor känner jag mig riktigt jobb-cool och hur bekväm som helst. Klänningen fr H&M, skor fr Wera. 

på tu man hand

En liten önskan så här på fredagseftermiddagen. Som vanligt jag och Maken, gärna i Stockholm, eller varför inte Paris. Kiddet hos barnvakt som inte lämnar något utrymme för oro, typ MormorMorfar el FarmorFarfar. En tjusig restaurang som levererar mat beyond allt och som matchar min stil för kvällen. Sedan en föreställning...gärna opera el balett. Efter det tillbaka till ett fabulöst hotel för ostörd sömn och sovmorgon.
En lyxig kväll, det är önskningen.
Jag tror att Wivianne Westwoods röda blåsa skulle sitta som en smäck över min kula, pjucksen är Louboutin och ringen kommer från KyssJohanna. Fint som snus.

naglar


I kväll ska jag banne måla naglarna! Röda, bara så ni vet menar jag ;-)

torsdag 25 februari 2010

några fynd

Några av mina fynd idag. Like, like, like. Siefs bok var verkligen ett kap, en stor retrospektiv för 165 spänn. Han har fotat mycket mode och jag har ett par böcker till i det ämnet.....inte en samling ännu men det kanske blir ;-) Fin är den iaf.
Friedlanders Stems har jag suktat efter ett tag och nu på rean tog jag mig råd. Som en bakelse i pärmen, knallgrön på utsidan och knallrosa på insidan. Bilderna är stillsamma betraktelser av blomstänglar i glasvaser, låter kanske inte så upphetsande men det är så vackert.
















Bästa fyndet var denna lilla juvel. Beyond the Forest av fotografen Clare Richardson. Vacker och lite skruvad.
























Mer mode, fotografi kombinerat med illustrationer. Tex Peter Lindbergh tillsammans med Ruben Toledo eller Paolo Roversi med svenske (briljante) Mats Gustavsson.

röd

Kul, det är så kul att sätta samman utställningar. När man kommit så långt att det är dax att placera ut verk, då är det riktigt lajbans. Trots detta är jag riktigt trött och sliten. Gravid och en förkylning som ligger och gror tror jag, tur att det är fredag imorgon. En helg, helt ouppbokad. Dagen fick en härlig start, bokrea på bästa fotoboks och konstboks-handeln. Många fynd blev det. Denna dag fick även ett mycket trevligt avslut. Vi hade några vänner här på en halv-spontanare......eeh, om ni kollar Solsidan på tv4 så fattar ni, smärtsamt rolig igenkänningskomik. Hur som, vi hade några vänner här på vardagsmiddag. Hur skönt häng som helst, föutom att Kiddets humör är en aning.....låt oss säga pendlande :-) Men annars, en superhärlig kväll. Thanks. 

Svart tröja fr H&M, t-shirtklänning fr One Teaspoon, mammatights fr H&M och kängor fr Wera. Runt halsen en fågel fr Arena CPH.

onsdag 24 februari 2010

vab-mys

Jag vabbar halvdag i dag. En förmiddag hemmavid. Inte helt oangenämt faktiskt. Mysfrukost med Kiddet som fortfarande är rätt sjuk men ändå ganska pigg, lite lek med legot (alla djuren i vår legodjurpark är sjuka och brevbäraren hat skolat om sig till djurdoktor). Nu kollar hon Alfons (den bleka lilla filuren bakom tulpanerna, det är vårt sjukliga lilla Kid) medan jag dricker en kopp kaffe, kollar jobbmail, betalar några glömda räkningar, bloggar lite och har det allmänt trivsamt. Förnöjsamt. 

tisdag 23 februari 2010

klädd i h&m

Jag är så otroligt glad och nöjd med mina nya jeans. Banalt kanske men den som inga byxor har hon får ju gå med......ja ni fattar. Bra byxor (läs som är både sköna, sitter bra och är snygga) är det trixigaste för mig att hitta under graviditeten, men dessa är i det närmaste perfekta. Tack och lov för H&M i dessa gravidtider. Visste ni att Lindex slutat sälja mammakläder, vad är det liksom? Var inte det en av deras grejer? Nåja, H&Ms brallor räddar mig, när det gäller klänningar och tröjor klarar jag mig ganska bra med mina gamla grejer eller genom att köpa en storlek större. 
Alla kläder H&M, kilklackar Wera.

Härligt vit snö och blå himmel i Göteborg idag! Som grädde på moset blev jag hämtad av Maken på kontoret och slapp brottas på bussen hem. Kärlek. Även min kappa kommer från H&M, crappy kvalité i tyget som noppade sig direkt men modellen är oslagbart snygg och formen har hållit fint. Jag ska spara den och när jag är lite mer stadd i kassan, be en bra sömmerska att tillverka en "liknande", inspirerad av denna ;-) 
Skor - Whyred

i behov av

Saker jag saknar for the moment och i största allmänhet;
en midja
tungt rött vin
iskall champagne
studs i steget
en mute-knapp för att tysta div människors otroligt uttråkande konversationer i min närhet

måndag 22 februari 2010

Måndag


Blusjacka fr Acne, polo fr Indiska, halsband fr TopShop, jeans fr H&M och skor fr Wera.
God natt.

3 gott ur trist

Detta infernaliska snöande kan man ju tycka vad man vill om, själv är jag trött på det men även trött på att bry mig. Därför blir man ju lite extra glad när man kan komma på glada konsekvenser av trista grejer. Bra grej 1, våra mattor på kontoret fick komma ut i snön och blir riktigt rena och fina idag, tydligen det bästa knepet för att rengöra riktigt stora mattor. Perfekt ;-) 
Bra grej 2, snön gjorde det omöjligt för Mamma och Pappa att åka hem idag, bara att boka om. Resultatet blev en lyxig kväll till ihop. Inte så illa när man bor 90 mil ifrån varandra i vanliga fall.  Bra grej 3, snökaos i lokaltrafiken gjorde att jag inte tog mig hem från jobbet i vanlig tid, resultatet blev ett par riktigt fina jeans fr H&Ms mammakollektion.
För övrigt kan man ju se fina vintergrejer överallt om man ids kolla ;-)

du stackars barn

Någonstans gick söndagsnatt över i att vara måndag-morgon och nu sitter jag på kontoret och ska föreställa vara yrkesarbetande. Kiddet brottas med öroninflammation och halsfluss, vi brottas med Kiddet. Stackars unge, vilken helg, vilken natt. Skönt att Mamma och Pappa varit här hos oss så att dagarna kunnat innehålla lite vila för trötta småbarnsföräldrar. Puss å tack.

lördag 20 februari 2010

lördag och jag ser ut som spökplumpen

Jag bryr mig inte om OS. Phu, det var skönt att skriva. Just nu sitter Make, Mor och Far framför tvn och låter upphetsat över ngt, skidor no doubt. Väcker de Kiddet så låser jag in mig i badrummet och lämnar dem åt sitt öde. I´m just saying. 
Idag gjorde vi en snabb tur till stan och antikhallarna, vi hann bara med lite tittande innan de stängde, då blev det fika och sedan hem i snökaoset som vi kallar Göteborg. Här hemma har jag njutit av både umgänge, en alldeles för sen sovvila och massor av god mat. Sedan melodifestival (alltså seriöst Sverige, Timotej? Är i kloka eller...) och nu sitter jag alltså uppkrupen i min säng med stängd dörr och försöker förgäves stänga ute OS-ljuden där utifrån fanatikernas rum. Men glada är de verkar det som, kanske tog vi en medalj....eller var det en norrman som bröt?
Min stora mage är idag klädd i en gammal trasa från förra graviditeten, fr Soaked in Luxury, under en tröja fr Indiska till mammatightsen fr H&M
Fint är det i hallarna, krussidulligt och härligt.

fredag 19 februari 2010

konst och mig en masse

Idag har jag haft ett möte var 30 minut, portfoliogranskningar. 11 hann jag med innan det var dax att göra helg, lite vimsig i skallen blir man ju när man tittar på så mycket konst på en och samma dag. 
Jag gillar mina puffiga axlar så mycket att ni får en liten fotoserie att vila ögonen på ikväll. hahahaha
Spetsblus fr H&M, klänning fr Monki, skor fr Whyred och Makens klocka.
Här hemma har vi gigantomundomys. Vi njuter av att det finns en till liten kis i familjenF och jag kan inte bärga mig tills vi får träffa honom. All is well och fy fan vad skönt det känns. För övrigt är det underbart att mamma pch pappa är här hos oss och hälsar på. Tyvärr är Kiddet lite (ganska mycket) sjuk igen. Feber och ont i örat, stackars lilla. Natten blir nog lite si och så skulle jag tro. 

håller värmen


Lösningen när temperaturen vägrar stiga, och man själv vägrar täckkläder, stavas lager på lager. Endera kan man göra som jag oftast gör, ha många lager som inte syns eller så kan man göra det ännu bättre, som kvinnan ovan. Det är en konst att ösa på såhär och ändå få det snyggt och inte för mycket. Nedan, en kvinna till som fått till det med lagren. Både bilderna tagna av den fantastiska http://www.garancedore.fr/en/
En annan kvinna som ofta lyckas bra med just lager på lager är coola Cecilia Blankens som bloggar hos mama, följ denna långa länk så hittar ni en snygg outfit och hennes egna tankar om ämnet. http://www.mama.nu/blogg/cecilias-blogg/2010/02/05/lager-pa-lager-pa-lager-pa/index.xml

Hurra!

Ett barn har anlänt, vår fina familj har utökats med en liten pojke. En efterlängtad och redan djupt älskad liten knodd. Allra käraste raraste M&O, grattis. Väl kämpat vackra hjältinna! 

torsdag 18 februari 2010

styrka

Det pågår en kamp någonstans där ute i Sverige. Jag sänder all den styrka och kärlek som jag kan uppbåda. 

väder och perspektiv

Hur ska man kunna undvika att prata väder i detta land, jag känner  mig så otroligt frustrerad av all snö och nu kommer det mer. Kiddet hatar sin overall (vilket faktiskt drabbar mig), jag har svårt att styra vagnen i allt mörj som bildas av snön. Kiddet är för tjurig och oberäknelig för att vi ska kunna gå till dagis. Då kan jag riskera att måste bära en gå-vägrande unge istället vilket skulle vara förödande på min redan onda rygg och mina mycket trötta magmuskler. I natt ska det komma 10 cm!!! nysnö till. Please. Men men, snö är väl en värdslig sak egentligen, ett litet grus i min sko i det stora hela. Varje gång jag sätter gnäll på pränt så tänker jag på Perspektivet som brukar komma och sparka mig i arselet. Man ska inte klaga, I know. I samma stund som jag fått det ur mig så känns gnället så simpelt. Jag lever, har ett Kid och ett litet liv som sprattlar i magen, en Make som kommit hem (och enligt egen utsago köpt en jävligt dyr kräm till mig), en Mamma och Pappa som förmodligen stiger av tåget här i Gbg as I write, mm mfl. Det finns ju så många andra som kämpar, för stunden eller hela livet. Jag följer bloggen http://annajansson73.blogspot.com/ om Anna som kämpar för sitt liv, snacka om perspektiv. För några dagar sedan fick jag reda på att en person i utkanten av min vänskaps-periferi är sjuk och det finns inget att göra, 30 år med max 5 kvar. Phu. Ja, ni fattar. Då kanske man nästan ska glädjas åt sin lilla orsak till gnäll, vara nöjd med att snön och lite ryggont är mitt jobbigaste just nu. Kanske blir det tom ok att gnälla lite så där lagom då, lite bara, för att sedan skjuta det åt sidan med ett fnys över sin egen idioti. Jag tror inte på att trycka ner känslor, släpp ut och bli av med liksom. Dock ska man nog vara väldigt klar över att man sällan har det värst, kanske sätta in sig själv i något slags.....ja just det, perspektiv.

Just det, klänning i linne från H&Ms mammalinje, tights och tröja fr samma ställe, skor Whyred.

jag veeeet

Jag vet att det är helt heeelt fel att tycka så här MEN de är så himla stiliga ihop, Ashton och Demi. Ja ja, hon är helt stel och säkert superfixad och säkerligen alldeles för smal för de flestas tycke och smak .........å hela baletten och allt det där, men jag tycker att hon är snygg. Att just denna bild fick en plats i inspirationsmappen är så klart på grund av den svarta helheten. Gillart. 

i lånta fjädrar men mina skor

Igår när jag satt i sängen, precis när jag skulle lägga upp detta kom en yr hostande Kid vinglandes in till mig med sin kudde under armen. Det var bara att slå ihop och släcka lampan. 

Maken är annorstädes så jag passade på att låna hans grejer ;-) Lite preppy...om det nu går med gravidmage? Haha. Hur som helst, jag snodde både skjorta och klocka. Skjortan är från Tailor Store, som syr upp skjortor på måttbeställning, både för dam och herr. För övrigt var jag svidad i min röda cashmerekofta fr Acne, mammatights fr H&M och kilklackar fr VOX.


Klockan köpte jag själv till Maken i julklapp, en schweizisk 5o-talsklocka fr Antikhallarna. Jag  gillar att ramen är silver men att visarna mm är guld. 

onsdag 17 februari 2010

Grattis

Update; har precis fått rapport på att de storkoser sig tillsammans. Precis som de ska! 

STORT GRATTIS!, till en norsk bloggkompis som blivit med bebbe alldeles nyligen! 
http://grommis.blogspot.com/ sig tillsammans

TJOHO!

bloggar på lunchen

Så här får det bli. Jag 50 år. Ni anar inte hur mycket detta tilltalar mig. Inte helt olikt en stil som jag anammade för ett par år sedan. Mycket vida byxor med långa smala kjolar eller tunikor över, stora hårknutar. Men denna kvinna ser även så där prefekt blek och osminkad ut plus att hon har the power of THE glajer. Jag förstår att vissa av er inte fattar alls vad jag babblar om när jag håller på så här medan vissa fattar precis ;-) Bertie?

tisdag 16 februari 2010

en tis-dag

Update; Ingen feber.

En list-dag, en springa hit och dit-dag, en lunch på stan med ypperlig gravido-dag, en välj och vraka bland bilder-dag, en jag surar lite över utebliven semla-dag, en trött pga för lite sömn-dag, en jag är så glad att mamma och pappa kommer snart-dag. 

Just nu sitter jag med ett hostande och snorande Kid i soffan. Misstänker feber men får inte kolla. Väldigt bestämd i denna fråga är hon. 
Jag har på mig en urgammal spetsgrej fr H&M, gillar de överdimensionerade puffaxlarna, tisha fr Monki, mammajeans fr H&M och skor fr Wera. Halsband fr Indiska.

Det blev fint ihop, spetsen, det slitna guldiga trycket och halsbandet. 


måndag 15 februari 2010

rubrik?

Det finns inte alltid någon bra rubrik, och inte alltid så mycket att säga heller. Måndag på kontoret, ny praktikant, redovisning av handkassan (oohhh), både hämtning och lämning, trött unge med svåra trots-tendenser, tidig kväll för tidigare nämnda Kid, kravmärkta jordgubbar och lite jobb i soffan och om orken finns - ett bad innan sängdax. 
Rörigt mönstrad tröja och mammajeans fr H&M, höga klackar fr Whyred.

nytt

Ny dag, ny vecka. 
V 20 för mig och lilla-livet (arbetsnamn).

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägsNu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och luktÄntligen kan barnet höra och känna igen din röst.
Ok, bäst att prata lungt och harmoniskt nu då ;-) Skulle även vilja påpeka att så där pluttig mage har minsann inte jag. En pappa på dagis frågade om det började dra ihop sig snart? Hoppa upp på ett kvastskaft och snurra....sa jag inte men tänkte.

OBS Det är inte tjejen på bilden som skrivit brevet......

söndag 14 februari 2010

Grattis till bäste Svärfar i norr

Svärfar fyller år! Grattis käre Du! Kram.

Yes, gårdagens bordsdekorationer blev ett nytt litet arrangemang för sovrummet.

Alla hjärtans

Makens sovmorgon, således min tidiga. Men Kiddet skötte sig exemplariskt och jag fick sussa ända till 07:30, underbart. Då är man ju knappt sömnig när man stiger upp. Jag städade i ordning köket medan maken och vår gäst sov, de ihopsamlade bordsdekorationerna blev ett fint stilleben alldeles av sig själv. Efter frukost hade vi lek-date i pulkabacken med Kiddets kompis. Svinkallt och friskt. Semlan satt som en smäck efter det.






















She´s so serious.....el sur ;-)
Efter seriös vilning åkte vi en snabbsväng till Bästiskollegan för att kolla in deras nya (stora) lya. Nice!
Jag har trampat runt i ett nattlinne fr Rykiel för h&M, tisha fr Lager157, jeans fr H&M och skor fr Whyred.

dinnerparty

Igår hade vi goda, goda vänner på middag. En långväga gäst som sov över (jag älskar när vänner sover över) och två andra som vände hemåt på natten. Vi bjöd på trerätters och om jag får säga det själv så blev allt så jävla bra. Rårakor med löjrom till start, lamracks, saltbakade potatisar och rosmarinsmör till varmrätt och en helt ljuvlig ungsbakad chokladbakelse med jordgubbar till dessert. Dagen gick åt till att organisera för kvällen plus en liten vända in till stan. Jag var lite Madicken i min spetstunika fr Indiska, tröja fr H&M och kängor fr Wera.
På kvällen svidade jag om för midagsbjudningen och Mello part 2, till klänning fr Tiger och mammatightsen fr H&M.

fredag 12 februari 2010

Swedish Taste - guldkant på en fredag

Först och främst, kolla in armbandet som bästa Bertie hade på sig på vår gemensamma lunch på Swedish Taste. Hon har precis varit i Paris och passade på att shoppa denna lilla accessoar hos Margiela. Alldeles coolt, fint och perfekt att matcha med en strikt kostymstil. Ser ni att det är som en stor klockram.
En riktig njutlunch blev det, Maken, vänner och Swedish Tastes goooda mat. Själv fick jag en tvårätters. Kräftsoppa m pilgrimsmusslor och tryffelrisotto. Ooohh! 

kaxiga klackar på

Att jobba på fredagar är aldrig så tungt tycker jag, ett nöje, man vet att helgen ligger där och väntar, alla är lite extra glada, har man tur har tre personer tänkt på fredagsfikat ;-) och har man lika tur som jag så lunchar man med Make och fina vänner. 
Bokmanuset är ju lämnat nu så om gud vill och brallan håller så bör vi ha en bok framåt mars. Igår valde vi bild till affisch och vernissagekort. Check! Nå då? Jo, idag har vi börjat välja bilder till utställningen som boken handlar om, planera väggar, färger osv. Kul jobb! Men nu är det heeelg! Jag sitter parkerad i soffan, proppmätt efter hämt-tai men ändå ätandes cocktailtomater. (Craving)

Som vanligt är jag klädd i H&M och Whyred.

min höst?

Nä men dra mig på en vagn så fint detta var. Jag kollar sällan visningar och läser inte heller recensioner av dem som olika bloggare gör. Ids inte, känns oftast inte som det berör mig....ännu. Inspirationen för mig kommer oftast då jag ser ngn "verklig" person bära kläderna el trenden eller om ett magasin gör ett väldigt bra modereportage, då blir allt mer tillgängligt. Men ev en slump så har jag ramlat över, den för mig hittills okända men för resten av världen säkerligen superkända, designern Richard Chai Love. Så fint och underbart. Vackra tyger, sköna slappa snitt, långa kjolar, fladdriga brallor och lager på lager. Så här får gärna min höst och nästa vinter se ut. Lite Virginia Wolf över det tycker jag, lite oj jag slängde visst på mig nattlinnet över kostymbrallan plus mormors kofta. Det ser underbart härligt ut att liksom bara svepa omkring i....när jag är föräldraledig i höst, i mitt sommarhus vid kusten, till gummistövlar. Ok!