lördag 31 oktober 2009

en liten grej till

De verkar ha köpt samma och den är fin. Lite gammaldags feeling och pudrig glamour, att matcha med jeans och flätor är klockrent.

photo both

Som skrivet, Maken är ute och rumlar och jag hänger i soffan. Skönt. Dagen har varit fylld av barngympa, fika på stan och takeaway-middag hos grannarna. I morgon är en annan dag men idag har jag varit mjuk och skön i min sammetsklänning fr H&M, tröja fr Velvet (haha det var ju lite kul) och jeans fr Acne.
Nighty night.

en svängom

Jag har precis njutit av Michail Baryshnikov och Anna Lagunas underbara dans i föreställningen Ställe. Pur njutning att titta på. Mats Ek har koreograferat. Föreställningen hade premiär i Stockholm i våras och jag hade verkligen velat se den. Jag är på inga sätt någon expert på dans, Baryshnikov känner ju de flesta till men Ana Laguna var för mig helt okänd tills min käre svåger nämnde hennes namn. Den käre svågern är dansare och min enda koppling till den delen av kulturen men det är ingen dålig koppling det inte. Hur som helst, tack SVT för fin lördagsunderhållning när man sitter mol allena och Maken roar sig på lokal. Hehe, bara testar hur det smakade med lite bitterhet så här å kvällskvisten. Not for me thanks.

fredag 30 oktober 2009

en halv dag blev hel

Skön dag!  Vi jobbade bara halvdag på vårt kontor. Vid lunch blev jag upphämtad på jobbet av Maken, vi snabbstrosade på stan och lunchade på Sense med bästa Bertie innen vi drog och hämtade en nyäten och nysoven Kid. Resten av dagen ägnades åt familjemys, helghandling och matlagning. Det är så fantastiskt höstigt och fint överallt nu. Vi avslutade kvällen med att se Änglar och Demoner...i sängen. Sa någon fredagsmys ;-)
Som en riktig liten kulturtant i helsvart har jag sett ut denna dag. Kappa och byxor fr H&M, skor fr VOX och blus fr Lindex.

torsdag 29 oktober 2009

i all enkelhet

Inte så vanligt men idag blev det sneakers på kontoret. Fötterna fattade ingenting i morse. Dojorna kommer fr Lejon, tröjan fr Weekday och jeansen fr Cheap Monday.

dagens

Kanske blir detta något återkommande, jag ser ju många fina. Dagens fina vernissagekort kommer från Luxemburg. Italienskt fotografi. Om resten är som detta så skulle jag nog gilla det skarpt.

perspektivet på allt jox

Jag har vetat om hennes blogg länge, Lotta Grays, som bloggar som Vimmelmamman på adressen 
http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/index.html Som sagt, jag har vetat om bloggen länge men hållit mig därifrån, viss om vetskapen att när jag väl klickade mig in så skulle jag vara fast. Lotta Gray drabbades av cancer förra året. Hon har en son och en man och kämpar mot sin cancer. Det är svårt att läsa hennes ord, svårt att ta till sig den alltid närvarande döden. Svårt att slängas mellan inlägg som handlar om det allra största och svåraste till det som handlar om vardag, väder och vind mm. Med svårt så menar jag svårt för mig att ta in hur hon orkar. Så nu finns hon i mitt medvetande, jag klickar in varje vecka. Jag oroar mig för vad jag ska få läsa och ibland känner jag gråten i halsen, för att det är fint och ibland för att det är hemskt. Varje gång jag varit och hälsat på i hennes blogg känner jag mig lycklig för mitt liv, lycklig för kärlek och lycklig för vänner och familj. Hennes blogg ger mig perspektiv på saker och ting och jag får inspiration. Det är faktiskt nästan aldrig så illa som jag/du trott. Tänk nu på det, alla ni och vi som pustar och suckar över extrakilon, spänningshuvudvärk, mathandling, matlagning, ont i foten, dåligt väder, varför är det alltid jag som måste...., fan vad jag får vänta på maten, lera på rena golv, stök, spilld mjölk eller vad det nu månne vara. Känn lyckan i livet.

onsdag 28 oktober 2009

installation

Fotade en rolig installation på Götaplatsen när jag gick hem. Tror att den heter Det Goda Livet. Allt i containern är till salu. Hur namnet och detta hänger samman har jag inte riktigt koll på, kunde inte hitta så mycket info. Men det såg både kul och fint ut med ett litet finrum bakom Poseidon. Kul konst, konst är kul.

allt möjligt

Ibland vill man inte ha en enda sak i sin garderob, bara gå omkring och ha något luftigt och skönt på sig. Jag gjorde en räd i Makens garderob och knyckte en av hans skjortor, matchade med tights och kängor plus mitt rosetthalsband från Urban Outfiters. Jag har känt mig ljuvlig och pytteliten hela dagen.












En hit och dit dag har det allt varit idag. Jag rände ner till stan för att besöka underbara Engelska Tapetmagasinet, tyvärr inte för att kolla in deras fantastiska utbud av extravaganta tapeter. (Jag gillar mustiga saker som den som jag klippt in bakom loggan, fr William Morris.) Därför kändes det extra trist att kolla in deras utbud av brunbeige väv. Uääk. Det är till en installation hos oss under senhösten. Än mer irriterande var att vävtapet av 70tals stuk numera kostar skjortan. 2000 kr rullen. Va? Jag traskade hemåt ganska sur och trumpen över detta faktum. Men som tur är har jag en kollega med en sparsam make, han hade minsann kvar den äkta varan från 70talets husrenovering. Jiho! Innan jag traskade hem så där sur och trumpen så tröstade jag mig med en lyxig ensamlunch på G Chocolat. Det var allt ett ljuvligt litet ställe, jag vräkte i mig en ljummen getosts-toast. Ååhhh, kanske jag råkade låta lite när jag tog första tuggan ;-) Denna gången hann jag inte med någon choklad men jag kommer tillbaka...... Jag gillar verkligen att få äta el fika själv då och då. Ett oläst magasin, en skön stol, 30 min egen tid och mat/fika/en espresso gör underverk för livskänslan. För övrigt har jag postat kontrakt, bokat tågbiljetter, fått en kontaktperson på Kinnarps, kollat in kollegans nya glajer (nice) och hängt i utställningsbygget. Hit och dit dag.

från Japan

Se ett sådant fint inbjudningskort det damp ner hos oss idag, alldeles sirligt och fint. Jag är verkligen såld på mönster. Utställningen är i Japan.....blir nog lite svårt att klämma in, men kortet var ju alldeles underbart i sig.

tisdag 27 oktober 2009

frida

Henne gillar jag, Frida Giannini. Power!

blek i höstsol


Maken är på resande fot så jag och Kiddet huserar själva här hemma. Det är allt bra tur att vi inte gör det för jämnan, vi stökar ner något så infernaliskt. Överallt! Haha, det är ju inte klokt.
På jobbet har jag skrivit två kontrakt, slutfört ett tredje och gjort klart en ekonomisk rapport. Inte de allra mest hisnande uppgifterna i konstfabriken men ändå ganska tillfredsställande att klara av. Samtidigt river vi utställning och planerar nytt. 
Jag har jobbat i grå kortärmad collegetröja fr Monki, jeans fr CheapMonday, skor och jacka fr Whyred och broscher som en gammal kollega gett mig. Hepp.


måndag 26 oktober 2009

brosch

LindaK hade en mycket fin stass på sig i dag, pricken över i var broschen, en camé. Det slog mig, jag har ingen, vill gärna ha en, en gammal. Jag fyller snart år..... Hm, nu läser ju inte Maken min blogg (I know, galet men sant) men ni som känner honom kanske kan tipsa om min önskning ;-)

söndag 25 oktober 2009

Sköna söndag

Sovmässigt har det verkligen varit en ljuvlig helg. Kiddet har haft den goda smaken att sova till 8 i lördags och till 8.30 idag (alltså gamla tiden, så vi klev upp 7.30 men mer mycket mer sömn i kroppen än så). Underbart för alla inblandade. Förmiddagen har spenderats hos två raringvänner, de bjussade på brunch de luxe, verkligen de luxe. Allt fanns, inklusive helt fantastiska amerikanska pannkakor som jag vräkte i mig med honung på. Värdinnan  fick ett knippe blommor av de allra underbaraste kulörer och värden fick en prasslig påse fylld med hallongrottor, eller som Kiddet kallar dem, hallongrodor. 
Kiddet somnade i bilen hem, just nu sussar både hon och Maken men de måste nog vakna snarast om det ska bli någon ordning på allt ikväll. 
Jag kör med lite missmatchat lager på lager idag. Sidenjacka av märket Ernest som jag fyndat i Paris, sidencrepe-blus fr FilippaL, jeans fr Acne och gårdagens kängor fr DinSko. 






















I håret är det premiär för min skinnrosett fr Prada. Köpte den i Italien förra hösten men har liksom inte kommit på hur jag skulle ha den. Detta blev ju toppen tycker jag. Lite på sniskan sådär.

lördag 24 oktober 2009

helg

En helt lugn lördag, inget stort inplanerat. Bara familj och mys. Gympa med Kiddet på förmiddagen och ett fika med vänner på eftermiddagen sedan lagade Maken asiatiskt till mig. Nu har vi precis sett en film och tänker krypa till kojs. Lugn lördag.

Lördagsmysig i stickat fr H&M, jeans fr Acne, kängor fr DinSko och kappa fr H&M

fredag 23 oktober 2009

gamla spetsar

Så glad jag blir när man hittar helt nya kombinationer i sin garderob. I går kväll när jag hängde fram dagens kläder så testade jag detta ihop, min H&M tunika och nattsärken som typ mammas farmor sydde och hade för läääänge sedan. Otroligt fin är den, i bomull med fina små spetsar på. Det blev helt perfekt att ha den under och bara låta den synas lite nedaför fållen och i ringningen. Det är lite amish-Madicken-feeling över stassen, tycker ni inte? Jag har minsann känt mig fin hela dagen. Kängorna är DinSko.
För övrigt är det fredagskväll och det känns lovely. Bye bye.

torsdag 22 oktober 2009

en knyckt liten lista

I morse på jobbet upptäckte jag att jag och LindaK tänkt lite lika när vi valde ur garderoben idag, jag förstärker stalkervarningen med att knycka hennes lilla lista och göra den till min. 












Roliga - Spontanlunchen med Maken
Trista - försäkrings-års-rapporten
Räddning - att jag är halvvägs igenom den
Goda - clementinerna
Klackar - Whyred
Lunch - caesarsallad som var god tills jag upptäckte att de lagt pasta i den. Pasta?
Butik - en snabb sväng på mitt H&M
Stadsdel - innerstaden och Eriksberg
Klänning - H&M
Saknad - kollegans glasögon
Väder - höstig sol
Allmänna tillstånd - obestämbart
Kändis-look-a-like - har inte sett någon som liknar någon annan
Post - 50:- rabattcheck fr H&M, jihoo. Mama´s buying a bran new.......socka

Tröja/klänning och tights fr H&M, skor fr Whyred och halsband fr H&M tror jag

6 par

Jo det är nog en samling, men alla används faktiskt, vissa oftare än andra dock. De översta är de senaste tillskotten, svarta plastbågar och guldiga piloter. Båda köpta på nätet hos FavOptic. 



































De jag använder mest är nog de bruna plastbågarna, de känns alltid rätt, än så länge. 








































De fyrkantiga i guld är mina terminalglasögon och sitter alltså bara på min näsa framför datorn.

höjning

För att höja glamour-faktorn på den här torsdagsmorgonen som ärlig talat känns lite grå läger jag upp en dubbelbild av en glittrig Emma Wattson. Det skulle vara kul med lite gala att se fram emot, så brukar det ju vara denna tiden på året för mig. Inte i år, vår årliga bankett är inställd. Först kändes det skönt, nu känns det omåttligt trist. Nåja, vad är väl en bal på slottet....

onsdag 21 oktober 2009

lite kallt va

Ok, nu börjar det bli lite i kyligaste laget att fota utomhus men vad gör man inte för en fin bakgrund. Igår var en helt vanlig hektisk dag helt enkelt och jag klädde mig i blus i sidencrepe fr FilippaK, cashemerkofta fr Acne, jeans fr DrDenim och pumps fr H&M. Blusen är underbar men alltid när jag har den så tänker jag halvvägs i i dagen att jag borde ha matchat den med ngt ruffigare. Alltså typ slappare jeans, det är npg den höga halsknäppningen som gör att allt blir väldigt prydligt. Testar nog igen senare i veckan....med mina tuffa brallor.....;-)

tisdag 20 oktober 2009

denna dagen, ett liv

Först var det som ovan på kontoret men ett krassligt Kid behövde hämtning tidigare från dagis och då blev det som nedan. Kram och mys, lego, böcker och ett lite lugnare tempo. Visst har hon en fin liten tavelvägg mitt Kid, jag gillar speciellt den omtolkade Grindslanten. Nu nattas hon av Maken och jag tänker kolla in Mentalisten medan jag njuter av mammas bullar som hon lämnade efter sig i frysen.

Kavaj fr TopShop, vid siden-tisha fr H&M, jeans fr CheapMonday, stövlar fr Weekday Vintage, handskar fr Monki och halsband fr TopShop

måndag 19 oktober 2009

detalj - herr

Fin detalj på kompisens skjorta i helgen. Så lite som gör hela grejen liksom. Riktigt snyggt! Heja.

en helg

Det var som sagt en grymt intensiv lördag. Efter allt jobbande blev det lyxkrog och sedan festligt värre på Ss 30-års fest. Galen dans, bubbel och bugg. Jag var väl bevakad på dansgolvet ;-) Hur kul som helst hade jag iaf, underbara vänner som jag älskar att hänga med. Både Maken och jag var ganska trötta på söndagen, som tur var så har vi haft bästa mamman och pappan här hela helgen. Barnvakt är verkligen grejen och Kiddet älskar verkligen att få vara med mojmo och mosha. Puss på er!

för många dagar sedan

Jobbarlördag i rosa tisha fr H&M, scarf som kompis köpt hem från Indien, byxor fr H&M och skor fr Vox. Jobb jobb jobb, sedan blev det party.

lördag 17 oktober 2009

party

Nu drar jag och mina nya glajor ut på stan för dubbelparty. Först lyxig middag på Fiskekrogen och sedan 30-fest för en super-duper-donna. 

i smyg

Jag får små uppdrag då och då, som nu. Då kan jag även passa på att smyg-blogga lite. 
I förrgår försökte jag mig på creme brulé igen, med mycket bättre resultat än förra gången. Jag testade andra formar, nämligen Kiddets lilla leksaksservis fr Ikea. 
Hur gulligt blev inte det då. Leila skulle inte gjort det bättre. Verkligen pastelligt och fint. I kopparna trängs sommarens blåbär från norr.

ofokus

Bussy dag igår, fullt ös kan man säga. Till sent. denna stass är alltså gårdagens. Blus fr Monki, jeans fr Cheap Monday och pumps fr H&M
OCH nya glajer fr FavOptic

Jag jobbar hela dagen, under cover ;-) Det är jag och James.

torsdag 15 oktober 2009

höst i staden

Härlig dag i staden. Jag har haft på mig mina fluffigaste byxor fr Monki, polo fr Indiska, halsband fr TopShop och skor fr VOX. 
Det var krispigt, klart och vackert när jag promenerade genom parken till ett symposium på Gbg universitet, bland annat lyssnade jag på en rolig fotohistorisk föreläsning av en snubbe som förutom att vara riktigt smart eller i alla fall ville att vi skule tro det såg ut som och lät som en blandning mellan Woody Allen och Dustin Hoffman. Underhållande på mer än ett sätt ;-)
Gbgs universitets huvudbyggnad (fr 1907) är väldigt vacker, riktigt fina mosaiker i både entrén och i den imponerande aulan. Titta bara! Farbrorn bakom mig är en av universitetets importanter, vilken lade jag inte riktigt på minnet. ;-)


onsdag 14 oktober 2009

trött

Vissa dagar är man tröttare än andra. Denna dag en tröttare dag.
Klädd i höstfärger, klänning fr Monki, stickad väst fr Maria Vesterlind, mammas gamla stövlar och skärp fr Monki. 

Nighty night

tisdag 13 oktober 2009

hälsan själv

Innehållsrik dag, doktorer, nyhängningar, texter, bordsreservationer, trubbel och annat stuff. Jag har svansat runt i min svarta blus med volang från Burberry och jeans fr Acne, skor VOX. 

Nedan ser ni två bilder ur inspirationsmappen som gjorde att jag kom att tänka på min gamla kappa. Det är fint att vara slapp i ngt som är ganska strikt tycker jag.