onsdag 30 september 2009

2 x kavaj och stövlar


En lång dag, kul dag. Roligast var lunch och kväll. Lunchen för att jag spontanshoppade ett par grymt fina budgetbrallor, plus ett par korta mocka/skinnhandskar i en modell som jag sökt efter. Så där riktigt handledskorta. Kvällen för att vi höll i ett arty event som blev så bra och lyckat. 
Imorgon flyger jag norrut, elda brasa och kura skymning, dricka rött och äta gott. Det blir så mysigt.

Klädsel; Kavaj-Acne, stövlar-Whyred, klännning-Acne, mocka/skinnhandskar-Weekday, halsband-Indiska, klänning kväll-Monki

vackrast när det skymmer

På det vackra bröllopet i lördags spelades Jag har gått inunder stjärnor, framförd av Bo Sundström och Frida Öhrn. Det är ju verkligen en av de vackraste visorna. Från början är det en dikt av Pär Lagerqvist (den store). Fin så det svider lite långt där inne i hjärteroten. Har ni lyssnat, jag menar verkligen lyssnat? Gört! 
http://www.youtube.com/watch?v=H7SkLq_qhP0
Som vanligt när jag hittar el återfinner musik som jag gillar utvecklas en fixering och jag måste lyssna igen och igen. Så idag är det jag Bosse, Frida och Päran som hänger.

tisdag 29 september 2009

sent

Det är sent, jag är trött å halsen gör lite ont. Planen är att sova bort det.

På mig idag var en svart tunika fr H&M och mammas gamla stövlar. Svart och fint, helt enkelt.

måndag 28 september 2009

Räddat liv

Spännande dag. Vi har haft livräddningskurs på jobbet, en superseriös. En halv dag höll vi på, gick igenom det mesta. Till och med hjärt-startar-maskinen. Väldigt spännande och ganska läskigt eftersom man tänker på de verkliga situationerna som man övar inför. Hua, måtte man slippa. Resten av dagen bara gick i ett flygande fläng. På lunchen passade jag på att höstbona mig själv. Köpte vinterjacka, tjocktröja och en hel uppsättning av strumpor och strumpbyxor. Jag är kittad. 
Nu är jag hemma, har käkat och försöker just nu övertala Kiddet att hon måste kliva upp ur badet. Såklart vägrar hon, hon håller ju på att laga mat, tvätta en handduk och skälla på sin låtsaskompis. Fullt upp.

Kläderna idag var Tröja fr Monki, chinos fr H&M, kängor fr DinSko, kappa fr H&M, halsduk fr Hemslöjden

Måndag!

Godmorgon på er! Jag känner stark pepp inför denna kommande vecka. Inga stora grejer på G men ändå. Ett artisttalk att se fram emot, kanske en trevlig lunch och en härlig avslutning på veckan - långweekend i norr. Maken och Kiddet drar upp med tåg på ons jag tar flyget på tors. Lovely!
Med denna detaljbild i ljuvliga färger, som 
jag hittat hos Jak&Jils gästspel på style.com, säger jag trevlig måndag.

söndag 27 september 2009

Hotelfrukost


Mycket smart drag av oss att åka hem någorlunda tidigt från bröllopet igår. Det är underbart att vakna utsövd, ta ett bad och sedan vräka i sig en härlig hotellfrukost innan tågresan hem.
Idag har jag varit slapp och bekväm i tisha fr Monki, makens avlagda kofta, chinos och pumps, allt fr H&M.

Höstbröllop

Så vackert det var, hela dagen. Solen sken, luften var klar och krispig och löven var färgade i alla möjliga röda och gula nyanser. Vi stod på en höjd högt ovanför stan, vattnet glittrade nedanför. Så började musiken, Bo Sundström och Frida Öhrn sjöng Jag har gått in under stjärnor, och så kom dom. Ett av de allra vackraste brudparen jag sett. Han var stilig och hon var överjordiskt vacker, lång böljande klänning, svart 20-tals frisyr med hårsmycke och en vacker tunnstickad ullsjal över axlarna. Så fin att det högg i hjärtat.
Middagen var superb, gästerna glada och fina och mitt uppdrag som toastmaster var enkelt att genomföra. 
En sagodag!
Tack vännen.

Höst-stass

Min stass från  i går kväll har ni ju redan sett en gång, fast med andra tillbehör. Det är verkligen världens bästa festklänning, mjuk, skön och snygg, fr H&M. Till det har jag skor med nitar fr DinSko, glittrig clutch fr H&M och en liten hatt-hår-sak fr norska www.byjahren.no 
Jag kände mig perfekt stassad för ett höstbröllop!

Lovely lördag


Så härlig det kan vara ibland, när vi lyxar till det lite och bara unnar oss. Vi lämnade Kiddet hos Bästisen, satte oss på tåget och sov oss till huvudstaden. Checkade in oss på Story och gick direkt till restaurangen för en sen brunch. Hummersallad och avocado med krasse på mörkt bröd skjöldes ner med blody marys och champagne. Efteråt blåbärspankakor med vanilj-creme fraiche. Sedan ett skönt bad på fina rummet. Aahhh! 

fredag 25 september 2009

Fredagsfina slappisar

Sköna stilar som jag inspireras av. Avslappnad coolhet när den är som bäst. Fler slappa byxor och annat åt folket. Folket är alltså jag.

imorgon hatt

Imorgon har jag den stora glädjen att få vara med när en gammal kär vän gifter sig med sitt hjärtas kär. Jag är dessutom förärad rollen som toast master. Då måste man ju vara lite extra fin, klänningen blir en upprepning men med andra skor och även en liten smula. Inte lika extravagant som SJPs ovan men ändå fin. Förutom ett bröllop får jag och Maken en natt på hotell för oss själva och om vi hinner även ett vernissage mellan hotel-incheckning och bröllop. Kiddet får stanna hos Bästisen en natt. Tallyho!

Böcker å annat skoj

Vilken galet fullspäckad dag det var igår. Möten, presskonferens, bokmässa och middagsbjudning plus en massa trix med budgets och olika grejer. Jag stöp i säng.

På dagen klädd i klännng fr Åhlens och mammas hamla skinnstövlar, på kvällen blus fr Burberry, jeans fr Cheap Monday och skor fr DinSko.

onsdag 23 september 2009

Onsdag

Planeringsmöte, budgetar, visioner och mål, glöm för all del heller inte strategierna. Det var dagen det.
På mig min urgamla tröja fr 5e klass tror jag, kjol fr Lindex och kängor fr DinSko.

Imorgon blir det en dubbel-outfitsdag. Fullspäckat schema alltså. Mer om all då.
Over and out.

tisdag 22 september 2009

Chanello!

Idag känner jag mig en smula Chanel, kanske mer Lagerfeldts Chanel än Cocos. Men fick iaf med både pärlor, rosetter och en dräktjacka. Kände även för att testa lite lager på lager, har haft bilden längst ner i min inspirationspärm länge. Riven ur Damernas förra hösten. Min version av Chanel är en kavaj fr TopShop, mammas gamla kråsblus, stickad väst som jag har lite omlott fr Maria Westerlind, sametsskärp med rosett fr H&M, jeans fr Acne och pumps fr H&M. Pärlhalsbandet har jag trätt själv av gamla pärlor och glaspärlor och broscherna är secondhand. 


Dagen då, tja, jag träffade en person som jobbade med kultur i Japan, han hade inte haft semester på 10 år. 10 år! Men nu var han ledig sa han. Hur länge? Jo ca 2 år. Men herreminje hur olika livet kan vara. Det var idag det.

måndag 21 september 2009

Lite höst iaf


Typisk måndag för mig. Lite stressad över allt som skall få plats i veckan, glad över roliga planer och ganska trött. Det tar på krafterna att ha husmors-semester. Hehe.
På jobbet har jag hunnit med både kontor och en föreläsning av fransk smarting. Här hemma har jag pysslat med min garderob och lekt med Kiddet. Nu väntar ett par timmars jobb om veckan ska gå ihop. Det står roligheter som bok & biblioteksmässan, förlagsmiddag och ytterligare en Sthlms-tripp på agendan denna vecka och ska man hinna med sånt jobbkul så måste det allt kvällsjobbas lite. Jag körde på en lagom höstig stil idag. Svart klänning fr Whyred, cashmeretröja fr Prada och stövlar fr Whyred. Scarfen kommer fr Zara herr. Det är snyggt när hösten har kommit så pass att man kan ha en stickad tröja utan att förgås. Bilden nedan har jag knyckt fr style.coms nya gatu-fotograf, han har även bloggen jak&jil. Fint med stickat, läder och skirt kjoltyg.

30 årsfest


Ett hejdundrande kalas! Temat var rosa, som ni ser hade jag helt missat denna lilla detalj, men ALLA andra hade uppmärksammat det. Eeh. Som tur var hade jag slagit in min present i en mycket knallrosa nyans så något bidrog jag ändå med. Hela festen var verkligen rosa, synd att jag missade att ta några bra bilder av festdukningen som faktiskt lilla jag åstadkom. Ett litet kollage fick jag iaf till där man liksom anar essensen av festen ;-) Rosa tygstycken i taket, dukar i olika rosa nyanser, 10 uppsättningar med färska snittblommor, glitter, stjärnströssel och vackra ljus i alla tänkbara nyanser av rosa. 

Tack för partyt!

Jag återanvände min klänning (tröja) fr H&M men lade till strumpbyxor och svarta pumps, också H&M

En kväll på Dramaten....

Tjugo i sju tog vi en titt på biljetten och konstaterade att pjäsen inte började 19.30 utan 19. Eeeek. Tack vare en racertaxi genom Sthlm så löste det sig ändå, fyra minuter i sju bänkade vi oss på 12e raden i mäktiga Dramaten. Lights out, action. Det var bra, tom riktigt bra. Inte så nytt om man sett Killinggängets senare produktioner. Humor blandat med ångestladdat allvar, fast faktiskt mest humor. Jag var lite rädd för att skratta "för mycket", det var som om jag väntade på det stooora allvaret som skulle komma och håna oss som skrattat men det kom aldrig. Så om ni ska se den så skratta allt ni vill för det är roligt. Ett av de roligaste är när Rehborg blivit fysisk, han var verkligen strålande i uppsättningen. Jag tycker att de förtjänar beröm. Icke-killing-skådisarna Malin Ek och Reine Brynolfsson var mycket bra och hörde verkligen hemma i pjäsen.
Efter pjäsen drog snabbast möjligt till en restaurang, middagen hade vi liksom fått hoppa över tidigare. Jag lånade min kära S-Fabs toksnygga trench som är ett gammalt fynd från H&M, under hade jag en klänning fr Åhlens och till det mina nya stövlar fr Whyred. Jag och min värdinna kom under helgen fram till att en av de största behållningarna vi skulle ha av att bo i samma stad skulle vara att våra garderober skulle fördubblas. Jag känner ingen annan som jag kan bytlåna både skor och kläder med faktiskt. Förutom det skulle jag inte ha något emot att få umgås lite mer frekvent med de underbara vännerna som jag har i huvudstaden. Suck.

fredag 18 september 2009

Stockholm

Ny dag, nya äventyr. Efter sovmorgon och lyxfrukost ligger humöret på topp, solen skiner i huvudstaden och nu väntar fler galleribesök och möten. Ha en fin dag hörni!

Ska spatsera runt på stadens gator och torg i randig tröja fr Weekday, jeans fr CheapMonday, kavaj fr Acne och herriga skor fr VOX.

min hårinspiration

Jag är oftast alltid väldigt förberedd när jag ska lägga mycket pengar på ett frisörbesök. Jag klipper mig inte ofta så när jag väl gör det så är det ok om det kostar lite. Här är de tre bilder som jag hade med mig denna gång, det var färgen som kändes viktigast att få till. Jag tycker att min frisör lyckades riktigt bra.

torsdag 17 september 2009

Minglar

Kvällen började med bubbel på Grand, nu är jag hemma på hotellet igen efter arty mingel med roliga männsikor, galen konst och rosa bubblor. Kul! Efteråt intog vårt sällskap en sen supé på Berns. Gott! Ni sitter jag i min fluffiga hotellsäng och surfar. Härligt!
Min nyhittade ;-) klänning syns lite dåligt på bilderna men den är fin. Fr Weekday, med skor fr Acne, jacka fr Monki och sjal fr ZARA herr

Imorgon sover jag ut en aning och sedan äter jag hotellfrukost i lugn och ro. Aaahhh.

Idag - konst bland annat

Har kollat in lite utställningar och nu är jag tillbaka på hotellet. Skönt att hinna slappa lite innan jag ska iväg igen. Stockholm är fint idag, soligt och höstigt. 
Jag kör på helsvart. Top fr Weekday och byxor fr H&M, kängor fr DinSko.

Klippt och skuren

Vilken skillnad det kan vara ;-) I frisörljus är man inte alltid så snygg, hehe. Tur att det blir finare efteråt (om allt går som planerat). Jag är verkligen nöjd. Färgen är precis som jag ville ha den, blond fast mer höst-blond. Lite lyxigare, lite fräschare och mycket snyggare. Typiskt mig att hitta en riktig pärla till frisör i en annan stad. Nåja, det är väl bara att flytta då. 
Ser ni den fina konstväggen i bakgrunden? Alla rum på STORY hotel har liknande arrangemang. Verkligen fint, ingen trist hotelkänsla så långt ögat når. 

Rusar vidare, ska kolla in lite konst innan mitt mingel i kväll.
Bye.




tisdag 15 september 2009

Någon slags läxa är det

Jag har klurat lite på alla outfits som jag behöver inför helgens olika eskapader. Mitt arty-event på torsdag har satt lite griller i huvudet på mig. Det är alltid svårt att veta vilken nivå man ska lägga sig på. Inte för stassad men jag vill ju ändå inte försitta en chans till att klä upp sig lite...el mycket ;-) Nåja. Jag har varit lite sugen på en klänning som känns lite slapp men ändå  känns genomtänkt, coolt och fashion.....eeh typ. Dock är jag inte så sugen på att shoppa nytt just nu.....eller ja, alt är ju relativt. Men jag är inte så otroligt sugen på att handla iaf. Har därför gått igenom garderoben för att finna på råd......döm om min förvåning när jag bakom sovrumsdörren, under morgonrockar och andra grejer hittar en svart klänning som jag köpte någon gång under våren, med sommaren i åtanke. Där har den hängt, alldeles bortglömd, aldrig använd. Men herreminje. Uppenbarligen ska jag inte shoppa, bara leta i mitt eget hem ;-) Lite generad kände jag mig allt av mitt fynd men ändå väldigt glad. Klänningen blir toppen på torsdag. Slapp, cool och med rätt klackar till blir det även ganska mycket fashion.
Haha, problem solved. Men, någon slags läxa måste det ju vara ;-)

Någon slags milstolpe är det

Spektakulärast idag; Jag har osat på min första Bindefeldtinbjudan. Känns lite kul och fnissigt faktiskt. En milstolpe? Tja, någon slags iaf.
För övrigt så har jag storstädat på kontoret, nu finns inte ett enda onödigt papper på vift där. Känner jag mig själv rätt så har jag snart stökat ner men just nu är det iaf fint. 
Snart ska jag åka en sväng till Sthlm, en lång weekend med bara roliga planer. Bland annat så ska jag klippa mig, i Stockholm. Spexigt, som kollegan skulle sagt. Jag ska testa Corinne and Friends, hon hade salong i Gbg när jag lyttade hit men då var det lite dyrt. Nu testar jag salongen i huvudstaden istället. Känner mig grymt peppad, titta bara, håret är ju så långt, vilket jag iof gillar. Det jag däremot inte gillar är utväxten, således skall det trixas lite med färg och dyl. Vi får se om det kommer att synas ngn skillnad. 

På mig idag ser ni rutig blus fr Saints&Mortals, chinos och pumps fr H&M.

Tisdagsfint på kvällskvisten


I senaste numret av Cover, ett danskt modemagasin, rev jag ut denna bild. Så fin, som en målning av Hammershøi eller kanske Anna Anker. Med denna förgyller jag er tisdagskväll!

Byxorna är fr Noir och skorna fr Chanel.
 

söndag 13 september 2009

tunika x 2

Samma klädesplagg två dagar i rad. Vart är världen på väg. 
Igår gympade vi med Kiddet igen, vår lilla familj är grym på både luftgitarr och lejonimitationer ;-) Sedan vilade vi oss i form för att åka på kalas hos några bästisar. Supergod mat, bubbel, tårta och förstklassigt sällskap. Kul och fnissigt på alla sätt och vis. 
Bekväm och fin i tunika fr H&M, jenas fr Cheap Monday och skor fr VOX.
Idag har jag och Kiddet samlat kastanjer och ekollon, hösten är underbar när den är underbar. Efter vår obligatoriska familjevila åkte vi till Freeport och fyndade, big time. En jacka, en klänning och ett par skinnstövlar, allt fr Whyred, allt för under 1000-lappen. tillsammans. Fynd!
Samma tunika fr H&M, ärvd  jacka fr Tenson och kängor fr DinSko.

fredag 11 september 2009

Hello Monkey - God bye kinakrog

hahaha, idag fick jag inte till det. Låt mig säga så här, utan huvud tycks bli bättre idag. Därför skojar jag till det på detta crazy sätt ;-) 
Fredag fredag! Åh så härligt. Knasig dag, tre inställda grejer men liksom bra ändå. Efter jobbet drog jag en repa på stan, tre födelsedagspresenter behövde inhandlas. En trettioårsgrej och två vanliga. Mitt uppdrag för lyckosamt och jag känner mig nöjd. Efter inhandlingen gav jag mig själv 30 minuter med en dubbel macchiato på da Matteo och en svägerska i telefonen. Sedan hem för gräsmatta, Kid och häng med grannarna. Till middag blev det take away fr bästa bästa Hello Monkey. Bor ni i Gbg och ännu inte varit där, gå dit. Om ni ska besöka vår del av världen, gå dit. Gooott! Till efterrätt choklad fr Karnolds. Nu Maken, SATC-film, laptop och rödvin. Aahhh.

Kavaj fr Whyred, tisha fr lager157, jeans fr Cheap Monday och pumps fr H&M

Fredagsfint




Coola stilar på cool dam. Jag gillar. Hon är en stor inspiration.

torsdag 10 september 2009

är det verkligen fredag imorgon, igen?

Vilken snabb vecka det varit. Ganska skönt. Helgen stundar och vi inviger den med AW hos kär vän i morgon. Idag har jag mötat, flera gånger. Har ävan slutat så tidigt att jag hann med en lekstund på gräsmattan med Kiddet och hennes polare. Underbart. Sedan bjöd vi grannarna på vardagsmiddag och galen cirkusstämning (den stod våra två Kids för;-)
Min blommiga tröja kommer från Miss Ragtime, byxorna är blå och fr H&M, skorna fr Acne.

onsdag 9 september 2009

Lite inspirerad fast tvärt om

Har länge haft en mapp med denna donnas namn på, Yasmin Sewell. Inköpare på Liberty of London. Alltid cool, egen och stilsäker. Jag sätter samman ett helt collage med mina favvisar av henne snart men idag nöjer jag mig med en inspirationsbild. Fast jag har vänt på färgerna ;-) Men inspiration är bara inspiration, inte imitering. Inte för att det är ngt fel på det heller. Bästa formen av smicker, eller vad är det som man brukar säga. hehe
Jaja, hur som. Jag har haft en bra dag. Ekonomin är klar, jag är förberedd inför en presentation imorgon och jag fick äta lyxlunch med Maken och BästisKollegan. På Fond, mitt mesta lyxställe. Idag åt jag en underbar svampsoppa med kycklingspett, efteråt deras "att dö för" chokladtryffel och espresso. Jag älskar att unna mig!

Min jacka är ett reafynd som blivit oanvänt fram till nu, fr Monki, kjolen är Lindex och skorna H&M. Billigare än Yasmins ;-)

tisdag 8 september 2009

brittsomar - jag gillart

Det sköna vädret hjälper humöret, trots dryga uppgifter på jobbet. Ekonomi, siffror siffror, jag drömmer tom om dem. Men imorgon blir jag klar. Hallelulja. 

Min blus är i siden, fr Minimarket, byxorna fr H&M, likaså kavajen och skorna är Whyred. Scarf fr Åhlens, lite fint att ha den så här va. Som en präst-stola ;-), fast med knut.